صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سفر رئیس‌جمهور به تاجیکستان؛ آغازگر تحولی اساسی در تعاملات منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای

۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۵:۵۳
کد خبر: ۷۵۹۳۸۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه با سفر رئیس جمهور به تاجیکستان، یک تحول اساسی در تعاملات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ایران رخ خواهد داد، گفت: متاسفانه در دولت‌های قبلی، تمام هم و غم و انرژی دستگاه دیپلماسی بر حل مسئله هسته‌ای متمرکز شد اما در دوره جدید، در عین اینکه خواهان تعامل با سایر کشور‌های اروپایی و حل مسئله هسته‌ای هستیم، افزایش تعاملات با کشورهای آسیای میانه رانیز مدنظر داریم.
مهدی خورسند در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به اهمیت سفر رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان گفت: تاجیکستان یکی از محوری‌ترین کشور‌ها در حوزه تمدنی ایران باستان و کشور اصلی ژئوکالچر ایران در آسیای مرکزی از نظر زبان فارسی، سنت‌های باستانی و تمدنی در حوزه آسیای مرکزی است.

وی افزود: ایران پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی و استقلال کشورهای حاشیه دریای خزر، ارتباطات خوبی با آنها برقرار کرد اما به‌دلیل عدم ارتباطات درست و برنامه ریزی صحیح، این مراودات سال به سال کمتر شد تا آنجاکه اخیراً رئیس جمهور تاجیکستان اعلام کرد، سطح روابط دو کشور پایین است و هدفگذاری تجاری دو کشور ۵۰۰ میلیون دلار است.

خورسند با اشاره به اینکه با سفر رئیس جمهور به تاجیکستان، نخست گام افزایش مراودات تجاری برداشته می‌شود، تصریح کرد: در مرحله بعدی افزایش روابط در تمام سطوح مدنظر است. 
 
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه ایران در تاجیکستان کار‌های بزرگی انجام داده است، افزود: ایران سد‌های بزرگ، راه و تونل‌های بسیاری  در تاجیکستان ساخته و خدمات مهندسی فراوانی به این کشور صادر کرده‌ است اما  مداخله گران خارجی نیز  در این مدت بیکار ننشسته و برای عدم برقراری ارتباطات موثر میان دو کشور همواره تلاش کرده‌اند. 

وی با اشاره به اینکه عدم تحرک دستگاه دیپلماسی کشورمان در گذشته باعث شده بود که سطح روابط  دو کشور به‌ حد نازل کنونی برسد، گفت: در دولت سیزدهم این رویکرد در حال تغییر است و آقای رئیسی اعلام کرد سیاست برقراری ارتباط با همسایگان در اولویت قرار دارد و اولین سفر خارجی خود را به حوزه تمدنی ایران انجام داد. 

خورسند با اشاره به اینکه با سفر رئیس جمهور به تاجیکستان، یک تحول اساسی در تعاملات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ایران رخ خواهد داد، عنوان کرد: متاسفانه در دولت‌های قبلی، تمام هم و غم و انرژی دستگاه دیپلماسی بر حل مسئله هسته‌ای متمرکز شد اما در دوره جدید، در عین اینکه خواهان تعامل با سایر کشور‌های اروپایی و حل مسئله هسته‌ای هستیم، افزایش تعاملات با کشورهای آسیای میانه  رانیز مدنظر داریم. 
 
کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایران با وجود ۱۵ کشور همسایه و بازار‌های آن‌ها وزن زیادی در منطقه دارد و توانمندی زیادی برای توسعه اقتصادی داراست که متاسفانه شرایط اقتصادی کنونی کشور نشانگر این است که از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده نکردیم و باید تدبیر جدی در این باره صورت بگیرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *