کرونا مرگبارترین همه گیری در تاریخ آمریکا شد
- همه گیری ویروس کرونا به مرگبارترین بیماری در تاریخ معاصر آمریکا تبدیل شده است که شمار تلفات آن از حد تخمین زده شده مرگ و میر آنفولانزا در این کشور در سال ۱۹۱۸ میلادی فراتر رفته است.
به گزارش پایگاه «اسمیتسونیان»، طبق دادههای دانشگاه «جانز هاپکینز»، تاکنون بیش از ۶۸۱ هزار نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
با این وجود برآوردها نشان میدهند که بیش از یک قرن پیش، ۶۷۵ هزار نفر در طول همه گیری آنفولانزای سال ۱۹۱۸ در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
بسیاری از کارشناسان بهداشت و درمان بر این عقیده هستند که شمار بالای قربانیان بیماری همه گیر کووید-۱۹ در آمریکا نتیجه واکنش نامناسب آمریکا برای کنترل زودهنگام این ویروس، با وجود پیشرفتهای علمی و پزشکی امروزی است و این پدیده را یک تراژدی میدانند.
در حال حاضر به طور متوسط روزانه هزار و ۹۰۰ مورد مرگ و میر در آمریکا به دلیل ابتلا به ویروس کووید-۱۹ گزارش میشود.
«دیوید مورنز»، مورخ پزشکی در موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا، میگوید «به طور کلی در سراسر جهان شناخته شده است که آمریکا در مراحل اولیه کنترل همه گیری خوب عمل نکرده است.»
آنفولانزای ۱۹۱۸، که به «آنفولانزای اسپانیایی» نیز معروف است، در سالهای ۱۹۱۸ و ۱۹۱۹ در سراسر جهان گسترش یافت.
در آمریکا، اولین بار در بهار ۱۹۱۸ موارد ابتلا در پرسنل نظامی آمریکا شناسایی شد و بیشتر کودکان زیر ۵ سال، بزرگسالان بین ۲۰ تا ۴۰ سال و سالمندان ۶۵ سال یا بیشتر را تحت تاثیر قرار داد.
میزان مرگ و میر در افراد سالم بین ۲۰ تا ۴۰ سال بالا بود و این به عنوان یک ویژگی منحصر به فرد و ویران کننده ویروس آنفلوانزا، بر اساس مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا شناخته شده است.
یکی از تفاوتهای این ۲ همه گیری این است که در آن سالها که آمریکا با آنفولانزا مواجه شده بود، داروی بسیار کمتری برای مقابله با بیماریها در دسترس بوده است.
برای کنترل همه گیریها در یک قرن پیش، تدابیر غیر دارویی مانند انزوا، قرنطینه، استفاده از ضدعفونی کنندهها، ماسکهای پارچهای و محدودیت اجتماعات عمومی اعمال میشد.
با این حال، با وجود در دسترس بودن واکسنها و سایر شیوههای پزشکی مدرن، موارد ابتلا به کووید-۱۹ در آمریکا همچنان در حال افزایش است.