امکان پلیس راهور برای شناسایی باندهای سرقت
کارشناس عالی تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ گفت: گاهی ممکن است سارقان صرفا به ربودن پلاک خودرو بسنده کنند و از این پلاک سرقتی برای وسیله نقلیه دیگری که با آن قصد انجام سرقت دارند استفاده کنند. در اینجا نیروی پلیس با کمک سامانه ثبت تخلف هوشمند به سهولت میتواند آن جرم را مورد شناسایی قرار دهد.
سعید کاظمی کارشناس عالی تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ درخصوص شیوه برخورد با باندهای خلافکاری که از خودروهای سرقتی برای دست بردن به دیگر جرایم استفاده میکنند به میزان گفت: نیروی پلیس با به کارگیری سامانه ثبت تخلف هوشمند تا حد بسیار زیادی میتواند از بروز چنین جرایمی جلوگیری کند. برای اینکه تشخیص داده شود پلاک یک خودرو دقیقا متعلق به همان خودرو هست یا نه شماره پلاک در دستگاه ثبت تخلف هوشمند وارد میشود و بعد به طور دقیق نوع خودرو، رنگ خودرو، شماره شاسی و شماره موتور وسیله نقلیه در این سامانه مشخص میشود. به این ترتیب نیروی پلیس به راحتی میتواند این نوع اطلاعات را به دست بیاورد و مورد بررسی قرار بدهد.
وی ادامه داد: این کار البته تنها به داشتن یک دقت ویژه از سوی مامور پلیس راهور نیازمند است تا با در اختیار داشتن این نرم افزار ویژگیهای خودرو را با اطلاعاتی که درباره شماره پلاک و دیگر مشخصاتی که در سامانه سپهر درج شده مطابقت بدهد. این مساله هم البته تنها یک مطابقت دادن ساده محسوب میشود؛ بنابراین مامور پلیس برای این کار صرفا نیاز به داشتن دقت کافی دارد. پلیس با استفاده از این سامانه موفق شده تا بسیاری از خودروهای سرقتی را شناسایی کند. چون این اتفاق بارها پیش آمده که فردی وسیله نقلیه اش به سرقت رفته و در سامانه پلیس آگاهی هم ثبت شده که این خودرو در چه ساعتی و در کدام منطقه به سرقت رفته و همزمان این اطلاعات در سامانه ثبت تخلف هوشمند هم به ثبت رسیده است.
کاظمی اضافه کرد: گاهی هم ممکن است سارقان صرفا به ربودن پلاک خودرو بسنده کنند و از این پلاک سرقتی برای وسیله نقلیه دیگری که با آن قصد انجام سرقت دارند استفاده کنند. در اینجا مساله مطابقت دادن پلاک با خودرو به وسیله سامانه ثبت تخلف هوشمند به راحتی امکان انجام شدن دارد و نیروی پلیس به سهولت میتواند آن جرم را مورد شناسایی قرار دهد یا جلوی وقوعش را بگیرد.
بیشتر بخوانید:
این کارشناس عالی تصادفات درخصوص امکانهای پلیس راهور در زمینه شناسایی نقصهای فنی خودروها برای جلوگیری از بروز تصادفات گفت: نرم افزار ثبت تخلف هوشمند صرفا میتواند اطلاعات مربوط به اخذ برگه معاینه فنی از مراکز مجاز را در اختیار نیروی پلیس بگذارد. خیلی اوقات اتفاق میافتد که رانندهای معاینه فنی وسیله نقلیه اش را از مراکز غیر معتبر بگیرد. در این گونه موارد با استفاده از نرم افزار هوشمند سپهر این امکان برای پلیس وجود دارد تا مشخص کند که برگه معاینه فنی آن وسیله نقلیه معتبر نیست و برخوردهای لازم را صورت دهد. گاهی هم پیش میآید که رانندهای از یکی از مراکز معتبر برگه معاینه فنی وسیله نقلیه اش را گرفته، ولی بعد از دریافت برگه معاینه فنی وسیله نقلیه اش دچار نقص فنی شده است.
وی افزود: برای چنین مواردی در قانون پیش بینی شده که آن دسته از وسایل نقلیه که بعد از دریافت برگه معاینه فنی دچار نقص فنی میشوند آن برگه معاینه از درجه اعتبار ساقط میشود. در این موارد نیروی پلیس به صورت فیزیکی وارد عمل میشود. خیلی اوقات این تجربه برای ما پیش آمده که رانندهای برگه معاینه فنی خودرویش را به ما نشان میدهد، اما از لوله اگزوز خودرو دود سیاه بیرون میآید. یا اینکه مثلا طی چند روز گذشته تصادفی برای آن خودرو رخ داده باشد و یکی از چراغ هایش شکسته باشد یا میزان فرمانش به هم خورده باشد یا اتفاقات دیگری که به فرض برای ترمز یا بخشهای دیگری رخ داده باشد. همه این موارد باعث میشود تا نظارت کافی و وافی از سوی نیروی پلیس ضرورت پیدا کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *