صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توسعه اقتصادی کشور مستلزم تجمیع سرمایه‌های خرد/ وزیر تعاون برنامه‌های خوبی برای بخش تعاون دارد

۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۱:۱۵
کد خبر: ۷۶۰۸۶۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
بانوی کارشناس حوزه تعاون گفت: ازلحاظ اقتصادی با جمع شدن سرمایه‌های خرد افراد جامعه در کنار هم و تبدیل آن به یک سرمایه نسبتاً قابل‌توجه می‌شود، قدم‌های بزرگی برای توسعه اقتصادی کشور برداشت.
لیلا مجدانی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص جایگاه و نقش تعاونی‌ها در اقتصاد کشور با شاره به این‌که طبق قانون اساسی باید سهم ۲۵ درصد اقتصاد کل کشور به بخش تعاونی‌ها اختصاص داده شود، گفت: متأسفانه در حال حاضر  مشارکت بخش تعاون در چرخش اقتصاد کل کشور  در حد ۳ الی ۴ درصد است.

وی افزود: اختصاص این عدد قابل‌توجه به بخش تعاون در قانون اساسی کشور نشان از این دارد که بخش تعاون در قانون به‌طور خاص و ویژه دیده‌شده است و این بخش باید نقش مهمی را در اقتصاد کشور و جامعه ایفا کند.

مجدانی گفت: اهمیت تعاونی‌ها را با توجه به جمع شدن افراد در کنار یکدیگر  را می‌توان از ۲ منظر فرهنگی، اجتماعی نیز در کنار بحث اقتصادی نگاه کرد.

این فعال شبکه تعاون تجارت با بیان این‌که ازلحاظ اقتصادی با جمع شدن سرمایه‌های خرد افراد جامعه در کنار هم و تبدیل آن به یک سرمایه نسبتاً قابل‌توجه می‌شود، قدم‌های بزرگی برای توسعه اقتصادی کشور برداشت، افزود: یعنی یک فرد شاید بخواهد فعالیت‌هایی را انجام بدهد، اما به‌تنهایی قادر به انجام آن‌ها نیست، اما در قالب تعاونی‌ها و از طریق سهامداری انجام هر کاری میسر می‌شود.
 
مجدانی افزود: از بعد اجتماعی نیز انسان یک موجود اجتماعی است که ذاتاً  گرایش به جمع بودن و انجام فعالیت‌های جمعی دارد.

وی گفت: از بعد فرهنگی هم اهمیت ویژه‌ای در دین اسلام به انجام فعالیت‌های جمعی داده شده است و در قرآن نیز آیاتی در خصوص تعاون و همکاری مردم با یکدیگر داریم.

این فعال بخش تعاون افزود: بنا براین لزوم تعاون و تشکیل تعاونی‌ها در همه زمینه‌ها وجود دارد و از همه زوایا هم این اتفاق تأییدشده است ضمن این‌که از کنار هم قرار گرفتن این تعاونی‌ها در کشور فعالیت‌های بزرگی را در جامعه می‌توان انجام داد.

این کارشناس حوزه تعاون گفت: تا به امروز بخش تعاون خیلی ضعیف بوده است و اعداد و ارقامی که درزمینه فعالیت تعاونی‌ها وجود دارد خیلی بزرگ نیست، البته اعداد خیلی بزرگی از تشکیل تعاونی‌ها که ثبت قانونی شده‌اند داریم، اما تنها ثبت شدن اهمیت ندارد بلکه تعداد تعاونی‌های فعال ما در کشور مهم است که عدد آن بسیار کوچک است.
 
وی در خصوص اهمیت فعالیت بانوان در تعاونی‌ها گفت: در حال حاضر اشتغال بانوان در تعاونی‌های از این لحاظ بسیار حائز اهمیت است که زنان حدوداً نیمی از جمعیت کشور هستند که می‌توانند در حل مسائل اقتصادی که با آن دست‌به‌گریبان هستیم بسیار اثرگذار باشند، البته نگاه ما به تعاونی‌های بانوان نگاه جنسیتی نیست بلکه این نگاه از زاویه اهمیت فعالیت بانوان و تأثیر آن در اقتصاد کشور است.

وی در خصوص برنامه‌های وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای بخش تعاون و چشم‌انداز آینده تعاونی‌ها گفت: به‌هرحال اینکه آقای وزیر برنامه‌های خوبی برای بخش تعاون دارد به این معناست که می‌خواهد نگاه خاص به این بخش داشته باشد و به نظر می‌رسد که اراده و همت آن‌هم حاصل‌شده است، اما واقعیت این است که برای قضاوت در این مورد زود است.

مجدانی افزود: زیرا افرادی را داشته‌ایم که خواسته‌اند قدم‌های بزرگی را بردارند، اما بعضاً ساختارها و سیستم ظرفیت و پتانسیل لازم را برای آن فعالیت خاص نداشته است و آرزو می‌کنیم که حالا که این همت وجود دارد، ساختارهای نظام جامعه هم این ظرفیت و پتانسیل را داشت باشد تا به سهم ۲۵ درصدی که قانون اساسی برای بخش تعاونی‌ها در اقتصاد کشور پیش‌بینی کرده است برسیم.

این فعال بخش تعاون در پایان تأکید کرد: ما در حال حاضر تعاونی‌های فعال زیاد داریم یعنی در همین سهم ۳ درصدی موجود هم تعاونی‌ها واقعاً عملکرد خوبی داشته‌اند و نرسیدن به سهم ۲۵ درصدی نیز به این معنا نیست که کارهایی که به حال انجام‌شده ضعیف بوده است. به‌عنوان‌مثال در حوزه زنان تعاونی‌هایی راداریم که واقعاً خوب و عالی فعالیت می‌کنند، اما این‌ها کافی نیست.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *