صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جنگ علیه تروریسم؛ شکستی برای آمریکا

۱۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۵:۰۲
کد خبر: ۷۵۷۴۶۱
آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم اقدامات ضد حقوق بشری زیادی را در افغانستان و عراق به اجرا گذاشت.

- اعتبار آمریکا به طرز جبران ناپذیری خدشه دار شده، اعتبار آن کاهش یافته است و در حال عقب نشینی است؛ فقط خود آمریکا مقصر این موضوع است.

به گزارش «تی آر تی»، برای بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان، منصفانه است که گفته شود جنگ علیه تروریسم، که توسط آمریکا در پی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر آغاز شد، یک تجربه سخت برای آن‌ها بوده است.

غالباً موضوع گفتمان‌های اسلام هراسی به شدت تضمین شده و نژادپرستانه، مسلمانان را برای ۲ دهه است که در معرض خشونت‌های تمدنی غربی به نام مبارزه با تروریسم قرار داده است.

آمریکا، ناتو و بسیاری از کشور‌های اروپایی را به تهاجم به کشور‌های مسلمان کشاند و صنعت کاملی را ایجاد کرد که به دنبال توجیه خشونت علیه مسلمانان در هر نقطه از جهان است.

فرقی نمی‌کرد که میلیون‌ها مسلمان در غرب زندگی کنند، زیرا آن‌ها یا در اردوگاه‌های زندان‌هایی مانند گوانتانامو قرار داده شده اند، یا در سطح جوامعی که اکنون به آن‌ها خانه می‌گویند با تبعیض غیرقابل تحمل روبرو شده اند.

همه این‌ها توسط سیاستمداران تسهیل شد که البته در مورد آرمان‌های دموکراتیک، حقوق بشر و برابری برای همه تبلیغ می‌کردند.

با وجود همه این ها، با وجود همه خشونت ها، تبعیض ها، دردها، رنج‌ها و بدبختی ها، و پس از ۲ دهه شواهد تجربی اکنون می‌توان با اطمینان اعلام کرد که جنگ علیه تروریسم چیزی جز شکست فجیع برای آمریکا و متحدانش به دست نیاورده است.

در یک رویداد تا حدودی نمادین، آمریکا خشم خود را از سر نابودی برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی توسط القاعده در ۲ کشور متمرکز کرد، که باعث ایجاد فجایع دوگانه حمله، ویرانی و اشغال ابتدا در افغانستان در سال ۲۰۰۱ و سپس عراق اندکی بعد در سال ۲۰۰۳ شد.

آمریکا به جای آوردن حقوق بشر، مرگ، فساد و چندین دهه جنگ را به ارمغان آورد.

اگرچه عراق هیچ ارتباطی با حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر نداشت، اما کشور بعدی بود که در معرض دید آمریکا قرار گرفت.

جرج بوش می‌خواست ماموریتی را که پدرش در سال ۱۹۹۱ آغاز کرده بود به پایان برساند؛ از بین بردن آنچه از عراق به عنوان یک ملت مستقل پس از بیش از یک دهه تحریم‌های فلج کننده باقی مانده بود.

آنقدر ویرانی بر عراق وارد شد که گزارش اخیر سازمان نظارت بر حملات هوایی «ایر وارز»، نشان داد که بیش از هر ملیت دیگری غیرنظامیان عراقی بر اثر اقدامات آمریکا کشته شده اند.

در حالی که جنگ در افغانستان با عقب نشینی آمریکا و حضور دوباره طالبان، قوی‌تر از همیشه به پایان رسیده است، اما حضور آمریکا در عراق هنوز ادامه دارد.

آمریکا میلیارد‌ها دلار برای جنگ علیه تروریسم هزینه کرده است، اما هرگز ضعیف‌تر از حال حاضر نبوده است.

آمریکا سند اعتبار خود را به عنوان سنگر دموکراسی تضعیف کرد، به ویژه هنگامی که بار‌ها حقوق بشر را برای توجیه تکنیک‌های شکنجه کنار گذاشته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *