صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نائب رئیس کمیسیون اقتصاد و سلامت اتاق بازرگانی: حضور میدانی رئیس قوه قضائیه فوق‌العاده خوب است/ تجربه و سابقه طولانی رئیس دستگاه قضا امیدوارکننده است

۱۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۹:۲۳
کد خبر: ۷۵۶۰۰۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
نائب رئیس کمیسیون اقتصاد و سلامت اتاق بازرگانی با تأکید بر اینکه حضور میدانی رئیس دستگاه قضا، فوق‌العاده خوب است، گفت: این اقدام باعث امیدواری در جامعه می‌شود.
ناصر ریاحی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به دیدار برخی وزرای اقتصادی دولت سیزدهم یا رئیس دستگاه قضا، گفت: آشنایی دستگاه قضا با گلوگاه‌های فساد در دستگاه‌های اجرایی اقدام خوبی در برخورد با فساد است، ولی یکی از راهکار‌های مهم در مبارزه با فساد است.

نائب رئیس کمیسیون اقتصاد و سلامت اتاق بازرگانی افزود: مسائل کلی‌تر از این حرفاست، موضوع «شفافیت» و «تعارض منافع ملی» در مجلس شورای اسلامی نیاز به اصلاح دارد، زیرا با دست‌کاری‌هایی که شده کمی مشکل پیداکرده است.

ریاحی با تأکید بر اینکه یک قانون شفافیت باید داشته باشیم، اضافه کرد: اگر ما یک قانون شفافیت، مثل بسیاری از کشور‌های پیشرفته داشته باشیم، خود به خود بسیاری از این گلوگاه‌ها به‌طور عام در همه‌جا از بین می‌رود و، چون باید فعالیت‌ها افشا شود، از آن‌طرف هم تعارض منافع نباشد، زیاد مشکل نخواهیم داشت.

نائب رئیس کمیسیون اقتصاد و سلامت اتاق بازرگانی با اشاره به حجم بالای صدور مجوز در کشور، تصریح کرد: هیچ کجای دنیا این‌قدر مجوز صادر نمی‌شود، ستاد پایش در وزارت اقتصاد بروی این موضوع کارکرده است، بلکه به‌صورت موردی درواقع معیار‌های ایجاد هر کسب و کار یا هر فعالیت اقتصادی در قانون گفته می‌شود، بعد بر اساس آن جلو می‌روند.

ریاحی یکی از گلوگاه‌های فسادزا در دستگاه‌های اجرایی را امضای طلایی برشمرد و اضافه کرد: الزاماً کسی که امضا می‌کند فاسد نیست، ولی ممکن است به‌اصطلاح با بی‌توجهی و کثرت کاری که دارد و ... امضا کند و یا احتمال هم دارد که ناشی از فساد باشد، نکته سوم هم بحث تعدد قوانین و مقررات است، یعنی ما قوانین مادر قدیمی داریم که هی وصله شده با شرایط آئین‌نامه یا دستورالعمل یا قوانین واحده تنظیم شده است و این موارد گیج‌کننده است.

نائب رئیس کمیسیون اقتصاد و سلامت اتاق بازرگانی افزود: وقتی شما ۳ کارشناس بسته به مورد، بخواهند نظر دهند، ممکن است قوانینی را ارائه بدهند که می‌شود از آن استنباط معارض کرد، بنابراین یک بازنگری کلی در قوانین نیاز است.

ریاحی ادامه داد: قوانینی را مجدداً با استفاده از ماده ۸۵ قانون اساسی برای اینکه معطل نشود و سریع انجام شود به طور آزمایشی به جریان انداخت و بعداً اگر لازم بود اصلاحاتی کرد.

نائب رئیس کمیسیون اقتصاد و سلامت اتاق بازرگانی با تأکید بر اینکه حضور میدانی رئیس دستگاه قضا، فوق‌العاده خوب است، گفت: این اقدام باعث امیدواری در جامعه می‌شود.

ریاحی اضافه کرد: اقدامات دستگاه قضا، از قوای دیگر نمایان‌تر و در مسیر درست است.

ریاحی اضافه کرد: رئیس دستگاه قضا با برخورداری از تجربیات و سابقه طولانی در این قوه، نسبت به مسائل مختلف اشرافیت کاملی دارند، این امر باعث امیدواری شده است.

نائب رئیس کمیسیون اقتصاد و سلامت اتاق بازرگانی با بیان اینکه طبق قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار، سه قوه باید از مشاوره بخش خصوصی استفاده بکنند، چون ذ‌ی‌نفع و ذی‌ضرر کلیه قوانین اقتصادی در نهایت این‌ها هستند و باید اجرا کنند، اظهار داشت: قانون هم الزام نکرده کسی مشورت بپذیرد، فقط باید نظر کتبی بخش خصوصی را که در هر موردی تشکل مربوطه یا اگر تشکلی نبود اتاق بازرگانی این کار را انجام دهد، نظر کتبی باید ضمیمه مستندات ایجاد طرح و قانون شود، که بعداً بتوان قضاوت کرد، که اگر این موضوع رعایت می‌شودو اگر رعایت نشود، چه خواهد شد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *