بلاتکلیفی زائران و خاک خوردن ترمینال «سلام»/ غیبت مدیرعامل شهر فرودگاهی در جلسه شبانه!
باوجود کاهش چشمگیر تعداد زائران در ایام اربعین، ازدحام جمعیت در تنها ترمینال فعال فرودگاه امام خمینی (ره) مشکلاتی را برای زائران و مسافران به وجود آورده است.
- قریب به یک هفته از آغاز پروازهای اربعین میگذرد و متاسفانه در این مدت حجم وسیعی از بی برنامگیها و تدابیر نامناسب که منتهی به گلایههای زائران به ویژه در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) شده است، به چشم میخورد.
جواد صالحی مدیرکل دفتر ارتباطات، اطلاع رسانی و امور بین الملل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) علت اصلی مشکلات به وجود آمده در ترمینال یک فرودگاه امام(ره) و ازدحام جمعیت در این ترمینال را ورود جمع کثیری از زائران بدون ویزا یا بلیت به فرودگاه عنوان کرد.
به گفته صالحی، اخذ ویزا از شروط اصلی برای سفر به عراق است، لذا باتوجه به اینکه عده قابل توجهی بدون ویزا به فرودگاه مراجعه میکنند پذیرش و صدور کارت پرواز برای آنها ممکن نیست و این مسئله موجب ازدحام جمعیت در ترمینال شده است، همچنین برگههای موافقت نامه سفر نیز از سوی عراق باطل اعلام شده و امکان سفر با این اسناد میسر نیست.
صالحی میگوید عدم امکان سفر به عراق از طریق مرزهای زمینی موجب شده است تا خیل مشتاقان زیارت سید الشهداء برای سفر به عتبات عالیات به فرودگاهها به خصوص فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) مراجعه کنند و این مسئله نیز ازدحام جمعیت در ترمینال فرودگاه را دو چندان کرده است.
اظهارات مدیرکل دفتر ارتباطات، اطلاع رسانی و امور بین الملل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در حالی است که تعداد زائران اربعین نسبت به سال ۹۸ در فرودگاه امام کاهش چشمگیری داشته است اما با برنامه ریزیهای صحیح در آن زمان، شاهد مشکلات امروز در مهمترین فرودگاه بین المللی کشور نبودیم.
ضمن اینکه در سال ۹۸ پروازهای هواپیمایی العراقیه به ترمینال سلام فرودگاه امام(ره) منتقل شده بود و این اقدام در کاهش جمعیت در ترمینال یک تاثیر بسزایی داشت.
تعطیلی ترمینال سلام باوجود ازدحام جمعیت در ترمینال یک فرودگاه امام
ازدحام جمعیت در ترمینال یک فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) در حالی است که سال ۹۸ دومین ترمینال مسافری این فرودگاه با نام «سلام» با ظرفیت اعزام و پذیرش سالیانه پنج میلیون مسافر به دست رئیس جمهور وقت به بهره برداری رسید.
پروازهای این ترمینال که با هزینه ۵۰۰ میلیارد تومانی ساخته شده در اسفند ۹۸ و در حالی که کمتر از ۸ ماه فعال بود به دلیل شیوع کرونا و کاهش چشمگیر پروازها در فرودگاه امام متوقف شد.
اما ترمینال سلام که هدف نخست ساخت آن در فرودگاه امام میزبانی از پروازها به مقاصد زیارتی بود، این روزها با وجود ازدحام جمعیت در ترمینال یک آن هم در شرایط شیوع بیماری کرونا همچنان تعطیل است.
کمبود تجهیزات و نیروها عامل مهم عدم انجام پروازها از ترمینال سلام
مدیرکل دفتر ارتباطات، اطلاع رسانی و امور بین الملل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در خصوص علت عدم انجام پروازها از ترمینال سلام بیان داشت این ترمینال تعطیل نیست و کارکنان فرودگاهی نیز در آن مستقر هستند، اما در صورت انجام پروازها از ترمینال سلام شرکتهای خدمات فرودگاهی (هندلینگ) باید تجهیزات خود را بین دو ترمینال تقسیم کنند و باتوجه به اینکه این شرکتها کف استانداردهای تعداد تجهیزات را دارند در صورت تقسیم تجهیزات نمیتوانند خدمات مناسبی را به مسافران ارائه دهند.
صالحی در صحبت های خود گفته است مسئله دیگر لزوم استقرار نیروهای بهداشت مرزی در ترمینال سلام باتوجه به شیوع کرونا است و چون این نیروها از وزارت بهداشت تامین میشوند در حال حاضر فقط برای ترمینال یک امکان تامین نیروی مورد نیاز بوده است.
سوال اینجاست که چرا شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) تمهیدات لازم برای فعالیت این ترمینال را در نظر نگرفته است که امروز شاهد خاک خوردن سرمایه حداقل ۵۰۰ میلیارد تومانی باشیم؟ بطور حتم اگر بخشی از پروازهای فرودگاه امام(ره) امروز از ترمینال سلام انجام میگرفت، شاهد ازدحام جمعیت در ترمینال یک این فرودگاه آن هم در شرایط کرونایی نبودیم، مسئلهای که میتواند دلیل مهمی بر بی برنامگی و سوء مدیریت منابع در مهمترین فرودگاه بین المللی کشور باشد.
جلسه شبانگاهی جهت پیگیری و رفع مشکلات زائران اربعین
طبق اعلام روابط عمومی شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، شامگاه سهشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ جلسهای به منظور رفع مشکلات زائران اربعین در سالن جلسات ترمینال یک شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با حضور نماینده و بازرس مقام عالی وزارت راه و شهر سازی برگزار شد. در این جلسه حسین مذنب نماینده وزیر راه و شهرسازی، سیاوش امیرمکری سرپرست سازمان هواپیمای کشور و مدیرعامل شرکت فرودگاهها، حسن خوشخو مدیرکل دفتر نظارت سازمان هواپیمایی، به همراه اعضای هیئتمدیره، معاونین و چند تن از مدیران کل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) حضور داشتند. این جلسه در راستای دستور مقام عالی وزارت راه و شهرسازی رستم قاسمی جهت رفع مشکلات به وجود آمده و تکریم زائران اربعین برگزار شد.
اما آنچه قابل تأمل بوده آنکه، محمدمهدی کربلایی مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در این جلسه حضور نداشته است!
باید منتظر ماند و دید مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) که از دی ماه ۹۸ ردای سکانداری این مسئولیت را به تن کرده است، میتواند مشکلات پروازهای اربعین را رفع کند یا در پروازهای برگشت زائران نیز مشکلات فرودگاه امام پابرجا خواهد ماند؟
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *