صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شمارش معکوس برای پایان اتحاد آمریکا و انگلیس با فرانسه آغاز شده است؟

۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۳:۱۵:۰۲
کد خبر: ۷۵۸۷۸۹
پیمان سه جانبه آمریکا و انگلیس با استرالیا، چالش‌های میان کشور‌های اروپایی را از یک سو و فرانسه و آمریکا را از سوی دیگر تعمیق کرد.
دولت فرانسه به تازگی سفرای خود را از آمریکا و استرالیا در اعتراض به پیمان امنیتی ۹۰ میلیارد دلاری اخیر طرفین و خشم از «تصمیم آمریکایی‌ها و خنجر از پشت استرالیا» فراخواند.
 
بررسی دلایل و چرایی این رویداد، می‌تواند انگیزه فرانسه از فراخواندن سفیرش از آمریکا را که از سال ۱۷۷۸ بی سابقه بود، مشخص کند.
 
به گزارش «سی ان ان»، فرانسه از اقدام استرالیا در لغو قرارداد دفاعی چند میلیارد دلاری با پاریس به دلیل انعقاد قرارداد جدید با آمریکا و انگلیس برای خرید زیردریایی‌های هسته ای، بسیار خشمگین شده است.
 
پیمان دفاعی «آکوس»، تلاش دولت آمریکا در جهت ایجاد حمایت بین المللی برای رویکردش در قبال چین است.
 
این پیمان سه جانبه میان آمریکا، انگلیس و استرالیا تلاش دارد تا در چارچوب رویکرد مذکور، زیردریایی‌های هسته‌ای را به استرالیا بدهد.
 
فرانسه در واکنش به این اقدام، ضمن فراخواندن سفرای خود از «واشنگتن» و «کانبرا»، جشن مربوط به بزرگداشت پیروزی نیروی دریایی فرانسه در کمک به آمریکا برای دستیابی به استقلال در سفارتش در واشنگتن را نیز لغو کرد و حتی این اقدام را در رده اقدام‌های «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا، توصیف کرد.
 
تصمیم آمریکا برای حذف یکی از قوی‌ترین متحدانش یعنی فرانسه، در حالی رخ داد که قدرت‌های جهانی برای تقویت موضع خود در اقیانوس‌های هند و آرام عمدتا برای مقابله با چین تلاش می‌کنند.
 
اعلام خبر انعقاد پیمان «آکوس» یک روز قبل از اعلام استراتژی اتحادیه اروپا در مورد اقیانوس‌های آرام و هند و در پی خروج آشفته از افغانستان که منجر به انتقاد متحدان ناتو شد، رخ داد.

دلایل عصبانیت فرانسه از پیمان سه جانبه آکوس

پیمان مذکور سبب ضرر مالی قابل توجهی برای فرانسه می‌شود.
 
لغو قرارداد استرالیا با فرانسه به معنای از دست رفتن ۶۵ میلیارد دلار پیش بینی شده از قرارداد فعلی تامین زیردریایی‌های معمولی و مدرن است.
 
گذشته از این از نظر استراتژیک نیز، منافع فرانسه در اقیانوس آرام و اقیانوس هند را با مخاطره جدی مواجه می‌کند.

تاثیرات منطقه‌ای و بین المللی پیمان آکوس

لغو قرارداد تسلیحاتی با فرانسه، صادرکننده عمده تسلیحات جهانی، علاوه بر تاثیر قابل توجه اقتصادی بر بخش دفاعی فرانسه، چالش میان اعضای ناتو در پی خروج عجولانه از افغانستان را تعمیق می‌کند.
 
ضمن اینکه تاثیر مستقیمی بر معادلات بین المللی و شکاف منافع کشور‌های اروپایی حاضر در اقیانوس آرام خواهد داشت.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *