صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چگونه لکه حنا را از روی پوست و لباس پاک کنیم؟

۱۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۵۵۲۹۳
پاک کردن لکه حنا آنقدر‌ها هم کار دشواری نیست. می‌توان با چند روش ساده این لکه‌ها را از روی لباس و پوست تمیز کرد.

_ نمناک نوشت: همانطور که می‌دانید از زمان‌های قدیم خانم‌ها از حنا برای آرایش استفاده می‌کردند، اما اکنون به دلیل تقویت پوست و مو، بیشترین کاربرد را دارد. اگر تا بحال از حنا استفاده کرده اید حتما می‌دانید رنگ زیادی دارد و به سادگی از روی پوست و لباس پاک نمی‌شود به همین دلیل به راه حل‌هایی برای پاک کردن لک حنا از روی فرش، لباس و پوست می‌پردازیم.

پاک کردن حنا از روی پوست

به مقدار مساوی نمک و روغن زیتون را داخل کاسه ترکیب کنید:

روغن ماده‌ای امولسیون کننده است، در حالی که نمک خاصیت لایه برداری دارد بنابراین این ترکیب برای پاک کردن حنا خوب عمل می‌کند. می‌توانید از هر نوع نمک یا روغن بچه بجای روغن زیتون استفاده کنید.

یک توپ پنبه را در محلول خیس کنید تا لکه را از بین ببرید:پنبه را آغشته به محلول کنید و روی لک پوست بمالید. وقتی توپ پنبه خشک شد از یکی دیگر استفاده کنید تا حنا را از بین ببرید.

این مخلوط را به مدت ۱۰ دقیقه روی پوست بگذارید و سپس موضع را بشویید:پس از تمیز کردن این ناحیه، آن را کاملا تمیز و با مخلوط بپوشانید. سپس موضع را با آب گرم و صابون ملایم بشویید و به طور کامل آبکشی کنید.

روغن بچه:

روغن بچه به دلیل حل کردن رنگدانه‌های حنا می‌تواند خالکوبی حنا را پاک کند. یکی از روش‌ها اضافه کردن سه قاشق روغن بچه به وان حمام گرم است و بعد از ۲۰ دقیقه، ماندن در حمام فرد می‌تواند روغن بچه را با آب تمیز کند. افراد همچنین می‌توانند از پنبه و یا پارچه نخی برای استفاده مستقیم روغن بچه روی خالکوبی استفاده کنند و بعد از ۱۰ تا ۲۰ دقیقه آن را بشویند.

اگر لکه سرسخت است آن را با آب اکسیژنه تمیز کنید:

اگر هنوز پوستتان حنایی رنگ است، ناامید نشوید. توپ پنبه را در آب اکسیژنه خیس و سپس از آن برای پاک کردن لکه استفاده کنید. وقتی پنبه رنگ گرفت، توپ پنبه جدید در آب اکسیژنه خیس کنید تا حنا از بین برود.

آب اکسیژنه معتدل است، بنابراین نباید پوست را تحریک کند. اما اگر پوست شما بعد از استفاده از آن خشک به نظر می‌رسد، از پماد مرطوب کننده روی موضع استفاده کنید.

آب لیمو:

آب لیمو خاصیت سفید کنندگی طبیعی پوست و از بین بردن لک را دارد بنابراین می‌تواند به از بین بردن رنگ حنا کمک کند.

ضمن استفاده از عصاره لیمو برای پاک کردن رنگ حنا، از این مراحل پیروی کنید:

لیمو را نصف کنید و به آرامی به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روی پوست بمالید سپس عصاره لیمو را از روی پوست با آب گرم بشویید و با پد خشک کرده و از مرطوب کننده استفاده کنید تا از خشکی پوست جلوگیری کنید.

افراد با پوست حساس باید مواظب باشند از این روش استفاده کنند، چون ویژگی‌های اسیدی عصاره لیمو می‌تواند باعث خارش پوست شود.

اصلاح:

اگر تاتو حنا روی یکی از دست‌ها یا پا‌ها دارید، اصلاح آن ناحیه از پوست روش دیگری برای پاک کردن حنا است. علاوه بر این می‌توانید پوست را اصلاح و لایه برداری کنید تا کمی محو شود.

با استفاده از کرم و ژیلت تمیز، به آرامی پوست را اصلاح کنید تا روشن‌تر شود. استفاده از مرطوب کننده پس از اصلاح، می‌تواند به کاهش سوزش و خارش پوست کمک کند.

جوش شیرین:

جوش شیرین روشی عالی برای لایه برداری است و علاوه بر این لک حنا را پاک می‌کند؛ بنابراین می‌توانید با ترکیب عصاره لیمو و جوش شیرین رنگ حنا را روشن‌تر کنید.

برای استفاده از این روش، آب لیمو را کامل فشار دهید و آن را با کمی جوش شیرین مخلوط تا خمیری شود.

خمیر را روی موضع حنایی بمالید و بگذارید قبل از تمیز کردن با آب گرم حدود ۱۰ دقیقه بماند.

می‌توانید هفته‌ای یک بار از این خمیر استفاده کنید هم چنین مرطوب کردن و جلوگیری از خشکی و سوزش پوست بسیار مهم است.

میسلار واتر:

آب میسلار، پاک کننده‌ای است که حاوی ذرات ویژه‌ای به نام میسل است. میسل‌ها به آرامی پوست را تمیز می‌کنند و چربی، آرایش و دیگر رنگدانه‌ها را تجزیه می‌کنند.

برای استفاده از این روش، پارچه را با آب میسلار آغشته کنید و به آرامی آن را روی موضع بمالید.

پاک کردن حنا از روی لباس

از پاک کننده پارچه برای تمیز کردن لکه حنا روی لباس استفاده کنید:

اگر سریع بعد از لک شدن لباس با کمک مسواک و پاک کننده اقدام به پاکسازی کنید لکه بهتر از بین می‌رود تا زمانی که کاملا خشک شود.

موضع را با یک حوله کهنه و یا دستمال کاغذی بپوشانید:

از مالیدن لکه، اجتناب کنید، زیرا این چنین بزرگ‌تر می‌شود در عوض، یک پارچه نرم و جاذب را بر روی لکه فشار دهید تا رنگ اضافی را جذب کنید. رنگ، پارچه را خراب خواهد کرد و به جای آن از دستمال کاغذی استفاده کنید. در هر بار استفاده از پارچه، قسمت تمیز پارچه یا حوله را برای جلوگیری از گسترش لکه بکار ببرید.

صابون پاک کننده پارچه و مسواک را برای پاکسازی پارچه استفاده کنید:

چند قطره از پاک کننده رخت شویی را بر روی لکه بریزید یا پاک کننده را روی لکه اسپری کنید و از یک مسواک تمیز برای پاک کردن پارچه استفاده کنید تا زمانی که رنگ روی پارچه محو شود.

پارچه را با آب سرد بشویید:

پارچه را زیر آب سرد بشویید تا پودر، پاک کننده و رنگ از بین برود. هرگز از آب گرم استفاده نکنید، زیرا موجب ثبات رنگ می‌شود، شست و شو را تا زمانی که لکه پاک شود ادامه دهید.

از سرکه یا الکل برای از بین بردن لکه‌های مقاوم استفاده کنید:

اگر هنوز رنگ حنا روی پارچه وجود دارد کمی سرکه سفید یا الکل بر روی لکه بریزید و بگذارید تا یک ساعت بماند سپس لباس را مطابق با برچسب بشویید اگر لک بیش از حد بزرگ است برای از بین بردن سرکه یا الکل از آب سرد استفاده کنید. در صورت نیاز، می‌توانید پارچه را با پاک کننده یا پودر چنگ بزنید و سپس با آب سرد آن را آبکشی کنید.

چگونه لکه حنا را از روی فرش پاک کنیم؟

حنا برای رنگ آمیزی مو، طراحی روی پوست به کار می‌رود علاوه بر این می‌تواند به عنوان دئودورانت طبیعی به بدن زده شود. عصاره برگ‌ها و روغن گل حنا برای هر یک از این کار‌ها استفاده می‌شود. اگر شکل مایع این گیاه در هنگام حمل ریخته شود، می‌تواند فرش را لکه دار کند. یادگیری نحوه پاک کردن لکه‌های حنا از روی فرش می‌تواند فرش را تمیز نگه دارد.

وسایل مورد نیاز:

شیر گرم
صابون
آب
پارچه

مرحله ۱

شیر را داخل مایکروویو و یا روی اجاق گرم کنید. مقدار شیر به اندازه لکه بستگی دارد. از شیر کافی برای پوشش کل لکه روی فرش استفاده کنید.

مرحله ۲

شیر گرم را به طور کامل بر روی لکه حنا روی فرش پوشش دهید و بگذارید شیر حداقل سی دقیقه روی لکه بماند. فرش را با شیر تمیز نکنید.

مرحله ۳

شیر و حنا را با مخلوطی از ۱ واحد مواد شوینده و سه واحد آب بشویید. مواد شوینده را به آرامی با یک پارچه سفید تمیز روی لکه فرش بمالید.

نکته:

لکه حنا را از روی فرش در حالی که لکه تازه و مرطوب است پاک کنید و نتایج بهتری بگیرید.

هشدار:

از این روش بر پاک کردن رنگ حنا از روی مو‌ها و پوست استفاده نکنید.


برچسب ها: خانه داری حنا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *