عملیات هوایی ائتلاف آمریکایی عامل مرگ ۲۲ تا ۴۸ هزار غیرنظامی در غرب آسیا و آفریقا
یک گزارش جدید نشان میدهد که حملات هوایی ائتلاف آمریکا در تعدادی از کشورهای خاورمیانه و آفریقا طی ۲۰ سال گذشته موجب کشته شدن دستکم ۲۲ هزار غیرنظامی شده است.
به گزارش ایندیپندنت، موسسه غیردولتی «ایروارز» مستقر در لندن، در آستانه بیستمین سالروز حادثه ۱۱ سپتامبر گزارش خود را درباره آمار مرگ غیرنظامیان در جهان بر اثر درگیری، منتشر کرده است.
بر اساس برآوردهای انجام شده از سوی «ایروارز»، این آمار احتمالا میتواند به ۵۰ هزار نفر برسد.
گزارش این نهاد ناظر درگیریها نشان میدهد که از زمان آغاز «جنگ علیه تروریسم» از سوی آمریکا در سال ۲۰۰۱ و بعد از حمله ۱۱ سپتامبر، اقدامات جنگی این کشور به کشته شدن دستکم ۲۲ هزار و ۶۷۹ هزار و حداکثر ۴۸ هزار و ۳۰۸ غیرنظامی منجر شده است.
این آمار، غیرنظامیان کشته شده در زمان حضور آمریکا در عراق و افغانستان، بمبارانهای به اصطلاح ضد داعش آمریکا در عراق، سوریه و حملات هوایی در لیبی، پاکستان، سومالی و یمن را نیز در بر میگیرد.
مرگبارترین سال برای حملات هوایی آمریکا با نگاهی به حداقل آمار مجموع قربانیان، سال ۲۰۰۳ بوده که در طول این سال ۵ هزار و ۵۲۹ غیرنظامی در عراق بر اثر حملات هوایی آمریکا و منتسب به آن کشته شدهاند.
دومین سال مرگبار برای حملات هوایی آمریکا سال ۲۰۱۷ و همزمان با نخستین سال ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا بوده است.
در این سال عمده حملات هوایی ائتلاف آمریکا در عراق و سوریه انجام شده و ۴ هزار و ۹۳۱ نفر بر اثر این حملات هوایی کشته شدند.
با نگاهی به آمار حداکثری، مرگبارترین سال برای حملات هوایی ائتلاف آمریکا سال ۲۰۱۷ بوده است.
«ایروارز»، میگوید در طول این سال ۱۹ هزار و ۶۲۳ غیرنظامی بر اثر حملات هوایی آمریکا و یا ائتلاف آمریکا کشته شدهاند.
بخش عمده قربانیان یعنی ۹۷ درصد، مربوط به زمان اشغال عراق بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ و اشغال ۲۰ ساله افغانستان بوده است.
بر اساس گزارش «ایروارز»، اوج اشغالگری آمریکا در افغانستان در سال ۲۰۱۱ بود؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نظامی آمریکایی در افغانستان مستقر بودند؛ در عراق نیز طی سال ۲۰۰۷ تعداد نظامیان آمریکایی در ۱۶۶ هزار نفر میرسید.
«ایروارز»، در تهیه این گزارش از منابع متعددی استفاده کرده چرا که وزارت دفاع آمریکا آمار غیرنظامیان کشته شده را که از سوی این نهاد منتشر شده، به رسمیت نمیشناسد.
اطلاعات «ماموریت سازمان ملل در عراق، اداره روزنامه نگاری تحقیقی، دِ نیشن و پروژه داوطلبانه شمارش اجساد در عراق»، از جمله منابع تهیه این گزارش هستند.