صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دیپلماسی در خدمت واکسیناسیون عمومی/ چشم‌انداز «عالی» واردات واکسن

۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۵۵۹۰۹
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
آغاز دولت سیزدهم و شروع دوران ریاست جمهوری آیت‌الله رئیسی، همزمان شد با یکی از شدیدترین پیک‌های همه‌گیری ویروس کرونا؛ بنابراین یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های دولت مردمی، تامین نیاز واکسن برای جلوگیری از تشدید این پاندمی است.

- رؤیا راعی - آغاز دولت سیزدهم و شروع دوران ریاست جمهوری آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، همزمان شد با یکی از شدیدترین پیک‌های همه‌گیری ویروس کرونا؛ بنابراین یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های دولت مردمی، تامین نیاز واکسن برای جلوگیری از تشدید این پاندمی است.

رئیس جمهور پس از انتخاب خود به عنوان رئیس دولت، در ۲۶ تیر در نشست با مسئولان و کارشناسان حوزه واکسن کرونا گفت که آنچه که انجام شده کار لازم بوده، ولی کافی نیست؛ کار کافی آن است که ما برای واکسیناسیون عمومی فکر جدی و سریعی کنیم. حال اگر قرار است از خارج وارد کنیم، اگر لازم است قرارداد‌هایی منعقد کنیم.

آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی همچنین در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، پس از بحث و بررسی آخرین وضعیت تامین منابع ارزی واردات واکسن کرونا، دستور داد همه اقدامات و تمهیدات لازم برای تسریع در تامین منابع لازم برای واردات واکسن به میزان مورد نیاز با اولویت به کار گرفته شود.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان با توجه به نیاز مبرم کشور به تامین واکسن مورد نیاز مردم، روز بعد از کسب رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی، اولین جلسه ستاد تامین واکسن کرونای وزارت امور خارجه را با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسئولین سازمان‌های ذی‌ربط در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، بانک مرکزی و مدیران بخش‌های مختلف اقتصادی و منطقه‌ای وزارت امور خارجه را برگزار کرد.

این جلسه در ادامه اقدامات گسترده خود برای تامین واکسن، با هدف تشدید تلاش‌ها و هماهنگی‌های بین سازمانی در حوزه تامین واکسن کرونا برگزار شد.

حسین امیرعبداللهیان در این نشست ضمن تشریح اقدامات گسترده صورت گرفته از سوی وزارت، آمادگی کامل وزارت امور خارجه برای بکار گیری همه امکانات ستاد و صف برای تسریع تامین واکسن از منابع خارجی را مورد تاکید قرار داد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در گفت‌وگو‌های تلفنی خود، رایزنی‌هایی با همتایان و مقامات کشور‌های خارجی در جهت تامین و تسریع در تهیه واکسن کرونا داشت.

در دومین جلسه ستاد تامین واکسن کرونای وزارت امور خارجه به ریاست حسین امیرعبداللهیان مقرر شد تمامی سفرای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با تمام ظرفیت نسبت به تامین و ارسال واکسن‌های مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام کنند.

وزیر امور خارجه همچنین در دیدار با کلیه سفرا و رؤسای نمایندگان خارجی مقیم تهران، پاندمی کرونا را از اولویت‌های موضوعی دولت رئیسی عنوان کرد و افزود: در کنار توجه به تولید حداکثری واکسن داخلی، ما در وزارت امور خارجه با همکاری سفرای محترم خارجی موفق به تامین مقادیر زیادی واکسن کرونا شدیم.

در این حین، رضا زبیب دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه، دائماً در صفحه شخصی توییتری خود، تامین و ورود واکسین، از مجاری متفاوت را گزارش می‌کرد.

زبیب در آخرین توییت خود در خصوص واردات واکسن نوشت: خدا را شاکرم که نه تنها قول «۱۲ میلیون دوز» محقق شد، بلکه با تلاش پُربرکت همکاران و کمک وزارت بهداشت، واردات با بسته‌های فوق برنامه، تا جمعه به ۱۷ (و شاید ۲۰) میلیون دوز می‌رسد. (به احترام اعتماد شما، فقط موارد قطعی را نوشته بودم). چشم انداز واردات «عالی» است.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در یک نشست خبری در تشریح اقدامات وزارت امور خارجه برای تامین واکسن، وزارت امور خارجه از روز اول و حتی قبل از اینکه کرونا وارد ایران شود، به عنوان اولین دستگاهی بود که به عنوان دولت این خطر را گوشزد کرد و اعلام کرد که این فراگیری در دنیا آغاز شده است و پس از آن هم چه در مرحله جذب کمک‌های بین‌المللی، چه جذب امکانات بین‌المللی و چه جذب منابع بین‌المللی برای مبارزه با کرونا و وقتی هم وارد فاز واکسن شدیم برای تسریع واردات واکسن یک نقش کلیدی و اساسی را داشت.

این دیپلمات کشورمان اضافه کرد: البته ما به جهت حفظ آرامش جامعه، حفظ فضای روانی جامعه، اجازه به مجاهدین سلامت و تلاشگران سلامت برای اینکه بتوانند کار‌های خودشان را به دقت انجام دهند، سعی کردیم با سکوت و در کنار آن‌ها به تحقق برنامه‌ها کمک کنیم. تمامی سفر‌ای ما در کشور‌ها نقش کلیدی در تامین مواد اولیه و دستگاه‌های مورد نیاز حتی برای تولید واکسن داشتند که واقعا مایه غرور ایران هست در کنار آن نمی‌توانستیم برای نیاز جامعه معطل باشیم و تامین واکسن را از مقاصد مختلف پیگیری کردیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: با تلاش‌هایی که صورت گرفته است، به ویژه جدیت اخیر، نزدیک به ۲۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دوز از چین واردات داشتیم به علاوه چندین میلیون دوز از سبد‌های کواکس آسترازنکا داشتیم و از کشور‌های دیگر چه به صورت خریداری و چه به صورتی اهدایی، اندکی داشتیم. این‌ها همه این در هفته جاری تشدید خواهد شد. این نوید بزرگ برای مردم ایران است که واکسن حداقل به میزان ۲۰ میلیون دوز تا ۳ هفته آینده در ماه جاری میلادی وارد ایران خواهد شد که یک جهش بسیار عمده‌ای در تزریق واکسن در کل کشور خواهد بود. علاوه بر واکسن‌هایی که به صورت مقطعی و یا ناگهانی وارد خواهد شد و برای ماه آینده هم چند ده میلیون دوز در ماه اکتبر وارد می‌شود.

میرقاسم مؤمنی در زمینه اقدامات دولت مردمی و دستگاه دیپلماسی در زمینه واردات واکسن، به میزان گفت: واردات واکسن از ابتدایی شروع اپیدمی کرونا وجود داشت، اما در دولت قبلی یک ناهماهنگی میان ارگان‌های مختلف وجود داشت. نهاد‌ها جهت تعامل با یکدیگر یک ناهماهنگی وجود داشت که باعث می‌شد واردات واکسن در کنار تولید واکسن با خلاء مواجه شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل اضافه کرد: از سوی دیگر این ویروس جهش یافته می‌شد و فرصت نمی‌داد که ما بتوانیم در داخل اطلاعات و واکسن‌های خود را بروزرسانی کنیم و سرعت پیشرفت ویروس بسیار بیشتر از پیشرفته تکنولوژی و تولید واکسن بود.

وی تاکید کرد: دولت جدید و دستورات آقای رئیسی و از عزم جدی وزارت بهداشت به دلیل ارتباطات خوبی که وجود داشت، علاوه بر تولید، واکسن‌هایی هم از کشور‌های دیگر وارد شد.

مؤمنی همچنین درباره اقدامات وزیر امور خارجه در این خصوص، تصریح کرد: آقای امیرعبداللهیان دیپلمات جوان، با سابقه و خوش فکر است. بحثی که ایشان داشتند بحث توسعه دیپلماسی و حفظ منافع ملی همراه با عزت ملی است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل بیان داشت: آقای امیرعبداللهیان به عنوان یک دیپلمات نه تنها به دنبال توسعه دیپلماسی است، بلکه به دنبال عزت ملی هم هست و بحثی که دارد بحث منافع مردم و کشور است.

وی ابراز داشت: از بعد از انتصاب ایشان و رای اعتماد، کشور‌های مختلف واکسن‌های مختلفی را به ما اهدا کردند. مثلاً در آخرین اقدام اتریش یک میلیون دوز واکسن برای ما ارسال خواهد کرد. این نشانه‌هایی از توانمندی و فعالیت دیپلماسی پویای کشور است که در این برهه، یک دیپلماسی علمی و تکنولوژی انجام می‌گیرد تا با این اپیدمی برخورد شود.


به هر روی در این شرایط بحران کرونایی که روزانه تعدادی از هم‌وطنان خود را از دست می‌دهیم، همان‌طور که مقام معظم رهبری نیز تاکید کردند، یکی از وظایف دولت، تامین واکسن و جلوگیری از ابتلا و مرگ و میر مردم ایران است. در همین راستا، وزارت امور خارجه و دستگاه دیپلماسی وظیفه دارد در کنار وزارت بهداشت و سایر نهاد‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط، اقدام به وارد کردن واکسن‌های مورد تایید باشد.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *