صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

متقیان: باورم نمی‌شد طلا گرفتم/ به خاطر واکسن فلج اطفال معلول شدم

۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۱:۵۲
کد خبر: ۷۵۶۷۳۹
دسته بندی‌: ورزشی ، سایر حوزه ها
دارنده مدال طلای پارالمپیک توکیو گفت: یک سال بعد از تولدم تب شدید داشتم مادرم مرا به مرکز بهداشت برد به خاطر اینکه به من واکسن فلج اطفال زدند دو پایم معلول شد.

- هاشمیه متقیان بانوی مدال آور طلایی مسابقات پارالمپیک در رشته پرتاب نیزه در توصیف لحظات رکورد زدنش اظهار داشت: از خوشحالی نمی‌دانستم چه کنم، چون برای این لحظه ۵ سال تلاش کردم. اکثر ورزشکاران در مسابقات به خاطر جو مسابقه، حضور داوران و استرس موجود کمتر از رکورد‌های تمرینی خود می‌زنند، اما من بهترین رکورد خودم را در پارالمپیک ثبت کردم. رکورد ۲۴ متر و ۵۳ را زدم. با تمام توانم برای پرتاب سوم رفتم و کل توانم را گذاشتم.

متقیان تصریح کرد: بعد از پیروزی در پارالمپیک اولین نفر به خواهرم زنگ زدم، چون پدرم گوشی هوشمند نداشت و برای خواهرم گریه کردم. خواهرم می‌گفت «روی مدال نقره حساب کرده بودیم گل کاشتی» خودم هم باورم نمی‌شود این همه حرکت را انجام دادم و وقتی پیروز شدم در حال خودم نبودم.

برنده مدال طلای پرتاب نیزه در پارالمپیک افزود: یک سال بعد از تولدم تب شدید داشتم مادرم مرا به مرکز بهداشت برد به خاطر اینکه به من واکسن فلج اطفال زدند دو پایم معلول شد. از سال‌های اول ابتدایی فهمیدم که دو پایم معلول است. سخت بود، ولی خانواده ام نگذاشتند در خانه منزوی شوم. تا چهارم ابتدایی پدرم و برادرانم با فرغون مرا به مدرسه می‌بردند و نمی‌توانستند به خاطر شرایط مالی برایم ویلچر بخرند، چون در خانواده پر جمعیت بودیم و پدرم کارگر ساده بود. همه خانواده در موفقیت من تاثیر گذار بودند به خصوص برادرانم و پدر و مادرم، چون به ادامه تحصیل و ورزش تشویقم می‌کردند و می‌گفتند همیشه متکی به خودت باش.

متقیان عنوان کرد: از اول راهنمایی پذیرفتم که معلول جسمی حرکتی هستم و باید به خودم متکی باشم و کارهایم را خودم انجام دادم. از آن به بعد با دو عصای آهنی که پدرم برایم درست کرد راه می‌رفتم. از کلاس پنجم ابتدایی دوستانم که در مدرسه ورزش می‌کردند مرا بازی نمی‌دادند و من آن‌ها را تهدید می‌کردم «اگر مرا بازی ندهید با عصا می‌زنمتان» بیشتر به خاطر اینکه نگران سلامتی من بودند و مرا بازی نمی‌دادند، اما من والیبال را بسیار دوست داشتم به دوستانم می‌گفتم بگذارید فقط سرویس بزنم. وقتی پیش دانشگاهی بودم در اتوبوس با دو ورزشکار اهوازی آشنا شدم و آن‌ها ورزش معلولان و جانبازان را معرفی کردند.

وی توضیح داد: وقتی از پارالمپیک برگشتیم استقبال خوبی از من در تهران و اهواز شد. همه مسئولان و همشهریانم حضور داشتند و سنگ تمام گذاشتند. بعد از مسابقه از خوشحالی خوابم نمی‌برد. مدال طلا را به افشین حیدری مدیرکل ورزش و جوانان استان خوزستان تقدیم کردم، چون از من حمایت‌های زیادی کرد. شان پدر و مادرم بالاتر از این است که مدال طلایم را به آن‌ها تقدیم کنم.

بانوی قهرمان ایرانی ادامه داد: اگر قرار باشد فیلمی از زندگی‌ام ساخته شود دوست دارم شهره لرستانی نقشم را بازی کند. وزنه زدن و تمرینات عادی بدنسازی در سالن و تمرین بدنسازی روی سکو برای انعطاف بیشتر بدنمان جزو ضروریات پرتاب نیزه است. عضلات پهلو و کمر هم باید قوی باشد تا بتوانیم با قدرت بیشتری نیزه را پرتاب کنیم. در تمرینات اصلا ناامید نشدم و هیچ وقت از تمرینم کم نگذاشتم روزی چهار ساعت تمرین داشتم، توکل به خدا کردم و مطمئن بودم نتیجه تلاش هایم را می‌گیرم.

وی گفت: ۶ بار قبل از مسابقات پارالمپیک تست دادم، چون رنک دوم جهان را دارم و حساسیت زیادی روی من بود. چون محدودیت سنی نداریم می‌توانیم تا زمانی که رکورد می‌زنیم مدال کسب کنیم. رکوردی که من ارتقا دادم رکورد رقیبم بوده است او زنی ۶۲ ساله است که رنک پنجم جهان را دارد.

متقیان که با برنامه «شب نشینی» گفت‌وگو می‌کرد، ادامه داد: در طول این سال‌ها دو بار به انتخابی مسابقات والیبال نشسته روی آوردم، ولی به خاطر فیزیک بدنی پذیرش نشدم و بعد به ورزش انفرادی رفتم که پرتاب نیزه را انتخاب کردم.

همچنین کرم زاده مربی هاشمیه متقیان در پارالمپیک گفت: متقیان زمانی در سن ۱۹ سالگی یا ۱۸ سالگی جزو تیم جوانان تنیس روی میز بود که مربی اش در آن زمان هم من بودم. او را به مسابقات قهرمانی جهانی بردم و آنقدر پر توان و پرانرژی بود که انرژی مثبتش را به بقیه تیم هم منتقل می‌کرد. در مسابقات پارالمپیک توکیو استرس زیادی داشت، چون رقبایی قوی داشت. از خوشحالی ما کشور‌های دیگر مربیان و ورزشکاران طرفداران ما بودند، چون این انرژی مثبت را دریافت کرده بودند و دوست داشتند حس خوب هاشمیه در نهایت منجر به کسب طلا شود.

کرم زاده تصریح کرد: حس می‌کنم وقتی داشت نیزه را پرتاب می‌کرد یک نگاهش به نوک نیزه بوده و یک نگاهش به خدای بالای سر و اعتقادات قلبی اش او را به موفقیت رساند. همیشه به او می‌گفتم وقتی نیزه می‌زنی به آسمان نگاه کن و به خدا توکل کن.

وی ادامه داد: من اولین باری که پا به عرصه ورزش گذاشتم از سال ۷۴ بود که در محیط کار پدرم ورزش ژیمناستیک حرکات زمینی را شروع کردم. بعد به رشته تنیس روی میز روی آوردم و بازیکن این رشته بودم. بعد از اینکه مربیگری این رشته را گرفتم به دو میدانی پرداختم و حالا در حیطه مربیگری دو میدانی هم فعال هستم. در دو رشته فعال بودم در سال ۲۰۱۷ مربی برتر آسیا شدم به همین دلیل از طریق کنفدراسیون به من گفتند باید یک رشته را پیش بگیرم و من پارادومیدانی را انتخاب کردم.

کرم زاده افزود: بعد از بازگشت متقیان به اهواز و استقبال بانوان فعال اهوازی از او متوجه شدیم چقدر بانوی توانمند در استان داریم و چقدر استقبال می‌کنند. با این قهرمانی‌ها ورزشکاران بانوی استان انگیزه می‌گیرند که در مسیر موفقیت با عزم راسخ فعالیت کنند.

وی درباره خطا‌های پرتاب نیزه بیان کرد: نباید لگنمان از نشینمن گاه بلند شود و یا پاهایمان لرزش پیدا کند، چون این موارد خطا محسوب می‌شود. نوک نیزه باید با چمن برخورد کند و اثر آن روی چمن بماند نباید نیزه با کمر به چمن برخورد کند. پرتاب چهارمم ۲۴ متر و ۴۲ بود که آن هم رکورد را رد کرده بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *