رقابت کشورهای اروپایی برای برخورد با موج پناهجویان
اروپا در مواجهه با سیل پناهجویان افغانستانی در مرزهای خود، به اختلاف های داخلی غیرقابل حلی برخورده است.
– اختلاف میان کشورهای اروپایی بر سر پذیرش پناهجویان افغانستانی بازتاب بحران سال ۲۰۱۵ است.
به گزارش پایگاه «asia.nikkei»، به نظر میرسد اختلاف نظر میان برخی از اعضای اتحادیه اروپا بر سر پناهجویی، آشتی ناپذیر است.
اتحادیه اروپا که در سال ۲۰۱۵ در پی بحران پناهندگان سوری به نقطه شکست رسیده بود، اکنون با موج جدید بالقوهای از مهاجران افغانستان، شکافهای مشابهی را در بلوک ۲۷ عضوی تجربه میکند.
سازمان ملل هشدار داد احتمالا تا پایان سال، هزاران افغانستانی مجبور به ترک کشورشان شوند.
اتحادیه اروپا که در سال ۲۰۱۵ در پی درخواست پناهجویی یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر با دشواریهای زیادی مواجه شده بود، هنوز در مورد سیاست مشترک مهاجرت و پناهندگی به توافق نرسیده است.
اگر بحران ۲۰۱۵ را شاخص در نظر بگیریم، با نگاهی به موضع گیریهای اخیر کشورهای اروپایی درباره پناهجویان افغانستانی، میتوان پیش بینی کرد که مشاجرات میان کشورهای اروپایی بر سر سیاست مهاجرتی حتی بدتر شود.
ضمن اینکه دو کشور بزرگ اتحادیه اروپا یعنی آلمان و فرانسه نیز در آستانه انتخابات قرار دارند و موضوع پناهجویی قطعا به یکی از مهمترین فاکتورهای انتخابات مذکور تبدیل میشود.
«آرمین لاشت»، نامزد حزب «اتحادیه دموکراتیک مسیحی» برای جانشین «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان، اخیرا اعلام کرد «بحران مهاجرت ۲۰۱۵ نباید تکرار شود.»
در فرانسه نیز چنین صداهایی از احزاب راست افراطی گرفته تا میانه رو به گوش میرسد.
نتیجه این دو انتخابات نحوه برخورد اتحادیه اروپا با موضوع پناهجویی را مشخص خواهد کرد.
این در حالی است که این بلوک، اهرمی برای مداخله در تحولات افغانستان ندارد و سران شماری از کشورهای اروپایی مانند «ویکتور اوربان»، جهان بینی مهاجرتی مشابه «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا دارند.
دبیرکل شورای پناهندگان نروژ ابراز امیدواری کرده که الگوی اسکان ۹ مهاجر از ۱۰ مهاجر افغانستانی در کشورهای همسایه افغانستان ادامه یابد تا اروپا با بحران مواجه نشود.
برخی از مهاجران افغانستانی در حال حاضر در شرایط بلاتکلیفی بین کشورهای اروپایی گرفتار شده اند.
براساس گزارش «عفو بین الملل»، ۳۲ افغانستانی در مرزهای لهستان و بلاروس محبوس شدهاند و دولتهای مذکور مانع رسیدن غذا و آب و نیز مراقبتهای بهداشتی به آنها میشوند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *