صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نرخ سود بانکی باید دوباره کاهش یابد

۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۵۵۲۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان - رئیس کل بانک مرکزی گفت: واقعیت اقتصاد ما کاهش نرخ تورم است و نرخ سود بانکی باید متناسب با نرخ تورم تعدیل شود و بانک مرکزی به تدریج بازار پولی را به این سمت هدایت می کند اما زمان می برد.
به گزارش ، ولی الله سیف از ارائه گزارش این نهاد درباره وضع نقدینگی کشور به شورای پول و اعتبار خبر داد و گفت:‌ اگر موسسات مالی غیرمجاز ساماندهی شود، سریعتر به سمت منطقی کردن نرخ سود بانکی حرکت می کنیم.

وی با اشاره به تلاش بانک ها برای رعایت نرخ سود و انضباط مالی افزود: بانک مرکزی اقدامات جدی را برای ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی آغاز کرده است تا عناصر غیر مجاز در این بازار را به انضباط بکشاند.

سیف گفت: در ساماندهی موسسه های مالی غیرمجاز پیشرفت هایی داشته ایم و امیدواریم با حمایت ها از بانک مرکزی در ادامه این مسیر بتوانیم بازار پولی را منضبط کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: در این شرایط بانک ها راحت تر و با اطمینان خاطر بیشتر می توانند در جهت رعایت نرخ های سود مجاز حرکت کنند.

وی با اشاره به ساماندهی نرخ سود بازار بین بانکی گفت: کاهش نرخ سود بین بانکی نیز علامت مثبتی است و امیدواریم نرخ سود در نظام بانکی هم در آینده منطقی شود. 

سیف همچنین با اشاره به اینکه نرخ کفایت سرمایه در نظام بانکی کشور را 4 درصد و زیر نرخ بانکداری بین المللی است، گفت: عموما وقتی انتظارات بانک ها و موسسات مالی و اعتباری از نظام بانکی مطرح می شود، امکانات موجود در سیستم بانکی کشور در نظر گرفته نمی شود و این مجال مناسبی برای بیان مشکلات و انتظارات سایر بانک ها از بانک مرکزی است تا تصمیم های مقتضی گرفته شود که تحرک جدیدی در اصلاحات بانکی شکل بگیرد و تا بتوان نقش بانکها در رشد اقتصادی و حمایت از فعالیت های مثبت اقتصادی را موثرتر کرد.

سیف، بحث تنگنای مالی و علل آن را یکی از موارد مورد بررسی در این نشست بر شمرد و افزود: حجم انباشته مطالبات معوق در 10 سال گذشته، ناشی از شرایط تسهیلات تک نرخی، تسهیلات تحمیل شده دولت های قبل به بانکها ، شرایط خاص اقتصادی مانند افزایش ناگهانی نرخ ارز و وجود بدهکاران و طلبکاران نظام بانکی است.

وی با بیان اینکه مشکل دیگر نظام بانکی، مطالبات بانک ها از دولت است که از گذشته انباشته شده است، گفت: شاید حدود 34 یا 35 درصد از منابعی که بانک ها ازسپرده های مردمی تجهیز می کنند در حال حاضر در دو سرفصل طلب از دولت و مطالبات غیر جاری متمرکز شده است که البته هیچ بازدهی هم برای ترازنامه بانک ها ندارد و بانکها باید سود سپرده گذار را از محل سود تسهیلاتی پرداخت کنند.

وی در بیان دیگر مشکلات نظام بانکی کشور به لزوم افزایش سرمایه بانک ها اشاره کرد و افزود: نرخ کفایت سرمایه در نظام بانکداری بین المللی حداقل 8 درصد و متوسط نظام بانکی ما 4 درصد است که میزان نیازمندی ما به افزایش سرمایه در نظام بانکی را نشان می دهد.

سیف ادامه داد: بانکهای دولتی را  باید دولت از منابعی همچون مطالبات موجود در حساب ذخیره ارزی بانکها، حمایت کند و حمایت از بانکهای خصوصی هم بر عهده بانک مرکزی است تا با زمانبندی مشخص و مدون، مشکل افزایش سرمایه بانک ها برطرف شود.


نظرات بینندگان
انتظار
|
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۱
اقای سیف شما که با قاطعیت نامه انحلال تعاونی میزان دادگستری خراسان را ابلاغ نمودید .چرا به فکر 5میلیون خراسانی نبودید که 8 ماه است به پولشان نرسیدند.فردا انتخابات است از این مردم چه انتظاری دارید؟بعد از اینکه ریس بانک مرکزی نباشید مردم با شما چه خواهند کرد دعایتان می کنند یا خیر ؟اقای سیف ما مریض داریم ،جوان بیکارداریم،دختر وپسر دم بخت داریم ،ما قرض داریم ،قسظ بانک داریم ،ما ابرو داریم .این چه کاری بود که با ما کردید خدااز تقصیراتتان نگذرد.امین یا رب العالمین.
حیدری
|
|
۰۷:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۱
بادرصد سودی که ازکشاورزان گرفته می شود به نظر بنده کشاورزان فلج می شوند چون کدام محصول کشاورزی است در طول یکسال 21% افزایش داشته باشد
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *