صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هنر و سینما به آموزش پیشگیرانه از وقوع جرایم خشن در جامعه بپردازند

۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۷:۵۵
کد خبر: ۷۵۷۷۶۶
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: سینما می تواند ارزش ها، هنجارها و بهترین آداب و رسوم را در جامعه نهادینه کرده و به آموزش پیشگیرانه از وقوع جرایم خشن در جامعه بپردازد.
- سیدمهدی قویدل، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان به مناسبت روز ملی سینما در نشست با کارگردان و تهیه کننده فیلم سینمایی"دکتر جیم و آقای واو" که با مشارکت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تولید شده است، اظهار کرد: مقوله هنر و اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست، هنر یکی از خلاقیت‌های خداوند است که در وجود انسان‌ها نمایان شده تا با روش‌های تلفیقی و استفاده از ظرفیت‌های درونی انسان، طرح مسایل با بیان جدیدی ارائه شود.

وی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) مبنی بر اینکه سینمای برگرفته از تمدن ایرانی- اسلامی باید به سمتی برود که مسائل ضداخلاقی و خشونت‌ها را حذف کند، افزود: ابزار هنر تئاتر و سینما به مثابه سکه دورویی است که می‌تواند به نحوی شایسته نقش خود را در پیشگیری و بروز بسیاری از هنجار‌های ارزشی در جامعه ایفا کند و یا ناهنجاری را با زبان هنر به عنوان یک فرهنگ در جامعه پیاده سازد.

قویدل، سینما را بسترساز عنوان و تصریح کرد: از آنجا که شاید نگاه برخی از مردم به دستگاه قضایی چندان خوشایند نبوده و صرفا نگاه کیفری همراه با مجازات و خشونت آمیز باشد، از این رو استفاده بهینه از هنر هفتم می‌تواند موجب فرهنگ‌سازی شده و روی دیگر دستگاه قضا که همان تلاش جهت پیشگیری از وقوع جرایم، کنترل خشم، ترویج فرهنگ صلح و سازش و ارتقاء مسئولیت اجتماعی و... است را به مردم نمایش دهد.

وی تصریح کرد: یکی از برنامه‌های سینما می‌تواند پیاده‌سازی ارزش ها، هنجار‌ها و نهادینه کردن بهترین آداب و رسوم در جامعه و پیشگیری از رفتار‌های خشن و ضداخلاقی باشد، همچنین هنر قادر است روزنه جدیدی را به سمت جامعه باز کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در بخش دیگری از صبحت‌های خود گفت: در برنامه‌ها و اهداف قوه قضاییه و در سند تحول دستگاه قضایی بر توجه به ظرفیت جوامع علمی و نخبگان بسیار تاکید شده است و باتوجه به اینکه از وجود آسیب‌های بسیاری در جامعه رنج می‌بریم، بنابراین ضرورت دارد با کمک اهالی علم، هنر و قلم، تغییر نگرش و تغییر رفتار در جامعه ایجاد شود.

قویدل گفت: دستگاه قضا نباید گزینه اول مردم جهت حل مشکلات باشد بلکه باید از روش‌های دیگر برای حل اختلاف و مشکلات استفاده شود و انتظار می‌رود خود مردم نیز با مسئولیت پذیری و خود کنترلی به حل مسایل یکدیگر بپردازند و دستگاه قضا در آخرین مرحله طرح دعاوی قرار گیرد.

وی با انتقاد از اینکه برخی تلاش می‌کنند تا از یکسری آسیب‌ها در جامعه قبح زدایی شود، تاکید کرد: هنر و سینما می‌تواند به احیا و بازآفرینی بسیاری از ارزش‌هایی که در حال فراموشی است بپردازند و در این زمینه حمایت معنوی ما از اهالی هنر وجود خواهد داشت.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *