صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رفع خلاء‌های نظارتی و اجرائی قانون انتخابات شورا‌ها در کارگروه تخصصی اصلاح می‌شود

۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۷:۳۴
کد خبر: ۷۵۹۱۰۹
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مجلس اعتقاد دارد کرد مشکلات اساسی قانون مربوط به انتخابات شورا‌های شهر و روستا زیاد نیست لذا این موارد در کارگروه تخصصی اصلاح می‌شود.
- بنا به اعلام خانه ملت، «محمدصالح جوکار» در رابطه با اهمیت رفع خلاء‌های قانون مربوط به انتخابات در کشورمان، گفت: نظارت بر انتخابات شورای‌های اسلامی شهر و روستا بر عهده هیاتی متشکل از مجموعه‌های مختلف است که بر اساس آن مجلس شورای اسلامی اقدام به تشکیل آن می‌کند.

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برای هر دوره از انتخابات باید بانک اطلاعاتی در فرصتی کوتاه جمع آوری شود که برای تحقق این مهم نیروی انسانی کمی در استان‌ها وجود دارند. این مهم در حالیست که شورای نگهبان برای نظارت بر روند انتخابات به صورت دائم دارای ساختار و تشکیلات اعم از بانک اطلاعاتی و نیروی انسانی است.

وی ادامه داد: بنابراین باید اذعان کرد مجلس نمی‌تواند کارایی لازم در عرصه انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا را داشته باشد؛ ضمن اینکه تعارض منافع نیز در این میان پیش می‌آید.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مجلس شورای اسلامی افزود: در واقع شاید نماینده‌ای که رای مردم را دریافت کرده، برای تایید یا عدم تایید برخی اشخاص نکته‌ای داشته باشد که جای سوال ایجاد می‌کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: همچنین باید اذعان کرد هیچ نهادی در طی چهار سال نظارت بر عملکرد شورا‌ها ندارد لذا خلاء قانونی در این حوزه وجود دارد.

جوکار تصریح کرد: همچنین در عرصه اجرایی انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا نیز مشکلاتی وجود دارد؛ به عبارتی تعدادی از افراد بعد از برگزاری انتخابات فاقد صلاحیت شناخته می‌شوند یا خرید رای داشته یا تقلبی انجام داده اند لذا وضعیت این افراد کاملا مشخص نمی‌شود. آیا کسانی که در رده‌های بعدی هستند می‌توانند منتخب باشند یا خیر؟.

وی با اشاره به خلاء قانونی دیگر، اظهار کرد: همچنین در ماده ۱۰۳ قانون انتخابات شورا‌ها که با رسیدگی به شکایات در هیات مرکزی ارتباط دارد نیز شاهد خلاء‌هایی هستیم؛ افراد اقدام به طرح شکایت در هیات‌های استانی می‌کنند، اما در هیات مرکزی نیز این مهم مورد بررسی قرار می‌گیرد که جایگاه این هیات‌های استانی زیر سوال می‌رود.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای اصلاح قانون انتخابات شورا‌ها نمی‌توان منتظر دریافت لایحه دولت ماند لذا تصحیح این امر در دستورکار است، خاطرنشان کرد: یکسری بحث‌ها در مورد قانون انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا وجود دارد که به صورت جزئی در کارگروه تخصصی کمیسیون در حال بررسی است، اما می‌توان اذعان کرد مشکلات اساسی قانون زیاد نیست و در چند مواد مربوط به نظارت و فعالیت‌های اجرایی خلاصه می‌شود. 
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *