صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نتایج یک پژوهش جدید؛ نیازی به تزریق دز سوم نیست

۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۹:۰۱
کد خبر: ۷۵۷۷۹۰
نتایج یک پژوهش حاکی از آن است واکسن کووید-۱۹ به اندازه‌ای موثر است که نیازی به تزریق دز تقویتی نیست. پژوهشگران معتقدند بهتر است کشور‌های ثروتمند واکسن مازاد خود را به کشور‌های فقیر بدهند.

- ایرنا به نقل از خبرگزاری بلومبرگ نوشت: گروهی از دانشمندان سراسر جهان نتایج پژوهش خود را که بتازگی در نشریه پزشکی لنست منتشر شده، اعلام کرده اند و براساس آن واکسن کووید-۱۹ آنقدر خوب عمل می‌کند که بیشتر مردم هنوز به دز تقویتی احتیاج ندارند.

این گروه از پژوهشگران که در میان آن‌ها دو تن از کارشناسان "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) هم حضور داشتند، ارزیابی‌های خود را بر اساس طیف وسیعی از مطالعات مشاهده‌ای در دنیای واقعی و همچنین داده‌های آزمایشات بالینی پیش از تایید واکسن‌ها انجام داده اند.

نویسندگان این پژوهش معتقد هستند که هیچیک از مطالعات، حاکی از پایین آمدن ایمنی بدن در برابر بیماری‌های شدید با گذشت زمان نیست. آن‌ها تاکید کردند که اگر دز‌های تقویتی خیلی زودتر از موعد و به صورت بسیار گسترده ارائه شوند، ممکن است عوارض جانبی در پی داشته باشند.

نتایج این پژوهش در حالی منتشر می‌شود که اکثر کشور‌ها با دارا بودن منابع فراوان واکسن به دنبال تزریق دز تقویتی واکسن هستند تا بدین ترتیب گسترش سویه بسیار مسری دلتا را متوقف کنند. ایالات متحده در نظر دارد از تاریخ ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور) تزریق دز‌های تقویتی را آغاز کند، اگرچه این طرح هنوز به امضای سازمان غذا و دارو و "مرکز کنترل و پیشگیری بیماری" (CDC) نرسیده است.

از جمله دو دانشمند سازمان غذا و داروی آمریکا که در این پژوهش دخیل بوده اند، «ماریون گروبر» مسئول دفتر تحقیق و بررسی واکسن‌های این نهاد و معاون وی «فیلیپ کراوس» هستند. هر دو آن‌ها گفته اند که اواخر امسال از سمت خود کناره گیری می‌کنند. گروبر و کراوس از جمله کسانی هستند که سال گذشته در برابر فشار دولت «دونالد ترامپ» برای تسریع در روند مجوز واکسن‌های کووید-۱۹ مقاومت و مخالفت کردند.

از جمله دیگر مخالفان سرسخت تزریق دز‌های تقویتی "سازمان جهانی بهداشت" (WHO) است که استدلال می‌کند کشور‌ها باید به جای تزریق دز‌های تقویتی، واکسن مازاد خود را به کشور‌های فقیر بدهند.

این پژوهش همچنین نتیجه گیری می‌کند که چنانچه در نهایت مشخص شود تزریق دز سوم خطر میان مدت بیماری‌های جدی را کاهش می‌دهد، منابع کنونی واکسن بهتر است در کشور‌های فقیر که جمعیت واکسینه نشده قابل توجهی هم دارند، مورد استفاده قرار گیرد تا جان افراد بیشتری را نجات دهد.

در مطالعات مشاهده‌ای انجام شده تا کنون، واکسیناسیون کووید-۱۹ به طور متوسط تا ۹۵ درصد بدن را در برابر ابتلای شدید، از جمله در برابر سویه‌های بسیار مسری تری همچون دلتا مصون می‌دارد و بیش از ۸۰ درصد در جلوگیری از ابتلا به هرگونه عفونت دیگر ناشی از سویه مختلف موثر است.

این مطالعه درنهایت خاطرنشان می‌کند که حتی در کشور‌های با نرخ بالای واکسیناسیون، این افراد واکسینه نشده هستند که عامل انتقال ویروس می‌باشند و بیشترین خطر ابتلا به بیماری را دارند، نه کسانی که هر دو دز واکسن خود را دریافت کرده اند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *