سویه دلتا و پیش بینیها درباره زمان پایان آن
- آمریکا بسته به اینکه از کدام متخصص بپرسید وارد موج چهارم و یا پنجم همه گیری ویروس کرونا شده است، با عقب افتادن کارزار واکسیناسیون و گسترش سویه مسری دلتا، موارد ابتلا و بستری شدگان در بیمارستانهای این کشور به بالاترین حد خود از زمستان گذشته تاکنون رسیده و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ نیز رو به افزایش است.
به گزارش «نیویورک تایمز»، پس از اینکه قدرت هر موجی از ابتلاها شروع به کاهش میکند، پس از مدتی به دلایلی که در لحظه قابل مشاهده نیستند، دوباره روند صعودی در ابتلاها آغاز میشود.
در انگلیس، که سویه دلتا نیز به سویه غالب ویروس کرونا در این کشور در آمده، موارد روزانه ابتلا از اوج ۶۰ هزار نفر در اواسط ماه جولای به نیمی از آن در عرض ۲ هفته کاهش یافت؛ اگرچه از آن به بعد دوباره روند صعودی مبتلایان آغاز شده است.
در هند تعداد مبتلایان در بهار سال جاری به بیش از ۴۰۰ هزار مورد در روز افزایش یافته بود.
کارشناسان تخمین زدهاند که رقم واقعی میتواند بیش از ۲۰ برابر بیشتر باشد؛ این تلفات غیرقابل تصور، بسیاری را شوکه کرد و پس از مدتی اعلام شد که این کشور با موفقیت از این وضعیت خارج شده است.
دانشمندان در تلاشند بفهمند که چرا شیوع دلتا در آن کشورها، حتی اگر به طور موقت، از بین رفته است و این برای موجهای مشابه، از جمله در آمریکا، چه معنایی دارد.
در آمریکا، سرعت روند ابتلاها کاهش یافته است و ابتلاهای جدید در برخی ایالتها مانند میسوری در حال کاهش است اما به طور کل، تعداد مبتلایان در هفته گذشته، ۱۴ درصد بیشتر از ۲ هفته قبل بوده است.
نظر کارشناسان در مورد وضعیت همه گیری این ویروس در آمریکا در ماههای آینده بسیار متفاوت است.
تعدادی از پیش بینیهای ملی که توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا دنبال میشود، میگویند که موارد ابتلا در هفتههای اولیه ماه سپتامبر افزایش یابد.
اپیدمیولوژیستها میگویند که مسیر گسترش سویه دلتا در سراسر آمریکا بستگی زیادی به میزان واکسیناسیون، رفتارهای اجتماعی، آب و هوا و سطوح مختلف اقدامات احتیاطی دارد.
موارد ابتلا در تعدادی از ایالتهای جنوب شرقی و کالیفرنیا در حال کاهش است، اما در بسیاری از مناطق میانه غربی و شمال شرقی افزایش مییابد.
در هلند، جایی که ۶۲ درصد از مردم آن به طور کامل واکسینه شدهاند، پس از حذف محدودیتها توسط دولت این کشور، موارد ابتلا حدود ۵۰۰ درصد افزایش یافت.
این امر دولت هلند را مجبور کرد تا برخی از اقدامات را از جمله بستن باشگاههای شبانه و محدود کردن ساعات غذاخوری در محیط داخلی و بسته، که به کاهش سریع موارد ابتلا منجر میشود، مجددا اعمال کند.