صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اعتیاد رسانه‌ای، دام پنهان فضای مجازی

۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۰:۰۱
کد خبر: ۷۵۹۸۳۹
بر اساس آخرین آمار منتشر شده کودکان بین ۸ تا ۱۸ سال به‌طور متوسط ۱۰ ساعت و ۴۵ دقیقه از وقتشان را در فضای مجازی و رسانه‌های ارتباط جمعی می‌گذرانند. این مدت زمان دو برابر زمانی است که یک کارمند تمام وقت در یک هفته سر کار خود حاضر می‌شود.

- مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی نوشت: واژه اعتیاد برای همه خصوصاً خانواده‌ها نگران‌کننده است و این روز‌ها کمتر کسی است که از خطرات اعتیاد به مواد مخدر آگاه نباشد. خانواده‌ها هم در این زمینه آگاهانه‌تر از قبل برخورد می‌کنند و مراقب‌اند تا فرزندانشان در این دام گرفتار نشوند. اما در عصر ارتباطات و تکنولوژی که هر روز یا هر ساعت با اختراع و اکتشاف جدیدی روبرو هستیم دامی پنهان به آرامی دامن‌گیر خانواده‌ها شده است؛ دامی به نام اعتیاد رسانه‌ای.

اعتیادی که والدین و بزرگسالان شاید از آن اطلاع کافی ندارند و شاید حتی خودشان هم گرفتارش باشند. بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط محققان، کودکان بین ۸ تا ۱۸ سال به‌طور متوسط ۱۰ ساعت و ۴۵ دقیقه از وقتشان را روزانه با ابزار ارتباط‌جمعی مانند تلفن، گوشی‌های هوشمند، کامپیوتر، تبلت و آیپد می‌گذرانند که به‌طور میانگین این رقم در هفته به ۷۵ ساعت و ۱۵ دقیقه می‌رسد و این مدت‌زمان دو برابر زمانی است که والدین شاغل آن‌ها به‌طور تمام‌وقت در یک هفته سر کار خود حاضر می‌شوند. این‌طور که از شواهد برمی‌آید بعضی از کاربران فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی چنان در این زمینه دچار افراط می‌شوند که نبود اتصال کامپیوتر یا گوشی‌های موبایل آن‌ها به شبکه‌های اینترنتی می‌تواند در روابط اجتماعی و حتی سلامتی این افراد اختلال ایجاد کند.

خوب است بدانید اعتیاد به اینترنت بی‌ارتباط به افسردگی و اضطراب نیست. اگر مضطرب و افسرده هستید ممکن است برای تخلیه روحی بیشتر از دیگران به اینترنت مراجعه کنید و اگر خجالتی هستید یا به لحاظ اجتماعی احساس ناخوشایندی دارید سعی می‌کنید خود را به اینترنت بیشتر مشغول کنید، زیرا فضای مجازی جایی است که دیگر نیازی نیست با دیگران تعاملات اجتماعی رودررو داشته باشید. در عصر دیجیتال، اینترنت به همه‌جا نفوذ پیدا کرده است. ما با اینترنت و رسانه‌های دیجیتال احاطه شده‌ایم و بسیاری از ما مجبوریم به دلیل شرایط شغلی به‌صورت روزانه از اینترنت استفاده کنیم. اما می‌توانیم در کنار استفاده از اینترنت دچار افراط و به‌نوعی اعتیاد رسانه‌ای هم نشویم.

گام اول در جهت رهایی از اعتیاد رسانه‌ای تشخیص است. اما به خاطر همین گستردگی و فراگیری انواع رسانه‌های آنلاین است که درمان و جلوگیری از اعتیاد به آن روزبه‌روز دشوارتر می‌شود. پس بهتر است با گرفتن رژیم رسانه‌ای حواسمان به پرخوری‌های رسانه‌ای باشد تا منجر به چاقی و اعتیاد رسانه‌ای نشود.

[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/3266309_545.mp4"]

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *