خطر گوگلی شدن مغز
- مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی نوشت: نظریهای به نام «انداموارگی فناوری» وجود دارد که ادعا میکند فناوری در امتداد اندامهای انسان است. به این ترتیب که چکش ادامه دست، دوربین ادامه چشم و خودرو ادامه پا است. با این حساب فضای ابری هم میتواند ادامه مغز محسوب شود. خوب است بدانید اندامها همانطور که بخشی از اعضای بدن ما را تقویت میکنند آن را تضعیف هم میکنند.
پس وقتی مشقت فکر کردن را به رایانهها و سختی حفظ کردن را به گوگل واگذار میکنیم قدرت مغزمان بهتدریج کم میشود. مغز گوگلی شده ما دیگر تمایلی به حفظ اطلاعات ندارد و عاشق پریدن از یک شاخه به شاخه دیگر است. برای اینکه بتوانید حافظهتان را تقویت کنید چه راهکاری دارید؟ اگر میخواهید نکات بیشتری را به ذهنتان بسپارید و آنها را فراموش نکنید. این توصیهها میتواند به شما در این زمینه کمک کند.
اولین توصیه تمرین کتابخوانی است. برای کم شدن اثر گوگلی شدن بر مغز، در هفته حداقل یک ساعت از ساعتهایی که تمام اعضای خانواده در کنار هم حضور دارند را ساعت کتابخوانی بنامید. تلویزیون و رسانههای دیجیتال را کنار بگذارید و همه را به کتابخوانی دعوت کنید تا کتاب موردعلاقهشان را بخوانند.
راهکار دوم تغییر شیوههای آموزشی است. از آنجا که مغز گوگلی شده بچهها بهتدریج توانایی حفظ کردن از طریق خواندن یا شنیدن را از دست میدهد باید با تغییر شیوههای یکطرفه آموزشی به شیوههای جستوجو محور و اکتشافی، ارتباط بچهها را با کلاس و مدرسه حفظ کرد.
بازی با حافظه هم سومین توصیه ما به شماست. گاهی لازم است که خودمان را بهزحمت بیندازیم و از حافظهمان کار بکشیم تا بیش از حد تنبل نشود. انتخاب گذرواژههای مختلف و پیچیده برای حسابهای کاربری یا به خاطر سپردن فهرست خرید روزانه منزل بدون یادداشت کردن، میتواند حافظهتان را به چالش بکشد. همچنین بازیهای فکری زیادی هم برای تقویت حافظه در بازار وجود دارد.
آخرین توصیه ما آشنایی با فنون تمرکز است. استراحت کافی، نوشیدن آب، پرهیز از خوردن غذاهای چرب، نرمشهای خانگی و مدیریت دم و بازدم ازجمله سادهترین مقدمات تمرکز کردن است. کاهش میزان استفاده از رایانه و اینترنت در مدت کوتاهی اثر خود را بر روی تمرکز نشان میدهد.