صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هر ایرانی چقدر زعفران مصرف می‌کند؟

۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۹:۱۶
کد خبر: ۷۵۹۶۸۳
«ایران با یک گرم بالاترین سرانه مصرف را به خود اختصاص داده است.» عضو شورای ملی زعفران ضمن بیان این جمله گفت: با افزایش قیمت در بازار داخل، سرانه مصرف به نیم گرم هم می‌رسد.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: علی حسینی عضو شورای ملی زعفران درباره آخرین تحولات بازار زعفران اظهار کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو زعفران دسته ۸ میلیون تومان و زعفران سوپر نگین ۱۶ میلیون تومان است.

او عرضه هر مثقال زعفران با نرخ ۱۰۰ و ۱۲۰ هزار تومان را گرانفروشی دانست و افزود: با توجه به قیمت انواع زعفران، حداقل قیمت هر مثقال زعفران ۵۰ هزار تومان و حداکثر ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان است.

حسینی با اشاره به اینکه ایران بیشترین آمار سرانه مصرف در دنیا را دارد، بیان کرد: بنابر آمار، ایران با یک گرم بالاترین سرانه مصرف را به خود اختصاص داده است و با افزایش قیمت در بازار داخل، سرانه مصرف به نیم گرم هم می‌رسد.

عضو شورای ملی زعفران با اشاره به برداشت نوبرانه زعفران از نیمه نخست مهر گفت: از اوایل آبان برداشت زعفران به پیک خود می‌رسد و تا پایان فصل برداشت نمی‌توان درصدی از کاهش تولید ناشی از شرایط خشکسالی و کم بارشی را اعلام کرد؛ چرا که هیچ گاه یک کشاورز یا مزرعه دار را نمی‌توان ملاک ۱۲۰ هزار هکتار زعفران کاری قرار داد، هر چند کاهش بارش تا حدودی در افت تولید اثر گذار بوده است.

او ادامه داد: با وجود آنکه کشت زعفران دیم نیست که تنها با آب باران کشت شود و همواره در طول زمستان از قنوات و چاه به فاصله زمانی ۱۵ روز یک بار آبیاری می‌شود چرا که زعفران محصولی نیست که به طور دیم کشت شود و کشاورز منتظر بارش باران باشد.

این مقام مسئول با اشاره اینکه بارش‌های اواخر زمستان و اوایل بهار تاثیر خوبی در پیاز زعفران و گل دهی محصول دارد، بیان کرد: بر این اساس اظهار نظر دقیقی راجع به افت تولید محصول نمی‌توان داشت.

به گفته حسینی، علی رغم ادعای بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران در دنیا، اما مدیریت درستی در امر تولید و صادرات نداریم. آنچه مسلم است آینده قیمت به شتاب و روند صادرات و شرایط بازار داخل بستگی دارد.

او در پایان با تاکید بر حمایت همه جانبه از کشاورزان تصریح کرد: در وهله نخست حمایت ۱۰۰ درصدی از کشاورزان باید داشته باشیم که پشتوانه تولید و صادرات محسوب می‌شود، اما متاسفانه تمرکز بر حمایت از تجار است تا آن‌ها با استفاده از تسهیلات بانکی، زعفران بیشتری بخرند، در حالی که زحمت یک ساله کشاورز برای تولید ملاک نیست که این امر نشان می‌دهد، حمایت از کشاورز در حد شعار است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *