عربستان برای خرید سامانههای دفاعی به سراغ یونان رفت
عربستان به دلیل ناتوانی در تامین امنیت خود از کشورهای مختلف درخواست استقرار سامانههای دفاعی دارد.
– اعلام خبر تحویل سامانههای ضد هوایی دوربرد پاتریوت یونان به عربستان و اعزام ۱۰ نظامی برای کار در این سیستم تسلیحاتی، آن هم متعاقب خروج سامانههای دفاع ضد موشکی آمریکا از خاک عربستان، بار دیگر آسیب پذیری این کشور در برابر مخاطرات امنیتی را آشکار کرد.
پس از آنکه آمریکا، سامانههای پاتریوت و موشکی خود را از پایگاه هوایی «شاهزاده سلطان» در جنوب غرب «ریاض»، در سکوت رسانهای خارج کرد، عربستان تلاش برای دریافت سامانه ضد هوایی از یونان را که از سال ۲۰۱۹ آغاز شده بود، تسریع کرد.
مذاکرات در مورد استقرار یک سامانه دفاع ضد هوایی یونان شامل دو سامانه پاتریوت در خاک عربستان که از سال ۲۰۱۹ در پی عملیات نیروهای یمنی علیه «آرامکو» آغاز شده بود، در آوریل ۲۰۲۱ به امضای توافق انجامید.
براساس گزارشها، سامانه موشکی یونانی تا مدت زمان نامعلومی در خاک عربستان باقی میمانند تا پدافند هوایی عربستان را تقویت کنند؛ هزینههای استقرار و نگهداری از این سامانه را دولت عربستان پرداخت خواهد کرد.
یونان از طریق استقرار این سامانه توانست گامی بزرگ برای حضور در حوزه خلیج فارس برداشته و خود را یکی از شرکای تامین کننده امنیت انرژی غرب معرفی کند.
این در حالی است که چندی پیش اخباری مبنی بر تماس «ریاض» با «تل آویو» برای خرید سامانه «گنبد آهنین» منتشر شده بود.
بر این اساس، مقامهای عربستان و رژیم صهیونیستی، رایزنیهایی در زمینه این سامانههای پدافندی در سطوح پایین داشتهاند، اما پس از آشکار شدن تصمیم آمریکا برای خارج کردن سامانههای پدافندی خود از عربستان، این رایزنیها شکل جدی تری به خود گرفته است.
دلایل استقرار سامانه دفاع ضد موشکی یونان در عربستان
- نگرانی از عملیات ضد ائتلاف سعودی نیروهای یمنی در خاک عربستان
- آسیب پذیری پدافند هوایی عربستان
- نگرانی در تامین امنیت زیرساختهای حیاتی و انرژی
- خروج سامانههای دفاع ضد هوایی آمریکا
- آسیب پذیری پدافند هوایی عربستان
- نگرانی در تامین امنیت زیرساختهای حیاتی و انرژی
- خروج سامانههای دفاع ضد هوایی آمریکا
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *