صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقویم تاریخ؛ از ورود کاروان اسرای کربلا به شام تا استقلال برزیل

۱۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۵:۲۹
کد خبر: ۷۵۵۷۱۸
امروز، سه شنبه شانزدهم شهریور سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با بیست و نهم محرم سال ۱۴۴۳ هجری قمری و مطابق با هفتم سپتامبر سال ۲۰۲۱ میلادی است.

_ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (شانزدهم شهریور) به شرح زیر است:

ورود کاروان اسرای کربلا به شام

۱۳۸۲ سال پیش در چنین روزی در ۲۹ محرم سال ۶۱ هجری قمری اسرای اهل بیت علیهم السلام به حوالی شهر شام رسیدند، ابراهیم بن طلحه بن عبدالله جلو آمد و به امام زین العابدین علیه السلام نزدیک شد و کینه‌هایی که از جراحت شمشیر‌های جنگ جمل در سینه ذخیره کرده بود ظاهر ساخت و به حضرت گفت: دیدی غلبه با کیست؟ حضرت فرمود: اگر می‌خواهی بدانی غالب کیست صبر کن تا هنگام نماز اذان و اقامه بگو، آن وقت می‌دانی آوازه چه کسی تا قیامت باقی است.

سرکوب قیام بوکسور‌ها در چین

۱۲۲ سال پیش در چنین روزی هفتم سپتامبر ۱۸۹۹ میلادی قیام تاریخی «بوکسورها» در چین سرکوب شد. بوکسور‌ها لقب گروهی از نظامیان چینی موسوم به «آی ـ هو ـ چوآن» یا «مشت‌های هماهنگ عادل» بود که در مخالفت با دخالت‌های روزافزون دولت‌های غربی و ژاپن در امور کشور چین، قیام کردند. از جمله اقدامات بوکسور‌ها تصرف سفارتخانه‌های دولت‌های غربی در شهر پکن و مبارزه شدید با فعالیت‌های مبلّغان مذهبی اروپایی بود. اما سرانجام قیام ضد استعماری بوکسور‌ها را نیرو‌های متحد اروپایی، آمریکایی و ژاپنی در چین سرکوب کردند و دولت چین مجبور شد که غرامت سنگینی به آن‌ها بپردازد.

استقلال برزیل

۱۹۹ سال پیش در چنین روزی، هفتم سپتامبر سال ۱۸۲۲ میلادی کشور برزیل موفق به کسب استقلال از پرتغال شد و هفتم سپتامبر به عنوان روز ملی این کشور نام گرفت.

برزیل از سال ۱۴۹۴ میلادی تحت استعمار پرتغال قرار گرفت. پرتغال به استثمار سرخپوستان این کشور بسنده نکرد و میلیون‌ها سیاهپوست را به عنوان برده، برای کشاورزی از آفریقا به برزیل آورد. در اوایل قرن نوزدهم میلادی، پس از آنکه پرتغال توسط ناپلئون بناپارت اشغال شد، امپراتور پرتغال، به همراه خانواده اش به برزیل، مستعمره پرتغال، گریخت و به همین دلیل اوضاع کشور برزیل دستخوش ناآرامی شد. بعد از شکست ناپلئون، امپراتور پرتغال به کشورش بازگشت، اما پسر وی به عنوان نایب السلطنه در برزیل به حکومت رسید. وی بعد از ۱۴ سال در چنین روزی استقلال برزیل را از پرتغال اعلام کرد و خود را به عنوان پدروی اول، امپراتور برزیل نامید. نظام سیاسی برزیل در سال ۱۸۸۹ میلادی به جمهوری تبدیل شد. برزیل با مساحت بیش از هشت میلیون و پانصد هزار کیلومتر مربع، در ساحل اقیانوس اطلس، بخش اعظم مرکز و شرق آمریکای جنوبی را فرا گرفته و با کشور‌های آرژانتین، پاراگوئه و اروگوئه همسایه است.

مرگ دیکتاتور کنگو

۲۴ سال پیش در چنین روزی هفتم سپتامبر سال ۱۹۹۷ میلادی "موبوتو سسه سوکو" (Mobutu Sese Seko) دیکتاتور پیشین کشور افریقایی کنگو مرد.

ژنرال ژوزف موبوتو سسه سوکو، رئیس جمهور پیشین کشور افریقایی کنگو در سال ۱۹۳۰ م در این کشور به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات خود به روزنامه نگاری پرداخت و در دهه ۱۹۵۰ م با پیوستن به نهضت آزادی‏بخش کنگو به ریاست پاتریس لومومبا، در مذاکرات استقلال کنگو شرکت کرد. موبوتو پس از استقلال کنگو به ریاست ارتش کنگو رسید و در سال ۱۹۶۰ م در سی سالگی به نخست‏ وزیری دست یافت. موبوتو در راستای به دست گرفتن زمام امور کشور، در ۲۵ نوامبر ۱۹۶۵ م علیه رئیس جمهور قانونی کنگو دست به کودتا زد و زمام امور را با دیکتاتوری کامل در دست گرفت. در اوایل دهه ۱۹۹۰ م، با پدیدار شدن تغییر اوضاع در صحنه بین ‏المللی و انجام تحولات در کشور‌های دیکتاتوری، اعتراضات و تظاهرات در شهر‌های مختلف کنگو برای برکناری موبوتو فراگیر شد که منجر به وقوع جنگ‌های داخلی در این کشور شد. در نهایت موبوتو سسه سوکو در ۱۶ مه ۱۹۹۷ م پس از ۳۷ سال زمام‏داری و ۳۲ سال دیکتاتوری به مراکش گریخت. سه سه سکو سرانجام در هفتم سپتامبر ۱۹۹۷ م در ۶۷ سالگی درگذشت و کارنامه‏‌ای سیاه از خود به جای نهاد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *