صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پشت پرده ماجرای اختلافات فرانسه با آمریکا و انگلیس

۰۱ مهر ۱۴۰۰ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۶۰۲۵۷
بدعهدی آمریکا و انگلیس علیه فرانسه بخشی از روند معمول بدعهدی‌های میان آن‎هاست و جای تعجب ندارد.
- ضرب المثلی است که می‌گوید «گرگ‌ها روبروی هم با چشم باز می‌خوابند.»
 
ماجرای اختلافات این روز‌های آمریکا و انگلیس با فرانسه مصداق همین ضرب المثل است.
 
فرانسه یک قرارداد بزرگ تسلیحاتی ۵۰ میلیارد دلاری با استرالیا بسته بود که می‌توانست علاوه بر رونق بخشیدن به صنعت تسلیحاتی این کشور، نفوذ فرانسه را نیز افزایش دهد و بر سیاست اعمالی آن بیفزاید.
 
استرالیا کشوری است که زیر پرچم انگلیس قرار دارد، هر چند این کشور نیز همچون کانادا غصب شده و بومیان آن نابود شده‎اند.
 
با این وجود قرارداد نظامی فرانسه با استرالیا امضا شد، اما با ورود انگلیس و آمریکا لغو شد چرا که این دو کشور اجازه نخواهند داد حتی همپیمانشان بخواهد یک قرارداد چرب و شیرین ۵۰ میلیارد دلاری نظامی با استرالیا داشته باشد.
 
انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شده و در واقع این کشور تعهدی به اتحادیه اروپا ندارد و می‌تواند هر گونه که بخواهد تصمیم بگیرد.
 
آمریکا نیز با تصمیم به خروج یکجانبه از افغانستان بدون رایزنی به همپیمانان خود نشان داد که رو در روی دوستان خود با چشمان باز می‌خوابد و هر گاه احساس کند منافعش تامین نمی‌شود، یکجانبه اقدام می‌کند حتی اگر باعث کدورت و ناخرسندی دوستانش شود.
 
آمریکا و انگلیس از دیرباز روابط ویژه با هم داشتند؛ در واقع خاستگاه تشکیل آمریکا، انگلیس است؛ هر چند شاید در ظاهر اینگونه نباشد، اما در باطن ماجرا انگلیس بر آمریکا اشراف و نفوذ خاصی دارد.
 
اکنون که آمریکا و انگلیس برای ایجاد ناوگان زیردریایی‌های با سوخت هسته‌ای در استرالیا، با این کشور به توافق رسیده‌اند، خشم فرانسه را به همراه داشته و اثبات کننده این اتفاق است که اروپا از سوی لندن و واشنگتن خنجر از پشت خورده است.

سیاستی که آمریکا و انگلیس در همگرایی با هم در پیش گرفته‎اند، یک وحدت میان آن را شکل داده که حتی دوستان قدیمی را هم کنار می‌گذارد و البته مهم‌تر از آن غیر قابل اعتماد بودن آمریکا و انگلیس در هر شرایطی است.
 
آمریکا غیر قابل اعتماد است و این مسئله بار‌ها تایید شده، اما برای برخی کشور‌ها و جوامع هنوز این حس ایجاد نشده که نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد؛ به همین خاطر است که با بدعهدی و سیاست‌های مزورانه آن مواجه می‌شوند.
فرانسه هم از جنس آمریکا و انگلیس است، تفاوتی میان آن‌ها وجود ندارد، همانگونه که گفته شد گرگ‌ها به جان هم افتاده‎اند و اگر برای فرانسه هم فرصتی ایجاد شود همان رفتار آمریکا و انگلیس از آن سر می‌زند.
 
با این وجود فرانسه واکنش تندی به توافق سه جانبه آمریکا، انگلیس و استرالیا از خود نشان داد و سفرای خود را از واشنگتن و کانبرا فرا خواند؛ در حالی که از مهره اصلی این ماجرا غافل شد؛ انگلیس در این میان نقش بیشتری دارد.
 
البته فرانسه در واکنشی دیگر دیدار وزیر دفاع خود با همتای انگلیسی را لغو کرد تا نشان دهد در اقدام علیه سیاست آمریکا و انگلیس قاطع است.
 
ادامه روند تنشی که میان فرانسه با انگلیس، آمریکا و استرالیا آغاز شده می‌تواند باعث گسترش اختلافات میان اتحادیه اروپا با آمریکا و انگلیس شود.
 
در همین شرایط است که سوئیس نیز از خرید هواپیما‌های جنگنده رافائل از فرانسه منصرف شده است که این مسئله نیز خشم مکرون را در پی داشت.
 
شبکه فرانس ۲۴ درباره این رویداد گفت «عاقبت اعتماد به آمریکا همین است؛ آمریکا از پشت به فرانسه خنجر زد؛ توافقنامه جدید آمریکا با انگلیس و استرالیا نشان می‌دهد که بایدن با ترامپ هیچ فرقی نمی‌کند و باید برای فرانسه درس عبرتی شود که دیگر به آمریکا اعتماد نکند؛ این ضربه‌ای بزرگ به اقتصاد فرانسه است.»

در ماجرای اختلافاتی که میان سه کشور فرانسه، آمریکا و انگلیس بر سر قرارداد نظامی با استرالیا و لغو قرارداد نظامی استرالیا با فرانسه ایجاد شده است، علاوه بر این نکته میان آن‌ها تفاوتی وجود ندارد و همه یک سیاست را دنبال می‌کنند و اثبات کننده غیر قابل اعتماد بودن همه طرفین ماجراست.
 
زمانی که آمریکا به یکی از کشور‌های دوست و همپیمان خود رحم نمی‌کند، چگونه انتظار می‌رود که به دیگران رحم داشته باشد؟!
 
آن‌ها حتی به یکدیگر هم رحم نمی‌کنند و بر سر هم کلاه می‌گذارند و تنها موضعی که برای چنین رژیم‌هایی مهم است، منفعت و سود است حتی اگر باعث ناخرسندی دوستان و همپیمانان شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *