صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بررسی پروژه نورد استریم ۲؛ اتصال گازی روسیه به آلمان چگونه رقم خورد؟

۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۵۷۲۲۴
نورد استریم ۲ روسیه با وجود مخالفت‌های آمریکا و برخی از متحدان اروپایی اش تکمیل شد.
خبر پایان ساخت خط لوله گاز «نورد استریم ۲» به آلمان توسط «گاز پروم» روسیه، اعلام شد؛ این پروژه بحث برانگیز مورد مخالفت جدی اوکراین و آمریکا قرار داشت.
 
به گزارش «manoramayearbook»، خط لوله دریایی نورد استریم ۲ روسیه به آلمان، به «مسکو» امکان صادرات گاز از طریق دریای «بالتیک» را ۲ برابر می‌کند.

پروژه نورد استریم ۲ چیست؟

نورد استریم ۲ خط لوله‌ای است که از دریای بالتیک عبور می‌کند و گاز طبیعی را از بزرگترین ذخایر گاز جهان در روسیه پس از طی بیش از هزار و ۲۳۰ کیلومتر بهترین مسیر به مصرف کنندگان اروپایی منتقل می‌کند.
 
خط لوله نورد استریم ۲، گاز را از میدان وسیع گاز طبیعی «بوواننکوفو» در شبه جزیره «یامال» شمال روسیه که مجموعاً ۴.۹ تریلیون متر مکعب ذخیره گاز دارد، منتقل می‌کند.
 
اجرای این پروژه پس از ساخت خط لوله اصلی نورد استریم یک، آغاز شد که در سال ۲۰۱۱ آغاز شده بود.
 
گاز پروم روسیه ۵ سال پیش ساخت خط لوله نورد استریم ۲ به آلمان را آغاز کرد؛ بیشترین سهم این پروژه نیز به این غول گازی روسیه تعلق دارد.
 
ضمن اینکه کنسرسیوم بین المللی شامل شرکت‌های «وینترشال» و «یونپر» آلمانی، «شل» هلندی – انگلیسی، «Engie» فرانسه و «OMV» اتریش نیز با گازپروم همکاری می‌کنند.
 
ساخت خط لوله مذکور با هزینه ۱۱ میلیارد دلار در پایان سال ۲۰۱۹ به دلیل تحریم‌های آمریکا در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، متوقف شد.
 
ساخت و ساز نورد استریم ۲، یک سال بعد با مشارکت شرکت‌های روسیه مجددا از سرگرفته شد.
در ماه جولای، آمریکا و آلمان به توافقی دست یافتند که براساس آن، نورد استریم ۲ بدون اعمال تحریم‌های آمریکا علیه نهاد‌های آلمانی تکمیل شود.
 
خط لوله نورد استریم ۲، سالانه ظرفیت انتقال ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز را دارد که برای تامین گاز مورد نیاز ۲۶ میلیون خانوار اروپایی کافی است؛ ظرفیت طراحی کلی نورد استریم یک و ۲، حدود ۱۱۰ میلیارد متر مکعب گاز در سال است.
 
اگرچه ساختار تصفیه گاز در آلمان هنوز کامل نشده، اما تکمیل خط لوله مذکور به این معناست که روسیه می‌تواند توان صادرات انرژی خود را به سمت اروپا از شمال در دریای بالتیک و از جنوب در دریای سیاه، جایی که خط لوله ترک جریان دارد، افزایش دهد.
 
روسیه اعلام کرد که پمپاژ منابع گاز تجاری از طریق نورد استریم ۲ را تا زمان اعلام آمادگی شرکت تنظیم کننده آلمانی آغاز نمی‌کند.

چرا آمریکا با پروژه نورد استریم ۲ مخالفت کرد؟

این پروژه مدت هاست که در کانون توجه آمریکا قرار دارد. مخالفت با این خط لوله در دولت «دونالد ترامپ»، که گاز آمریکا را تبلیغ می‌کرد و علنا از کشور‌های اروپایی به دلیل خرید انرژی از روسیه انتقاد می‌کرد، تشدید شده بود.
 
به ادعای «واشنگتن»، این خط لوله، وابستگی اروپا به منابع انرژی روسیه را افزایش می‌دهد؛ این در حالی است که آمریکا درصدد است گاز مایع خود را از طریق دریا به اروپا بفروشد.

جز آمریکا چه کشور‌هایی با نورد استریم ۲ مخالف هستند؟

لهستان، اوکراین و کشور‌های بالتیک از جمله همسایگان روسیه هستند که به شدت با این خط لوله مخالفند؛ دلیل این امر نگرانی آن‌ها از استفاده مسکو از این خط لوله به عنوان اهرم سیاسی در سیاست منطقه‌ای است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *