بررسی، پیگیری و اقدام عملی در رفع مشکلات کارگران طبس
- بنا به اعلام وزارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در راستای سفر ریاست جمهوری به شهرستان طبس و دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حاتم شاکرمی روز سه شنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ به شهرستان طبس سفر کرد.
این سفر به منظور پیگیری موضوعات و مباحث سفر رئیس جمهوری با هدف طرح و بررسی مشکلات بهره برداران و نمایندگان کارگران معادن زغال سنگ و بازدید از فرایند و شرایط کار در معادن صورت گرفت.
ضرورت افزایش ایمنی محیط کار کارگران در معادن زغال سنگ
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در معادن زغال سنگ پروده و معدنجو و بازدید از ظرفیتهای معدنی منطقه در جمع کارگران، کار فرمایان و مدیران اجرایی استان حضور یافت و بر ضرورت رفع موانع تولید و افزایش و ارتقاء شرایط ایمنی محیط کار تاکید کرد.
شاکرمی در این بازدید در جریان وضعیت رفاهی کارگران شرکتهای پیمانکاری قرار گرفت و ضمن شنیدن مشکلات و مسائل کارگران، خواستار رفع نواقص و مشکلات موجود توسط پیمانکاران شد.
وی همچنین ضایعه درگذشت مرحوم علی مرادی از کارکنان معدن زغال سنگ معدنجو را تسلیت گفت و اظهار امیدواری کرد: با افزایش شرایط ایمنی محیط کار معادن از این پس شاهد این اتفاقات ناگوار نباشیم.
معاون روابط کار همچنین در نشست تخصصی با نمایندگان کارگران، پیمانکاران و مسئولین معادن زغالسنگ، مشکلات مطرح شده از سوی کارگران را پیگیری و راهکارهای اجرایی لازم در این خصوص اعلام کرد و در نهایت مصوبات توسط شاکرمی معاون روابط کار جمع بندی شد.
در جریان سفر معاون روابط کار مقرر شد: تفاوت میزان حقوق و مزایای دریافتی توسط کارگران و اقلام مشمول حق بیمه ارسالی به سازمان تامین اجتماعی توسط کارفرمایان محاسبه و از ابتدای سال ۱۴۰۰ به تامین اجتماعی واریز شود. اقلام مشمول کسر حق بیمه توسط سازمان تامین اجتماعی تعیین و مدیرکل تامین اجتماعی استان نسبت به ابلاغ و مساعدت شعب تابعه در پذیرش فهرست اصلاحی اقدام کنند.
همچنین مقرر شد: در خصوص ادعای مطرح شده مبنی بر عدم اجرای طبقه بندی مشاغل شرکت اصلی در مورد کارگران پیمانکار، کارفرمای اصلی نسبت به بررسی دوباره احکام و تطبیق آن با طرح مصوب خود با نظارت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اقدام کند.
در خصوص نحوه محاسبه و پرداخت ۴ درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور مقرر شد، موافقت سازمان تامین اجتماعی ظرف مدت دو هفته اعلام و پیمانکاران ۴ درصد مربوطه را به همراه سایر اقلام حق بیمه به صورت ماهیانه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند و چنانچه در قرارداد پیمانکار و کارفرمای اصلی این موضوع لحاظ نشده، تجدیدنظر شود.
همچنین پیمانکار (الماس مثه شمال) مکلف شد نسبت به آغاز بهسازی و اصلاح وضعیت بهداشتی اتاقها، حمامها و ... محل اسکان کارگران ظرف مدت ۲۰ روز با نظارت کارفرمای اصلی و تایید دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت برابر مقررات بهداشتی، اقدام کند، همچنین وضعیت رفاهی کارگران سایر پیمانکاران بر اساس دستورالعملهای مربوطه توسط کارفرمای اصلی بررسی و در صورت نیاز نسبت به اصلاح آن نیز اقدام شود.
تسریع در احداث پایگاه امداد و نجات در منطقه پروده از طریق وزارت صمت و مدیرکل سازمان صمت استان از دیگر مصوبات این سفر بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *