صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اتصال گاز روسیه به آلمان؛ نگاهی به موافقان و مخالفان «نورد استریم ۲»

۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸:۳۴
کد خبر: ۷۵۶۸۲۳
پروژه خط لوله گازی میان روسیه و آلمان طی سال‌های اخیر همواره با چالش‌هایی از سوی برخی طرف‎ها و به ویژه آمریکا مواجه بوده است.

- شرکت گاز روسیه (گازپروم) به تازگی اعلام کرد که پروژه خط لوله گاز این کشور به آلمان تحت عنوان نورد استریم ۲، تکمیل شده است.

به گزارش «واشنگتن پست»، خط لوله ۱۲۲۵ کیلومتری انتقال گاز طبیعی از روسیه به آلمان از دریای بالتیک می‌گذرد و گاز را به طور مستقیم از روسیه به آلمان منتقل می‌کند.

این خط لوله گازی از ابتدا با مخالفت‌های آمریکا و برخی دیگر از کشور‌ها همراه بود.

این پروژه متعلق به شرکت گاز روسیه بوده و ظرفیت مسیر زیردریایی انتقال گاز موجود را از میدان‌های گازی روسیه به اروپا به ۲ برابر افزایش می‌دهد و می‌تواند سالانه ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز را جابجا کند.

منابع آگاه می‎گویند که شرکت گازپروم می‌خواهد از آغاز ماه اکتبر جریان گاز را از طریق این خط لوله آغاز کند، اما به نظر می‌رسد که زمان واقعی آغاز انتقال گاز بستگی به طرف آلمانی دارد.

پروژه نورد استریم ۲ در ابتدا قرار بود در سال ۲۰۱۹ به بهره برداری برسد اما مخالفت‌های آمریکا و تحریم‌های این کشور موجب تاخیر در اجرای این پروژه شد.

موافقان نورد استریم ۲ بر این عقیده هستند که این پروژه می‌تواند به اروپا کمک کند تا در زمانی که تولید کنندگان داخلی این قاره تولید خود را کاهش می‌دهند، بتواند گاز خود را با هزینه کم تامین کند.

همچنین این پروژه بخشی از تلاش‌های چند دهه‌ای گازپروم برای تنوع بخشیدن به صادرات خود به اروپا با دور شدن منطقه از انرژی هسته‌ای و زغال سنگ است.

با این وجود مخالفت‌های بسیاری نیز به ویژه از سوی آمریکا طی سال‌های اخیر با این پروژه وجود داشته است.

پس از مطرح شدن پرونده «الکسی ناوالنی»، منتقد کرملین، تعدادی از قانونگذاران آلمان از «آنگلا مرکل»، صدر اعظم آلمان، خواستند تا این پروژه را متوقف کند، اما وی تاکید کرد که نورد استریم نباید تحت تاثیر مواردی فردی قرار بگیرد.

اوکراین، لهستان و اسلواکی به عنوان کشور‌هایی که در مسیر این پروژه قرار دارند نیز با این پروژه مخالفت‌هایی دارند.

با این وجود مخالفت اصلی با این پروژه از سوی آمریکاست؛ «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا و همچنین سلف وی «دونالد ترامپ» مدعی هستند که این مسیر صادراتی جدید می‌تواند متحدان آمریکا در اروپا را در زمینه انرژی بیش از حد به روسیه وابسته کند.

علاوه بر این بدیهی است که آمریکا مشتاق به افزایش فروش محصولات خود در زمینه انرژی به اروپاست و این برنامه خود را «گاز آزادی» می‌نامد.

مقام‎های واشنگتن طی سال‌های اخیر متعهد شدند که پروژه نورد استریم را متوقف و یا دستکم موانع مهمی بر سر راه آن ایجاد کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *