صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خاطرات مدیر انتشارات شهید کاظمی در مسیر پیاده روی اربعین/«شهید حججی‌‌ها» را در مسیر پیاده روی اربعین دیدم

۰۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰:۰۲
کد خبر: ۷۶۰۲۳۲
مدیر انتشارات شهید کاظمی گفت: بعد از چند روز پیاده روی و طی کردن مسیری طولانی به عشق و شوق دیدار و زیارت «امام حسین (ع)» وقتی به دیدن گنبد و بارگاه «سید الشهداء (ع)» ختم می‌شود لحظه‌ای جذاب و وصف ناپذیر را برایت رقم می‌زند.
- امسال همچون سال گذشته ویروس کرونا مانع عاشقان حسینی شد که پای پیاده به دیدار امام خود بروند، مسیری که لحظه به لحظه آن عشق و ایثار است، پیاده روی اربعین پیر و جوان نمی‌شناسد دعوت که شوی بی اختیار دل به جاده می‌سپاری و حالا این عشق دو سالی می‌شود که به دلیل ویروس منحوس کرونا سرکوب شده البته جای شکر دارد که امسال چون سال گذشته که هیچ یک از زائران ایرانی نتوانستند در روز اربعین حسینی در کربلا حضور پیدا کنند نیست بلکه بنا بر اعلام آخرین خبرها در هفته‌های گذشته امکان این سفر برای عاشقان حسینی وجود دارد اما نه پای پیاده بلکه از طریق مسیرهای هوایی، عشق به پیاده‌روی اربعین به این آسانی خاموش نمی‌شود همه امیدوار هستند که با واکسیناسیون گسترده در کشور سال آینده بتوانند دوباره پای برهنه در مسیر عشق قرار بگیرند و با «سیدالشهداء(ع)» عاشقی کنند.

اما در این روزها که به اربعین حسینی نزدیک و نزدیک‌تر می‌شویم خالی از لطف که نیست بلکه بسیار دلنشین است پای خاطرات زائران پیاده روی اربعین در آخرین سال حضور در این مسیر زیبا بنشینیم تا بلکه دلهایمان از این فراق دو ساله کمی آرام گیرد، به همین بهانه با حمید خلیلی مدیر انتشارات شهید کاظمی که در آخرین سال حضور در مسیر پیاده روی اربعین حضور داشت به گفت‌وگو نشستیم.
حمید خلیلی مدیر انتشارات شهید کاظمی در گفت‌وگو با میزان پیرامون اهداف اصلی پیاده‌روی اربعین گفت: در پیاده‌ روی اربعین نهایت همه تلاش‌ها، حرکت‌ها و عزاداری‌ها به «امام حسین (ع)» ختم می‌شود، و این گردهمایی عظیم جهان اسلام علاوه بر زیارت «امام حسین (ع)» و تجدید میثاق با این امام بزرگوار، ظهورِ منجی عالم بشریت «حضرت مهدی (عج)» را با خود به همراه خواهد داشت.


***هدف اصلی پیاده روی اربعین حقیقت پیام «حب الحسین یجمعنا» است

وی در همین راستا ادامه داد: «حب الحسین یجمعنا» هدف بزرگ و اصلی پیاده روی اربعین است و روز به روز بر تعداد مشتاقان سید و سالار شهیدان اضافه‌ شده و اکنون به جایی رسیده که شاهد حضور ۵ میلیونی ایرانیان در پیاده روی اربعین هستیم، این شور و شعور حسینی است خیل عظیم مشتاقان را با خود همراه می‌کند و مردمی را از هزاران کیلومتر آن سوی‌تر به سمت خود فرا می‌خواند.


***پیاده روی اربعین را مردم مدیریت می کنند

خلیلی مدیریت این خیل عظیم جمعیت عظیم شیعیان جهان را خود جوش و راهبردی دانست و افزود: پیاده روی اربعین را مردم مدیریت می‌کنند و می‌توان دید که کم و کاستی‌ها و مشکلات در پیاده روی اربعین امسال به کمترین حد خود رسیده است.

***میهمان نوازی مردم عراق از زائران حسینی

خلیلی در مورد میهمان نوازی مردم عراق و برگزاری مراسم اربعین ابراز کرد: تکریم مردم عراق از زائران «امام حسین (ع)» بسیار جذاب و ارزشمند است، مردم عراق با برپا کردن موکب‌های مختلف در مسیر زائران تلاش می‌کنند تا آنچه را در توان دارند برای پذیرایی از زائران ارائه کنند، هنگامی که هوا تاریک می‌شود اغلب موکب‌داران که در نزدیکی مسیر پیاده روی خانه دارند زائران را با احترام به خانه‌های خود می‌برند و از آنان پذیرایی می‌کنند.


وی به شیوه ساخت خانه‌ها در مسیر پیاده روی اربعین اشاره و بیان کرد: مردم عراق حتی ساخت و پلان‌بندی خانه‌های خود را به گونه‌ای تنظیم کردند که شرایط برای پذیرایی میهمانان برای اربعین هر سال فراهم باشد، هر چند این خانه‌ها شرایط رفاهی خانه‌های ما ایرانیان را ندارد، اما در همان سادگی هنگامی که با محبت و میهمان نوازی ترکیب می‌شود احساس آرامش فراوانی را برای زائر «امام حسین (ع)» رقم می‌زند.

خلیلی افزود: افرادی که مجرد هستند عموماً در موکب‌هایی که در اطراف جاده وجود دارد شب را می‌گذرانند، زیرا آنان سبک‌بار‌تر هستند و هر زمان که خستگی از تنشان بیرون رفت اقدام به پیاده روی می‌کنند.


***خاطره عجیبی که در مسیر بازگشت از کربلا که مرا شوکه کرد

وی به خاطره خود در مسیر راه نجف به کربلا اشاره و ابراز کرد: هنگامی که توسط ماشینی از کربلا باز می‌گشتیم به منطقه‌ای رسیدیم که عبور و مرور برای ماشین‌ها به کندی انجام می‌شد، همین امر سبب شد تا کنجکاوی من برانگیخته شود، در ابتدا و هنگامی که از دور به صحنه نگاه می‌کردم فکر کردم که ایستگاه بازرسی است اما متوجه شدم که یکی از درجه داران ارتش عراق ماشین‌های زائران را نگه می‌دارد و چرخ این ماشین‌ها را می‌بوسد و معتقد است قدم و حضور زائران ارزشمند است و این حرکتی بسیار تاثیر گذار برای من بود.


***حسی که با رسیدن به عمود آخر تو را فرا می‌گیرد 

خلیلی دیدن گنبد و بارگاه «امام حسین (ع)» را پس از پشت سر گذاشتن مسافتی طولانی و رسیدن به عمود آخر آن هم با پای پیاده لحظه‌ای جذاب و وصف نشدنی خواند و ابراز کرد: بعد از چند روز پیاده روی و طی کردن مسیری طولانی به عشق و شوق دیدار و زیارت «امام حسین (ع)» وقتی به دیدن گنبد و بارگاه «سید الشهداء (ع)» ختم می‌شود لحظه‌ای جذاب و وصف ناپذیر را برایت رقم می‌زند. لحظه دیدن گنبد و بارگاه «امام حسین (ع)» انسان را از خود بی‌خود می‌کند و این از خود بی‌خود شدن یکی از جاذبه‌های حسینی است.

***کتاب هایی که توسط انتشارات شهید کاظمی با مضمون پیاده روی اربعین منتشر شده است 
 
خلیلی به کتاب‌هایی که در خصوص پیاده روی اربعین در انتشارات شهید کاظمی به چاپ رسیده است اشاره و اظهار کرد: کتاب «سر بر خاک دهکده»، «گلوله‌های داغ کشمیری»، «از این ستون به آن ستون» و «جوادی کجایی»، همچنین کتاب شش جلدی «فلسفه اربعین» از جمله آثاری هستند که در انتشارات شهید کاظمی به چاپ رسیده و مختص پیاده روی اربعین هستند و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار مخاطب قرار می‌دهند. 


***برنامه ریزی که یک زائر برای قرار گرفتن در مسیر پیاده روی اربعین باید داشته باشد 

مدیر انتشارات شهید کاظمی پیرامون آداب و برنامه‌هایی که یک فرد در پیاده روی اربعین باید در نظر بگیرد اظهار کرد: پیاده روی اربعین یک سفر خاص و ویژه مانند سفر حج است که نیازمند برنامه ریزی است و فرد باید بداند چه اهدافی را از این زیارت باید در نظر داشته باشد. 


***نیت یک عمل مهم برای شروع سفر به سمت کربلا 

وی «نیت» در پیاده روی اربعین را مهم دانست و بیان کرد: هر زائر برای حرکت در این مسیر نیازمند یک سری از برنامه‌ها است، ابتدا «نیت» و سپس برنامه‌ریزی برای قرار گرفتن در مسیر پیاده روی اربعین و برنامه‌ای که به ابعاد و نیاز‌های سفر توجه داشته باشد به عنوان ابتدایی‌ترین توشه، از اهمیت بالایی برخوردار است. سپس بخشی‌هایی چون اعمال عبادی و معنوی، روحی و اینکه چه توشه‌ای را همراه خود ببریم و از کدام مرز وارد شویم در درجه بعدی اهمیت قرار می‌گیرد. «امام حسین (ع)» خود نیز برنامه‌ای ویژه را در راه سفر به کربلا برای هر زائر مد نظر دارد.

وی ضرورت توجه برنامه‌ریزی در پیاده‌روی اربعین را مهم دانست و ابراز کرد: قالب شهدایی هم که می‌شناسیم افرادی بودند که با برنامه‌ریزی و با توجه به اهدافشان حرکت کردند، آن‌ها هدفشان را مشخص کردند و با یک برنامه‌ریزی دقیق برای رسیدن به اهدافشان تلاش کردند. باید در نظر داشته باشیم که پیاده روی اربعین یک حرکت تربیتی است که به «امام حسین (ع)» ختم می‌شود.

 ***مهمترین توشه راه «شهید حججی»

خلیلی نتیجه برنامه‌ریزی در پیاده روی اربعین را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: شهدایی مانند «شهید حججی» همواره نیت و برنامه‌های مشخصی برای زندگی خود در نظر گرفتند آن‌ها ابتدا هدفی را برای خود مشخص کرده و سپس به برنامه‌ریزی خود را برای رسیدن به هدف سر لوحه کار‌های خود قرار داده و در چنین شرایطی می‌توان انتظار داشت سربلند و سعادتمند از زندگی خارج شدند، زیرا یک خط معنویِ درست و مشخص را طی کردند، برای سفری همچون پیاده روی اربعین نیز کسانی چون «شهید حججی» را الگوی خود قرار دهیم چراکه همه ما باید هدف و برنامه ریزی داشته باشیم.
 
 انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *