صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آبکاریان: قنبری فدراسیون را به سخره گرفته بود؛ کسی نمی‌داند او چند بار به قطر رفته

۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۵۹۴۴۲
دسته بندی‌: ورزشی ، توپ و تور
رییس سابق کمیته داوران فدراسیون بسکتیال گفت: قنبری کاملا فدراسیون را به سخره گرفته بود و فکر می‌کرد به تنهایی می‌تواند منفعت زحمات بقیه را به جیب بزند.

ورژ آبکاریان در گفت‌وگو با میزان، درخصوص اظهارات اخیر صادق قنبری که موجی از حواشی و اتهامات را علیه برخی پیشکسوتان بسکتبال و مسئولان فدراسیون ایجاد کرده، اظهار داشت: در ارتباط با مصاحبه‌های اخیر که اتهاماتی علیه من و فدراسیون وارد شده باید شفاف‌سازی کنم تا حقانیت کسانی که با عشق و علاقه و نه به خاطر پول تلاش کرده‌اند، اثبات شود. یکی از مواردی که قنبری اشاره کرده آن است که ما اجازه ندادیم او برای داوری راهی قطر شود و با همین عدم اجازه باعث شدیم ۴۰۰ میلیونی که به قول خودش از این قضاوت‌ها نصیب می‌شد، قطع شود. کسی که این حرف‌ها را می‌زند واقعا انصاف را رعایت نکرده است. در پلی‌آف ۲ سال پیشِ لیگ برتر، قنبری به دروغ گفت که در ترکیه است و در آن مقطع زمانی چینش داوران را بدون حضور وی تنظیم کردیم.

وی تصریح کرد: متاسفانه در همان برهه زمانی از طریق یکی از دوستان خود قنبری متوجه شدیم که وی در تهران حضور دارد و حتی به دوستش گفته بود که تمایلی به همکاری با فدراسیون و قضاوت در لیگ برتر ندارد و تاکید کرده بود که این صحبت‌ها جایی درز نکند. آیا واقعا این رفتار از داوری الیت و بین‌المللی قابل تحمل است که فقط برای امیال شخصی خودش داوری کند و در غیر این صورت با دروغ دعوت فدراسیون را رد کند؟ دلیل دومی که اجازه ندادیم وی به قطر برورد بازهم شخصی نبوده چرا که قنبری در طول ۵ سال تنها چند سوت برای مسابقات هیئت تهران و کرج زده و تمام فشار روی دیگر داوران استان تهران و البرز است. برای نمونه جواد مرادی بیش از ۵۰۰ قضاوت و رامین فتحی بیش از ۴۰۰ داوری در ۲ سال منتهی به انتخاب داوران بین‌المللی داشته‌اند، ولی این تعداد برای قنبری «صفر» بوده است که به هیچ عنوان برای فدراسیون قابل قبول نیست.

رییس پیشین کمیته داوران فدراسیون بسکتبال با یادآوری اتفاقات و حواشی که در جریان بازگشت از مسابقات جام باشگاه‌های آسیای ۲ دوره پیش رخ داد، خاطرنشان کرد: در آن مسابقات من به عنوان ناظر حضور داشتم و قنبری هم برای قضاوت حاضر بود. هنگام برگشت من با هواپیمایی قطر راهی ایران شدم؛ چرا که از طرف فیبا آسیا دعوت شده بودم، اما داوران دیگر با هواپیمای دیگر به ایران برگشتند. پس از رسیدن به ایران همان اتفاقات معروف رخ داد و همه را متوقف کردند. من هم به عنوان رییس کمیته داوران به حراست وزارت ورزش و جوانان احضار شدم ‌و مورد بازخواست قرار گرفتم. آنجا از من سوالاتی پرسیدند که تاکید کردم با هواپیمای دیگری آمدم و چیزی هم به من نداده بودند. دوستان هم به دادگاه معرفی شدند و از قضا زمانی که از قطر دعوتنامه‌ها به دستمان رسید این افراد هنوز پرونده باز داشتند. اکنون با اطلاع از این توضیحات و اتفاقات زشتی که قنبری و برخی دوستانش ایجاد کرده‌اند، نه من بلکه کدام هیچ فرد عاقل و سالمی حق اعزام چنین داوری به کشوری خارجی را نداشت. باید ابتدا تکلیف پرونده‌ها انضباطی مشخص می‌شد سپس راجع به سفر حرف می‌زدیم.

مشاور رییس فدراسیون بسکتبال در امور داوران و مسابقات تاکید کرد: قنبری کاملا فدراسیون را به سخره گرفته بود و فکر می‌کرد به تنهایی می‌تواند منفعت زحمات بقیه را به جیب بزند. در ایران هیچ کس نمی‌داند قنبری چند بار به قطر سفر کرده و همه کار‌ها را خودش به تنهایی پیش می‌برد. قنبری به دلیل ارتباطاتی که با فدراسیون قطر دارد خودش را به مسابقات دعوت می‌کند. درباره این مبلغ هم باید بگویم که قنبری به من گفته بود ۳۶۰ میلیون تومان، اما سپس در مصاحبه گفت ۴۰۰ میلیون تومان قرار یود بگیرد، ولی بازهم دروغ‌ها تمامی نداشت و قنبری در شورای حل اختلاف به قاضی گفت ۷۰۰ میلیون تومان. اگر قرار باشد کسی به عنوان داور راهی مسابقات لیگ‌های خارجی شود از همان داوران زحمت‌کش استفاده می‌کنیم نه داوری که پشت بازی‌های پلی‌آف پنهان شده است.

آبکاریان در واکنش به ادعای قنبری درمورد کاهش تعداد داوران بین‌المللی نسبت به دوارن ریاست محمود محشون در فدراسیون بسکتبال گفت: این اظهارات هم کاملا کذب محض و فقط برای تخریب است. اکنون ۸ داور بین‌المللی آقا و ۲ داور بین‌المللی خانم داریم و ۵ ناظر هم برای رویداد‌های بین‌المللی از سوی فیبا مشخص شده‌اند. این تعداد نشانگر آن است که در هیچ دوره‌ای به این تعداد داور و ناظر بین‌المللیی نداشتیم. متاسفانه به این لیست ایراد وارد کردند و گفتند تخلف صورت گرفته است. به همین خاطر فیبا آسیا نمایندگانی را برای گرفتن تست به ایران فرستاد که در پایان تست همان نفراتی که منتخب شده بودند دوباره تایید شدند. حتی در تست آنلاینی که فیبا گرفت همین داوران برای سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ در لیست داوران بین‌المللی باقی ماندند. در آن مقطع زمانی حتی خود طباطبایی به عنوان رییس فدراسیون با فیبا آسیا رایزنی کرد تا وی را به لیست داوران بین‌المللی اضافه کنند تا حاشیه‌ها کم شود.

رییس اسبق کمیته داوران درخصوص دخالت مدیر تیم‌های ملی در چیدمان داوران لیگ برتر در زمان ریاست فرهاد زحمتکش، اظهار کرد: اصلا بحث دخالت و تحمیل نظر نیست و برای برگزاری مسابقاتی با کمترین حواشی و تنش‌ها باید از خیلی چیز‌ها خبر داشته باشیم. برای نمونه امکان دارد یک مربی با فلان داور مشکل دارد و یا بالعکس، پس قطعا باید نفرات دخیل در برگزاری لیگ این موضوعات را گوشزد کنند. اگر سال گذشته مسابقات لیگ برتر خوب و با کمترین اشتباهات داوری و حواشی برگزار شده پس می‌توان ادعا کرد که کار گروهی مسئولان برگزاری مسابقات به بهترین نحو کارشان را انجام داده‌اند.

مسئول آموزش داوان فدراسیون بسکتبال درباره انتقادات مبنی بر بی‌کیفیت بودن کلاس‌های آموزشی داوران، اظهار داشت: فکر نمی‌کنم در آسیا کشوری به اندازه ایران کلاس آموزشی برای داوران برگزار کرده باشد و از این حیث کم نظیر هستیم. حتی در ایام کرونا این کلاس‌های آموزشی تعطیل نشد و به صورت مستمر داوران را از مسائل و قوانین به روز مطلع می‌کنیم. این کلاس‌های آموزشی به صورت منظم در همه استان‌ها برگزار شده و من هم به عنوان مسئول آموزش در بسیاری از گروه‌های مجازی استان‌های مختلف حضور دارم شاهد تلاش‌های دووستان در هیئت‌های استانی هستم. داوران زیر ۲۵ سال خوبی در سراسر کشور هستند که نوید روز‌های درخشانی را برای بسکتبال ایران در زمینه داوری می‌دهد.

وی در واکنش به اظهاراتی در این خصوص که دلیل عدم دعوت از داوران ایرانی به مسابقات جهانی تعلل فدراسیون بوده، خاطرنشان کرد: اصلا این صحبت‌ها به دور از منطق است. با یک مثال می‌خواهم جواب همه این ابهامات را بدهم؛ شما در نظر بگیرید که فیبا یک داور ایرانی را برای قضاوت در رقابت‌های قهرمانی جهان انتخاب کرده بود، اما همین داور روزی که باید برای داوری در سالن حاضر می‌شد در فرودگاه مانده بود و زمانی به سالن رسید که بازی شروع شده بود. وقتی هم از او پرسیدند دلیل تاخیرت چه بود در جواب گفت چمدان فلان فرد در فرودگاه مانده بود و من هم برای کمک پیشش بودم. اکنون از جامعه ورزش این سوال را دارم که آیا اگر شما مسئولیتی در فیبا داشته باشید چنین داور بی‌ملاحظه‌ای را دوباره برای قضاوت دعوت می‌کنید؟ این تنها یک مثال است و فقط خواستم دوستان در بیرون از فدراسیون بدانند چه مسائلی در عدم دعوت از داوران ایرانی دخیل بوده است چراکه حضور تعداد زیادی داور ایرانی در مسابقات بین‌المللی برای فدراسیون مهم و ارزشمند است.

آبکاریان افزود: متاسفانه عملکرد خود این افراد باعث شده فیبا چنین برخورد‌هایی انجام دهد. برای مثال فیبا فیلم ۵ بازی را در زمانی که سیفی‌زاده مسئول کمیته داوران بود را خواسته است. یکی از جنجالی‌ترین بازی‌ها نیز همان دیدار معروف تیم‌های شیمیدر و شهرداری گرگان بود که صادق قنبری سردواری مسابقه را برعهده داشت. در داوری بسکتبال یک جمله مهم وجود دارد و آن «اعتماد به همدیگر و احترام متقابل» است که قنبری این موضوع را نسبت به داوران زمین رعایت نکرد و با رد نظر آن‌ها داوران را تحقیر کرد. متاسفانه شب بازی قنبری به این داوران زنگ می‌زند و با لحنی تند دستور می‌دهد که هیچ حرفی بابت این اتفاقات در جایی نزنند و اگر مصاحبه‌ای هم انجام دهند به سیفی‌زاده خواهد گفت که محرومشان کند. حتی لحن صحبت او با شهرام کریمی، یکی از داوران آن بازی به قدری تند و زشت بوده که وی گوشی را قطع کرده است.

این چهره شناخته‌شده در داوری بسکتبال تاکید کرد: ما هم اطلاع داریم که همین دوستان در زمانی که مسئولیت امور بین‌الملل را در اختیار داشتند چگونه فرمت دعوتنامه‌‎ها را تغییر می‌دادند تا خودشان در سفر‌های خارجی شرکت کنند. هرچند اکنون مدرکی برای اثبات این اتفاقات نیست، اما تعداد سفر‌ها کاملا مشخص می‌کند که این عزیزان برای چه کاری به سفر می‌رفتند. هم اکنون هم هیچ کس نمی‌داند صادق قنبری چند بار به قطر برای داوری رفته است، ولی از این پس به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد کسی با لابی خودش چنین کار‌هایی انجام دهد. مگر فدراسیون قطر می‌تواند برای ما تعیین و تکلیف کند؟ طباطبایی با فدراسیون بسکتبال قطر صحبت کرده و از آنها خواسته که اگر نیاز به داور دارند، تعداد و سطح داوران مورد نیازشان را بگویند تا فدراسیون از افرادی که شایسته هستند، انتخاب کند.

مشاور رییس فدراسیون بسکتبال در امور داوری در واکنش به ادعای قنبری درباره اینکه آبکاریان خودش را به عنوان یکی از ناظران در لیست بین‌المللی قرار داده، گفت: فدراسیون برای انتخاب ناظران فراخوان داده بود و ۱۲ نفر از استان‌های مختلف آمدند و فیبا آسیا سوالات و پاسخنامه را به خانم شبنم کلاهی که در آن زمان دبیر فدراسیون بود، فرستاد. در پایان این آزمون من نفر اول شدم و شاید بد نباشد بدانید که رابطه شبنم کلاهی و همچنین آوانسیان با من همچون کارد و پنیر است و قطعا هیچ اعمال نظر و ارتباطی نمی‌تواند نفر اول شدنم در تست ناظران فیبا را زیر سوال ببرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *