صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تسهیل ثبت نام دانش آموزان "افغانستانی" در شهر "قم"

۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۲:۲۰:۰۲
کد خبر: ۷۵۸۷۰
خبرگزاری میزان - رهبر ایران طی دستوری بیان کردند که اتباع "افغانستانی" دارای شرایط قانونی اقامت در ایران یا فقدان شرایط قانونی اقامت، در مدارس دولتی باید ثبت‌نام شوند که این امر در قم تحقق پیدا کرده است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، ثبت‌نام دانش‌آموزان یکی از دغدغه‌های والدین برای سال تحصیلی جدید است، اتباع خارجی نیز برای ثبت‌نام فرزندانشان پیگیر هستند تا در زمان مناسب اقدام به ثبت‌نام فرزندشان کنند تا مشکلی در زمینه تحصیل آنها به وجود نیاید.
 
نظام جمهوری اسلامی ایران شرایط تحصیل را برای دانش‌آموزان اتباع فراهم کرده تا بتوانند به ادامه تحصیل بپردازند، اهمیت تحصیل دانش‌آموزان اتباع خارجی به اندازه‌ای بود که رهبر معظم انقلاب طی دستوری بیان کردند که اتباع افغانستانی دارای شرایط قانونی اقامت در ایران یا فقدان شرایط قانونی اقامت در ایران، در مدارس دولتی باید ثبت‌نام شوند.
 
دستور رهبر ایران در زمینه ثبت‌نام دانش‌آموزان افغانستانی

 
این دستور رهبری ایران نگرانی دانش‌آموزان افغانستانی را از بین برده و سبب می‌شود خاطره شیرین از تدبیر درست رهبر ایران برای دانش‌آموزان افغانستانی از ثبت‌نام در مدارس به تصویر کشیده شود.  
 
دانش‌آموزان اتباع خارجی باید دارای کارت آمایش، هویت و گذرنامه باشند تا بتوانند در مدارس به تحصیل بپردازند، دفتر امور بین‌الملل و مدارس خارج کشور وزارت آموزش و پرورش هر ساله شیوه‌نامه‌ای برای ثبت نام دانش‌آموزان اتباع خارجی که مدرک اقامتی معتبر دارند، ارسال می‌کند تا در سال تحصیلی جاری در مدارس ثبت‌نام کنند.
 
محمدرضا اسلامی‌نسب، مسئول رسیدگی به امور تحصیلی دانش‌آموزان اتباع خارجی اداره‌کل آموزش و پرورش استان قم  اظهار می‌کند: آن دسته از دانش‌آموزان افغانستانی که مدرک اقامتی معتبر ندارند، بنا بر دستور و فرمان رهبر ایران و مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش با دریافت معرفی‌نامه تحصیلی از دفاتر کفالت اداره‌کل اتباع خارجی استانداری‌ها نیز می‌توانند در مدارس ثبت‌نام کنند.
 
به گفته وی دانش‌آموزانی که تاکنون در مدارس دولتی ثبت‌نام نکرده بودند با مراجعه به مدرسه با تعیین پایه تحصیلی توسط مدیران مدرسه می‌توانند در کنار دانش‌آموزان ایرانی ادامه تحصیل بدهند.
 
هزینه تحصیل اتباع خارجی
 
مسئول رسیدگی به امور تحصیلی دانش‌آموزان اتباع خارجی اداره‌کل آموزش و پرورش استان قم با بیان اینکه برای رفاه حال خانواده‌های اتباع خارجی در زمینه هزینه دریافتی از دانش‌آموزان سعی شده، مبلغ کمتری از آنها دریافت شود، گفت: با توجه به شرایط کنونی پیش‌بینی می‌شود که 10 درصد نسبت به سال تحصیلی گذشته افزایش جمعیت دانش‌آموزی داشته باشیم.
 
وی خاطرنشان کرد: تعدادی از دانش‌آموزان اتباع خارجی که دارای معلولیت جسمی یا ذهنی هستند یا زیرپوشش بهزیستی هستند یا پدران آنها از طلاب جامعه المصطفی هستند، از تخفیف 80 درصدی هزینه ثبت‌نام برخوردار می‌شوند.
 
اسلامی‌نسب با بیان اینکه ثبت‌نام اتباع نسبت به سال گذشته تغییر نکرده است، می‌گوید: کسانی که مدرک اقامتی دارند مانند سال گذشته ثبت‌نام می‌شوند.
 
وی به نرخ هزینه تحصیلی دانش‌آموزان اتباع بر اساس مصوبه شورای آموزش و پرورش قم به ریاست استاندار اشاره کرد و افزود: نرخ هزینه ابتدایی 170 هزار تومان، متوسطه اول 190 هزار تومان و متوسطه دوم 215 هزار تومان است.
 
به گفته مسئول رسیدگی به امور تحصیلی دانش‌آموزان اتباع خارجی اداره‌کل آموزش و پرورش استان قم از خانواده‌های بی‌بضاعت که دارای مشکلات مالی هستند، شهریه به صورت اقساط دریافت می‌شود. سال گذشته بالغ بر 28 هزار نفر دانش‌آموز در مدارس استان به تحصیل پرداختند و امسال پیش‌بینی می‌شود تعداد دانش‌آموزان اتباع تا 31 هزار نفر برسد.
 
وی خاطرنشان می‌کند: دانش‌آموزان عراقی و افغانستانی به عنوان دانش‌آموزان اتباع در مدارس مشغول تحصیل هستند، دانش‌آموزان افغانستانی 70 درصد کل دانش‌آموزان اتباع را به خود اختصاص دادند.
 
جداسازی دانش‌آموزان ایرانی از افغانستانی
 
برخی تصور می‌کنند دانش‌آموزان اتباع باید از دانش‌آموزان ایرانی جدا شوند تا آسان‌تر بتوانند به تحصیل بپردازند، در حالی که خلیل الله بابالو، رئیس مرکز امور بین الملل و  مدارس خارج  از کشور بیان کرد: جداسازی دانش آموزان ایرانی از افغانستانی به هیچ عنوان در دستور کار نیست و در بخشنامه‌های ابلاغ شده ذکر شده هیچ تبعیضی نباید بین دانش‌آموزان ایرانی و افغانستانی گذاشته شود.
 
اسلامی‌نسب با بیان اینکه آموزش و پرورش با جداسازی اتباع ایرانی از خارجی مخالف است، تصریح کرد: با توجه به تمام مسائل و مشکلات فرهنگی اقتصادی که دانش‌آموزان اتباع دارند، ولی همچنان در کنار دانش‌آموزان ایرانی مانند یک دوست تحصیل می‌کنند.
 
وی تصریح کرد: از همه خانواده‌های اتباع خارجی تقاضا داریم که تمام مسائل و مشکلات مربوط به ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی را به مدیران مدارس و در صورت نیاز به ادارات آموزش و پرورش اطلاع دهند.
 
مسائل تحصیلی دانش‌آموزان در مدرسه و ادارات آموزش و پرورش حل می‌شود و با تدابیر خوبی که اندیشیده شده و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، هیچ دانش‌آموز اتباع خارجی از تحصیل بازنخواهد ماند.
 
با توجه به تمهیدات اندیشیده شده برای ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع پیش‌بینی می‌شود سال خوبی برای این دانش‌آموزان باشد و با توجه برداشتن برخی شرایط برای دانش‌آموزان افغانستانی دیگر شرایط ثبت‌نام برای این دانش‌آموزان آسان‌تر شده است.
 
با توجه به اینکه اکثر جمعیت دانش‌آموزان اتباع را دانش آموزان افغانستانی تشکیل می‌دهند بنابراین با چنین شرطی می‌توانند بدون دغدغه به تحصیل بپردازند و سال تحصیلی شیرینی را تجربه کنند.
 
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *