صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس فراکسیون توسعه متوازن مجلس: منشأ خاموشی‌های برق فقدان هدف‌گذاری دولت بود

۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۵:۵۳
کد خبر: ۷۵۹۸۲۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
رئیس فراکسیون توسعه متوازن مجلس گفت: منشأ خاموشی‌های امسال، انجام نشدن تکالیف و هدف‌گذاری‌های دولت در حوزه برق بود که نارضایتی مردم را به دنبال داشته است.
- «محمد خدابخشی» در برنامه رادیویی در مسیر توسعه، با موضوع «صنعت برق و توسعه متوازن» با اشاره به اهمیت زیرساخت برق در توسعه صنعتی و ایجاد اشتغال گفت: نبود این زیرساخت در هر منطقه‌ای باعث عدم و نفع‌های زیادی برای مردم آن منطقه خواهد شد.
 
وی با اشاره به قطعی‌های مکرر برق امسال در کشور گفت: قطعی‌های زیاد در این زیرساخت باعث افزایش نارضایتی و ایجاد حس تبعیض در مردم در خصوص میزان خاموشی‌ها و قطعی برق شد؛ چراکه این زیرساخت‌ها در برخی استان‌ها و مناطق متناسب با نیاز آن‌ها ایجاد نشده و در نتیجه در این مناطق در کنار سایر عدم و نفع ها، خاموشی و قطعی برق هم به مردم خصوصاً در مصارف خانگی تحمیل شده است، این مسئله غیرمنصفانه است و مسئولان باید برای افزایش رضایتمندی مردم تلاش کنند.
 
خدابخشی ضمن قدردانی از تلاش‌های بسیار وزارت نیرو در حوزه برق گفت: مشکل قطعی برق ناشی از انجام نشدن تکالیف و هدف‌گذاری‌ها در حوزه برق است.
 
رئیس فراکسیون توسعه متوازن مجلس با اشاره به برخی از تکالیف و هدف‌گذاری‌های حوزه برق در برنامه ششم توسعه گفت: در ماده ۴۴ برنامه ششم توسعه، ما هدف‌گذاری کردیم وزارت نیرو، نیروگاه‌هایی با بازدهی بالای ۵۵ درصد و ۶۰ درصد ایجاد کند که در مجموع راندمان نیروگاه‌های کشورمان افزایش پیدا کند. در حال حاضر بازدهی نیروگاه‌ها ۳۹ درصد است که باید به ۴۱ درصد می‌رسید، ولی این اتفاق نیفتاد.
 
وی افزود: در ماده ۴۵ نیز دولت را مکلف کرده‌ایم که تا پایان سال اول برنامه شش توسعه، «طرح جامع انرژی» را در شورای عالی انرژی مصوب کند، اما متاسفانه این کار انجام نشد و به سال پایانی موکول شد و سال پایانی هم دولت به جای ارائه عملکرد، طرح جامع انرژی را مصوب کرد.
 
خدابخشی همچنین با اشاره به ماده ۴۸ برنامه ششم توسعه گفت: در بند «ت» این ماده دولت را مکلف کردیم از طریق قرارداد‌های boo و bot بیست و پنج هزار مگاوات نیروگاه احداث کند؛ یعنی ظرفیت را سالانه ۵۰۰۰ هزار مگاوات افزایش دهد که ظرفیت نیروگاه‌ها از ۷۷ هزار مگاوات به ۱۰۰ هزار مگاوات برسد؛ در حالی که الان ۸۵ هزار مگاوات است؛ یعنی در اوج خاموشی‌ها در بالاترین حد ۱۲ هزار مگاوات کسری ظرفیت داشتیم که اگر هدف‌گذاری‌ها محقق می‌شد و آن ۱۵ هزار مگاوات اضافه می‌شد ما اکنون ۳ هزار مگاوات هم اضافه داشتیم که متاسفانه انجام نشد.
 
رئیس فراکسیون توسعه متوازن مجلس افزود: در ماده ۴۹ برنامه ششم توسعه دولت را مکلف کرده بودیم که شبکه توزیع برق را از شمال، جنوب، شرق و غرب کشور توسعه دهد، تا با توجه به اختلاف دما و اختلاف افقی که با کشور‌های همسایه داشتیم زمینه صادرات برق فراهم شود، که این هم محقق نشد؛ یعنی اگر این اتفاق بیفتد علاوه بر درامد زایی برای کشور امنیت کشور هم ارتقا پیدا می‌کند و با همین شبکه توزیع برق که تکمیل می‌کنیم ضریب امنیت کشور افزایش پیدا میکند.
 
وی همچنین ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر را از دیگر وظایف دولت عنوان کرد و گفت: بر اساس ماده ۵۰ قانون ۶ توسعه و بر اساس هدف گذاری‌های انجام شده باید پنج درصد ظرفیت برق کشور از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین شود در حالی که الان یک درصد برق کشور از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود.
 
خدابخشی افزود: اگر این هدف گذاری‌ها در برنامه توسعه کشور محقق می‌شد امسال شاهد این خاموشی‌ها در کشور نبودیم.
 
رئیس فراکسیون توسعه متوازن مجلس با اشاره به عملکرد دولت‌های پیشین گفت: در سی سال گذشته در هر دولتی ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش ظرفیت نیروگاهی داشته‌اند، اما این رقم در دولت آقای روحانی تنها ۲۲ درصد بوده است؛ یعنی است.
 
وی همچنین با اشاره به وضعیت برخی استان‌ها در خصوص ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی گفت: استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان و ایلام به ترتیب رتبه‌های ۳۱-۳۰، ۲۹- و ۲۸ کشور را در این خصوص دارند و لازم است در طرح توسعه، داستان‌هایی که در صنعت زیرساختی برق جایگاه پایینی دارند مورد توجه بیشتری قرار گیرند و به علاوه بر ترکیب این نیروگاه‌ها با توجه به شرایط خوب کشورمان در زمینه تولید برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر توجه بیشتری شود.
 
خدابخشی افزود: نرخ جهانی در حال حاضر بیست درصد است و کشور ما می‌تواند تمام انرژی برق را اینگونه تامین و سبد تولید برق کشور را متنوع کند.
 
رئیس فراکسیون توسعه متوازن مجلس اصلاح الگوی مصرف و شفاف‌سازی هزینه‌کرد دولت از منابع بودجه عمومی در خصوص برق، تقویت رابطه مالی دولت و وزارت نیرو با بخش خصوصی، را برای اصلاح مشکل برق ضروری دانست و گفت: تاسیس نهاد تنظیم‌گری با حضور نمایندگان ذینفعان مختلف مثل: اتاق بازرگانی، وزارت نیرو، مجلس و قوه قضاییه برای ایجاد قواعد و قیمت گذاری‌های مناسب در راستای تشویق بخش خصوصی ضروری است.
 
وی با اشاره به اعلام آمادگی برخی بانک‌ها مثل پاسارگاد، برای همکاری در زمینه تولید برق بیان کرد: طرح‌هایی از این قبیل که هم به بودجه عمومی کشور فشار نیاورد از طریق bot اجرا کنند که چند سال در اختیار سرمایه گذار باشد، اصل و فرع پولش برگردد و نهایتاً واگذار کند.

خدابخشی در پایان توجه به مکان‌یابی نیروگاه‌های برق را ضروری دانست و گفت: در برخی مناطق کشور حتی در شرایط خشکسالی هم می‌توان از نیروگاه‌های برق آبی بهره گرفت که سرشاخه‌های دز در سد رودبار لرستان مثال عینی آن است.
 
 

برچسب ها: صنعت برق

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *