به گزارش ، آیت الله عباس کعبی در دیدار با مدیران روسای شعب یک بانک خصوصی که در سالن اندیشه موسسه امام خمینی (ره) قم برگزار شد با تاکید بر لزوم حرکت در مسیر اسلامی شدن بانکها اظهار کرد:بانکداری به عنوان موضوع بسترساز اقتصاد پایدار است و مسئله بانکداری در سطح مسئولان عالی نظام و نخبگان کشور جزو مسائلی است که دارای اولویت اول است.
آیت الله کعبی بیان کرد: بانکداری جزو خلاف شرع نیست چون بانکها واسطهای برای سپرده گذاران است و با پول سپرده گذاران کار میکنند و تسهیلاتی که میدهند در راستای رفع مشکلات مردم است.
استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: در گذشته که من در شورای نگهبان عضویت داشتم بر این موضوع تاکید داشتیم که روسای بانکها در شورای نگهبان حضور پیدا کرده و در مورد بانکداری اسلامی بحث و تبادل نظر صورت بگیرد که به این نتیجه رسیدیم که باید موضوع تسهیلات بانکی را در زمینه عقود اسلامی و وکالت و مشارکت را برای مردم تبیین کنیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که یکی از اقداماتی که باید صورت بگیرد این است که سود دهی بانکها با برنامه باشد تصریح کرد: در نظم بانکداری اسلامی کمیتههای شرعی در بانک مستقر میشود که در کنار کمیته مشاورت حقوقی مشغول بکار میشوند تا راه حلهای شرعی را برای مردم ارائه دهند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به بانکداری اسلامی گفت: بانکداری بدون ربا به معنای بانکداری اسلامی نیست و این دو موضوع مجزا است، در این 36 سال بانکداری بی ربا را پیش بردیم که باید تلاش کنیم تا به بانکداری اسلامی توجه کرده و در راستای نشر آن اهتمام ویژه ای صورت بگیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که یکی از معضلات ما این است که بانکها به بنگاه اقتصادی تبدیل شدهاند افزود: یکی از نکاتی که باید به عنوان اهداف اصلی بانکها باشد اعتبار گیری است، امروز بانکها به عنوان بنگاه اقتصادی مطرح شدهاند که اقدام اشتباهی است چون منطق بنگاه اقتصادی سود بیشتر است.
آیت الله کعبی بیان کرد: باید از بانکداری بدون ربا به سمت بانکداری برخواسته از نظریه اسلامی مربوط به پول و اعتبار حرکت کنیم که این موضوع هنوز اتفاق نیفتاده است، افرادی که در شورای پول و اعتبار هستند علی رغم دلسوزی تنها توانستهاند از موضوع بانکداری بدون ربا دفاع کنند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که در عقود اسلامی بانکداری بدون ربا و بانکداری اسلامی دو مقوله مجزا هستند عنوان کرد: انتظاری که از بانکها داریم این است که ظرفیتهای فقهی و دانشگاهی را در راستای بانکداری اسلامی به میدان آورده و در راستای بانکداری اسلامی اهتمام ویژه ای داشته باشند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: بانکداری اسلامی بر پایه نظریه پول در اسلام و نرخ تورم و چرخه تولید و توزیع و بازتولید ثروت مورد محاسبه قرار میگیرد.
وی با بیان این که فقه ما در راستای بانکداری اسلامی دارای برنامه و راهکارهای مورد توجه و مناسبی است گفت: امروز بانکهای ما اقدامات غیر شرعی انجام نمیدهند اما بانکداری اسلامی صورت نمیگیرد، یکی از پایههای اقتصاد مقاومتی بانکداری اسلامی واقعی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: ممکن است تا دولتها پولهای بدون پشتوانه وارد چرخه اقتصادی کشور کنند که این موضوع سبب میشود تا جامعه با مشکلات اقتصادی روبرو شود که در دولتهای گذشته این اقدام صورت گرفت و تنها راه حل آن توجه به بانکداری اسلامی است.
انتهای پیام/