صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاخیر در نظرات کارشناسی از پایه‌های اصلی اطاله دادرسی است

۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۷:۵۹
کد خبر: ۷۵۶۱۱۰
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان یزد با بیان اینکه یکی از پایه‌های اصلی اطاله دادرسی در دستگاه قضا تأخیر در ارائه نظریه کارشناسی به دادگاه است، گفت: قطعا نقش کارشناسان در عملکرد دستگاه قضا بسیار موثر است.
- غلامعلی دهشیری، رئیس کل دادگستری یزد در مراسم تحلیف کارشناسان رسمی دادگستری استان بیان کرد: اطاله دادرسی و اختلاف فاحش ارزیابی در نظریات هیئت‌های کارشناسی دو موضوعی که تلاش‌های دستگاه قضا را تحت الشعاع قرار داده است.

وی اظهار داشت: قاضی به لحاظ برخی از پیچیدگی‌های فنی در خصوص شکایات و دعاوی حقوقی مردم نیازمند اخذ نظر متخصصان امر در حوزه‌های مختلف هستند که این امر ضرورت همکاری کارشناسان در قالب نهاد‌های همزیست به عنوان کمک یار قضات محسوب می‌گردند.

دهشیری با بیان اینکه حدود بیش از ۶۰ درصد پرونده‌های وارده به دادگستری استان در حوزه‌های مختلف به کارشناسان ارجاع داده می‌شود و قضات باید دقت در ضرورت ارجاع به کارشناسی اهتمام ورزند گفت: کمتر پرونده‌ی وجود دارد که در مسائل حقوقی و کیفری به کارشناس نیاز نداشته باشد.

وی از کارشناسان هر حوزه به عنوان دانای کار و خبره آن حوزه یاد کرد و افزود: عمر و قدمت این حرفه به قدمت عمر اجتماعی بشریت است که به دلیل تعارض منافع و محدودیت منابع که منجر به اختلافات می‌گردد باید کسانی باشند که در قامت کارشناس از بُعد فنی، مسئله را مورد ارزیابی فنی و حرفه‌ای قرار دهند. کارشناسان نوعا برای قضاتِ تصمیم گیر، نقش تصمیم سازی در پرورش ادله دارند.

دهشیری، با اشاره به ریشه قرآنی ماهیت کارشناسی تصریح کرد: خداوند در آیات ۲۶ تا ۲۸ سوره یوسف و در قصه حضرت یوسف و زلیخا در بررسی وضعیت چاک خوردن لباس حضرت یوسف که از کدام ناحیه بوده است به ارجاع به نظر کارشناس اشاره کرده است.

رئیس کل دادگستری استان یزد، از عزت نفس و استقلال به عنوان مهمترین ویژگی‌های یک کارشناس یاد کرد و افزود: بررسی و تبیین درست موضوع توسط کارشناسان در تشخیص و حکم به حق و صدور رأی که منجر به برقراری عدالت شود بسیار موثر است

وی تصریح کرد: کار شما نوعی قضاوت و دادرسی کوچک است، اما داوری که تصمیم گیرنده در آن قاضی و تصمیم سازنده آن کارشناسان هستند دادرسی اکبر است.

دهشیری افزود: تهدید‌ها و تطمیع‌های بسیاری در این حوزه پیش روی کارشناسان است و آن چیزی که سبب خوشنامی و بدنامی این صنف برای دستگاه قضا می‌شود ماهیت، جامعیت و کیفیت اظهار نظر آنان است در رفع نکات مبهم برای مقام قضایی با ارائه نظر فنی، شفاف، مستند، مستدل، متقن برای صدور حکم عادلانه یاری رساند.

وی با اشاره به اجرای مراسم اتیان سوگند قبل از شروع فعالیت توسط کارشناسان گفت: سوگند پیش از شروع کار در برخی از حرفه‌ها نشان از جایگاه بالا و اثرگذاری آن جایگاه است و می‌توان گفت هر جا که بحث حق افراد مهم بوده، تضمینی از آن گرفته شده و در این مسیر تضمینی بالاتر از سوگند و‌گرو گذاشتن شرافت خود برای انجام درست این رسالت وجود ندارد.

رئیس کل دادگستری استان یزد در پایان یادآور شد: مردم نوعا نسبت به حقوق خود آشنا هستند و دستگاه قضا نیز به جد احقاق حقوق مردم را دنبال می‌کند و در صورت تفاوت فاحش در ارزیابی هیات‌ها و ورود خسارت به مردم، با مطالبه ذی نفع، مسئولیت مدنی کارشناس در پرداخت و جبران خسارت مطرح خواهد بود و قطعا اگر کارشناسان در جهت احیای حق گام بردارند خداوند به زندگی و عمرشان خیر و برکت می‌دهد.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *