صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

غریب‌آبادی: با وجود تحریم‌ها از ایران انتظار خویشتن‌داری و اقدام سازنده نداشته باشید

۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۶:۰۹
کد خبر: ۷۵۸۲۲۴
دسته بندی‌: سیاست
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین با بیان اینکه مادامی که تحریم‌ها علیه ایران ادامه دارد، انتظار خویشتن‌داری و اقدام سازنده نداشته باشید گفت: اقدامات و فعالیت‌های هسته‌ای ایران جنبه کاملاً صلح‌آمیز داشته و از بُعد پادمانی نیز تحت نظارت و راستی‌آزمایی آژانس قرار دارند.
- کاظم غریب‌آبادی طی سخنرانی در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی با موضوع بررسی وضعیت اجرای برجام در جمهوری اسلامی ایران، مواضع جمهوری اسلامی را در این خصوص برای نمایندگان کشور‌های عضو تشریح کرد.

سفیر و نماینده کشورمان اضافه کرد: آمریکا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را از طریق خروج از برجام و اعمال سیاست شکست‌خورده «فشار حداکثری» و از سرگیری تحریم‌ها، که به طور مستقیم و مخربی بر عادی سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران که مهمترین هدف توافق هسته‌ای می‌باشد اثر گذاشته است، نقض کرد.
 
غریب‌آبادی تصریح کرد: از آنجا که بخش لغو تحریم و تأثیرات آن در برجام، مبنای اساسی رضایت ایران به این توافق را تشکیل می‌دهد، نقض‌های ایالات متحده آمریکا باعث شد که این قسمت از توافق، بی‌اثر و عاری از فایده شود. متاسفانه، به طور مناسبی به این نگرانی‌ها توسط اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی نیز به منظور یافتن راه حل‌های عملی جهت جبران نقض توافق رسیدگی نشد.
 
وی با بیان اینکه لازم می‌دانم اینجا بویژه از بیانیه‌های برخی کشور‌های عضو توافق هسته‌ای و کشور‌های اروپایی ابراز تأسف جدی و همچنین تعجب نمایم، گفت: گویی این کشور‌ها فراموش کرده‌اند این ایران بود که به تمامی تعهدات خود تحت این توافق پایبند بود و از مزایای آن نیز به خاطر اقدامات قانون‌شکنانه آمریکا و بی‌اقدامی اروپایی‌ها، بهره‌مند نگردید. ظاهراً این کشور‌ها قصد دارند جای قربانی را با قانون‌شکنان عوض کنند.
 
نماینده دائم کشورمان در وین اضافه کرد: مایه تأسف است که کشور‌های اروپایی همچنان حاضر نیستند آمریکا را به خاطر خروج غیرقانونی و یکجانبه آن از توافق هسته‌ای محکوم کنند و از آن بخواهند تحریم‌های خود را علیه ملت ایران بردارد، اما در عوض از ایران مطالبه اجرای تعهدات آن تحت برجام را می‌کنند.
 
غریب‌آبادی با تاکید بر اینکه مادامی که تحریم‌ها علیه ادامه دارد، از ایران انتظار خویشتن‌داری و اقدام سازنده نداشته باشید، بیان داشت: اقدامات و فعالیت‌های هسته‌ای ما، از جمله غنی‌سازی در سطوح مختلف و تولید سوخت سیلیساید، برابر حقوق ما تحت معاهده عدم اشاعه صورت می‌گیرند، جنبه کاملاً صلح‌آمیز دارند و از بُعد پادمانی نیز تحت نظارت و راستی آزمایی آژانس قرار دارند. از اینرو، به این کشور‌ها توصیه می‌کنم که عوام فریبی نکنید و به تعهدات عمل نکرده خود در برابر ملت ایران عمل کنید. ما بدهکار شما نیستیم.
 
سفیر کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین یادآور شد: همانگونه که توسط رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان اعلام شد، ایران خواهان مذاکراتی است که نتیجه محور باشد. مهم است که خروجی این تلاش‌ها متضمن این باشد که تمامی تحریم‌ها بطور موثر و قابل راستی آزمایی برداشته شوند و ما دوباره شاهد فجایعی مانند خروج آمریکا از توافق، یا سوءاستفاده از مکانیزم‌های مندرج در برجام و نقض تمامی تعهداتش ذیل آن نباشیم.
 
وی تصریح کرد: هنوز مشاهده نشده است که آیا دولت کنونی آمریکا عزم کافی و آمادگی ترک اعتیاد خود برای استفاده از اقدامات قهری یکجانبه، احترام به حقوق بین‌الملل، اجرای تعهدات خود درخصوص لغو تحریم‌ها به روشی کامل و موثر، و اتخاذ تصمیمات دشوار ضروری برای این امر را دارد یا نه؟ بسیار مهم است که آمریکا بدون تأخیر بیشتر و هرگونه پیش شرط، نقض تعهدات خود تحت توافق هسته‌ای و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را متوقف کند.
 
نماینده ایران در وین با تاکید بر اینکه ادامه و یا توقف ثبت داده‌ها ربطی به تعهدات پادمانی ایران ندارد، اظهار داشت: بدون شک، هرگونه تصمیمی که قرار باشد توسط ایران در این خصوص اتخاذ گردد، تنها بر پایه ملاحظات سیاسی خواهد بود و آژانس نمی‌تواند و نباید آن را جزو مطالبات خود بداند.
 
غریب‌آبادی خاطرنشان کرد: آژانس عادت کرده صرفاً به فکر بازرسان، تجهیزات و نظارت‌های خود باشد و وظایف و مسئولیت‌های خود در برابر خرابکاری تروریستی علیه تأسیسات صلح آمیز اعضای خود را ایفاء نمی‌کند. مادامی که آژانس تکلیف خود را با این تناقض‌ها روشن نکند، مشکلات ادامه خواهند داشت. آژانس باید موضع روشنی در این خصوص اتخاذ کند.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *