صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم افزایش سرمایه گذاری ایران در عراق

۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۱:۵۴
کد خبر: ۷۵۸۱۱۸
ایران می‌تواند با سرمایه گذاری در بخش انرژی درآمدزایی قابل توجهی در توسعه تکنولوژی و موضوعاتی مانند خدمات فنی مهندسی و ساخت نیروگاه‌ها در عراق داشته باشد.

_ روزنامه حمایت نوشت: عراق به عنوان یکی از کشور‌های همسایه که نزدیک به ۱۵۰۰ کیلومتر مرز مشترک با ایران دارد دارای یک بازار چندین میلیون نفری بوده که طبق پیش بینی‌ها نیاز به بیش از ۱۹۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری دارد و این بازار دارای موقعیت و ظرفیت‌های منحصر بفردی در بحث نیاز به زیر ساخت‌ها در توسعه تکنولوژی و موضوعاتی مانند خدمات فنی مهندسی و ساخت نیروگاه‌ها برای سرمایه گذاران و تاجران جمهوری اسلامی ایران است. با توجه به این مساله ایران می‌تواند با سرمایه گذاری در بخش انرژی درآمدزایی قابل توجهی از این محل داشته باشد.

بازار ۵۰ میلیارد دلاری برای کشور

حمیدرضا صالحی، رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران و کارشناس ارشد حوزه انرژی در این رابطه گفت: عراق نیازمند ترمیم زیرساخت‌های کشور خود است تا بتواند حداقل رفاه را برای مردم خود فراهم کند، پس از سقوط صدام تا به امروز علی رغم فعالیت‌هایی که در این راستا انجام شده است، اما نتوانستند به حد استاندارد در قیاس با کشور‌های منطقه برسند و این مساله برای ما که کشور همسایه عراق هستیم و دستاورد‌های خوبی نیز در حوزه انرژی در سال‌های اخیر به دست آورده ایم یک امتیاز به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه ایران در حوزه برق و گاز این فرصت را دارد تا ضمن تامین انرژی برای عراق مابقی مشکلات موجود در این کشور در حوزه زیرساخت انرژی را با توجه به توانمندی‌هایی که در بخش خصوصی در سال‌های گذشته ایجاد شده است فراهم کند، اظهار کرد: بخشی از ظرفیت‌هایی که در کشور ما ایجاد شده برای ایران بلااستفاده و اشباع شده است و می‌توان از آن در خارج از کشور با سرمایه گذاری مشترک با بخش خصوصی برای اخذ امتیاز استفاده کرد.
این کارشناس ارشد حوزه انرژی افزود: با توسعه روابط ضمن آنکه می‌توانیم مشکلات را برطرف کنیم برای بنگاه‌های داخل نیز اشتغال ایجاد می‌شود علاوه بر این درآمدزایی نیز برای کشور خواهیم داشت و با افزایش حضور خود در منطقه می‌توانیم روابط تاریخی و فرهنگی خود را با عراق توسعه دهیم.

صالحی گفت: اگر ایران نتواند در کشوری که ۱۰۰۰ کیلومتر با آن مرز دارد پایگاه و جایگاه ایجاد کند و کشور‌های اروپایی و یا ترکیه که رقیب ما هستند بتواند این بازار را از دست ما بگیرد نشانه ضعف دیپلماسی ایران است و نباید اجازه دهیم که این اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: در تمام مذاکراتی که صورت گرفته ما اعلام کردیم که بخش خصوصی می‌تواند در کنار دولت گام بردارد و در این حوزه حرفی برای گفتن دارد، اما متاسفانه در این مدت استقبال خوبی از این موضوع نشده و این در حالی است که تنها با توجه به برنامه‌های بخش خصوصی می‌توانیم یک بازار ۵۰ میلیارد دلاری را برای کشور به ارمغان بیاوریم.

وی با تاکید بر اینکه اگر همکاری مشترک تعریف شود، مساله بانکی یک موضوع پیچیده نیست و با توسعه روابط می‌توانیم همکاری‌ها را توسعه دهیم، به ایسنا گفت: پیشنهاد ایجاد صندوق مشترک بین ایران و عراق داده شد، اما این اتفاق نیفتاد، در مجموع باید گفت که با ایجاد یک صندوق مشترک و ارائه راه کار می‌توانیم هم مطالباتمان را دریافت کنیم و هم با انجام پروژه امتیازاتی را برای کشور رقم بزنیم.

ضرورت تسهیل شرایط برای سرمایه گذاران

مجتبی یوسفی، نائب رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و عراق نیز در این خصوص گفت: برای استفاده از ظرفیت طلب ایران از عراق و پیوند اقتصاد دو کشور، سال‌های گذشته کار‌های شعاری مانند همایش چهارمین اجلاس اقتصادی بین دو کشور سال ۱۳۹۸ که در ایران برگزار شد، داشته ایم، اما مصوبات آن انجام نشد و باید علت ریشه یابی شود.

وی با بیان اینکه ما در حوزه‌های سرمایه گذاری باید شرایط را برای تاجر و بخش خصوصی فراهم و تسهیل کنیم افزود: سیستم بانکی ما در عراق بسیار ضعیف است و اگر بخش خصوصی بخواهد علی رغم عدم حمایت‌ها در عراق سرمایه گذاری داشته باشد اولین مشکلی وی ضمانت نامه است و مشکل بعدی در حوزه نقل و انتقال منابع مالی است که با توجه وضعیت تحریم به وجود آمده است، اگر یک شعبه بانک مرکزی به صورت فرعی در عراق ایجاد شود و وظیفه آن تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی باشد مشکلات حل خواهد شد. وی تاکید کرد: باید یک کمیته مشترک ایران و عراق تشکیل داده تا موانع را از پیش روی تولید کنندگان برداشته و به سوی ایجاد بازار‌های جدید قدم بردایم.

بررسی‌ها نشان می‌دهد صادرات گاز طبیعی به عراق ۳۸ میلیون مترمکعب در روز کاهش یافته است. در حالی که ایران پیش از این روزانه حدود ۴۰ تا ۴۵ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به عراق صادر می‌کرد این رقم در حال حاضر کاهش یافته است. هر چند در این میان بدهی‌های این کشور یکی از دلایل کاهش صادرات بود، اما مهمترین دلیل آن مساله کمبود انرژی برای صادرات بوده است.


برچسب ها: عراق صادارت

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *