صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیمان امنیتی «آکوس»؛ ناقض معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای

۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹:۱۲
کد خبر: ۷۵۸۸۴۴
پیمان سه جانبه آکوس، بار دیگر نگرانی‌ها درباره استاندارد‌های دوگانه هسته‌ای آمریکا را پررنگ کرد.
پیمان سه جانبه «آکوس» میان آمریکا و انگلیس از یک سو و استرالیا از سوی دیگر با هدف به اشتراک گذاری فناوری بسیار حساس زیردریایی هسته‎ای، گذشته از همه جنجال‌ها و موضع گیری‌های سیاسی، اقدامی غیرمسئولانه و خطرناک است.
 
به گزارش «چاینا میل»، پیمان «آکوس» که با ذهنیت مقابله و ممانعت ایجاد شده است، اقدامی غیرمسئولانه و خطرناک بوده و تلاش‌های جهانی برای عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای را به شدت تضعیف می‌کند.
 
ضمن اینکه صلح و ثبات در منطقه اقیانوس آرام را نیز به خطر می‌اندازد.
 
صادرات فناوری هسته‌ای به یک کشور عاری از تسلیحات هسته‎ای، نقض آشکار معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) است که تاکنون بیش از ۱۹۰ کشور جهان آن را امضا کرده‎اند.
 
معاهده مذکور جهت اخذ تعهد از جامعه بین المللی برای جلوگیری از پراکندگی تسلیحات هسته‌ای و ارتقا همکاری در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای در نظر گرفته شده است.
 
کمک آشکار آمریکا و انگلیس به عنوان کشور‌های دارای تسلیحات هسته‌ای و امضاکننده پیمان «ان پی تی»، به استرالیا در زمینه فناوری‌های هسته‌ای برای مصارف نظامی، بدون شک سبب گسترش مواد و فناوری‌های هسته‌ای خواهد شد.
 
البته سال‎هاست که آمریکا چشم خود را بر روی تلاش متحدانش برای دستیابی به فناوری‌ها و تسلیحات هسته‌ای می‌بندد و انگشت اتهام خود را به سمت پروژه‌های هسته‌ای غیرنظامی سایر کشورها، می‌گیرد.
 
واشنگتن بار دیگر استاندارد‌های دوگانه‌ای در زمینه صادرات و استفاده از تسلیحات هسته‌ای را اجرا می‌کند و از این موضوع به عنوان ابزاری برای بازی خطرناک ژئوپلتیک استفاده می‌کند.
 
در مقابل این فرصت برای کشور‌های آسیا و اقیانوسیه و حتی سراسر جهان به وجود آمده که به تعهدات عدم اشاعه‌ای استرالیا به عنوان عضو «ان پی تی» و پیمان منطقه‌ای آزاد هسته‌ای جنوبی اقیانوس آرام اشاره کند.
در چند دهه گذشته، کشور‌های غربی با ایجاد بلوک‌های انحصاری تلاش کرده‎اند تا دستور کار جهانی را در جهت تامین اهداف خود و بدون توجه به منافع مشترک جهانی تامین کنند.
 
«آکوس» نیز با نام «تضمین صلح و ثبات» در منطقه، در واقع هیچ تفاوتی با سایر گروه‌های کوچک مانند پیمان «پنج چشم» و گروه چهارجانبه امنیتی «کواد» ندارد.
 
این گروه‌های بسته، نماینده منافع تعداد انگشت شماری از کشور‌ها هستند که اصل چندجانبه گرایی واقعی را زیر سوال برده و تهدیدی جدی برای ثبات منطقه‌ای و بین المللی هستند.
 
برای افزایش اعتماد متقابل و ارتقای همکاری بین کشور‌ها و در نتیجه تقویت صلح و توسعه، سازوکار‌های منطقه‌ای باید وارد عمل شوند، آمریکا و انگلیس باید فوری ذهنیت منسوخ جنگ سردی خود را کنار گذاشته و احترام به حقوق و اراده کشور‌های منطقه را بیاموزند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *