درخواست بازماندگان جنگ یمن برای تحقیق درباره جنایات ائتلاف سعودی
- صدها نفر از بازماندگان جنگ یمن از دیوان بین المللی جنایی خواستهاند تا از ائتلاف سعودی برای جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در درگیریهای ۶ ساله تحقیق کند.
به گزارش «میدل ایست آی»، این گروه همچنین از دیوان بین المللی جنایی میخواهد که از شهروندان کلمبیا، پاناما، السالوادور و شیلی که به عنوان مزدور توسط یک پیمانکار نظامی خصوصی مستقر در آمریکا به نمایندگی از امارات استخدام شدهاند، تحقیق کند.
«آلمودنا برنابئو»، بنیانگذار اتاق بین المللی دادگستری موسوم به «جوئرینکا ۳۷»، میگوید «قربانیان و خانوادهها به عنوان آخرین راه چارهای ندارند جز اینکه از دیوان کیفری بین المللی بخواهند تا از اجرای عدالت اطمینان حاصل شود.»
عربستان و متحدان منطقهای آن از جمله امارات در سال ۲۰۱۵ وارد جنگ علیه یمن شدند و عملیات گسترده، بمباران هوایی و همچنین محاصره هوایی و دریایی این کشور را آغاز کردند.
ائتلاف سعودی وعده داده است که در مورد حوادثی که در آن غیرنظامیان کشته یا زخمی شدهاند، تحقیق خواهد کرد.
«توبی کادمن»، از بنیانگذاران «جوئرینکا ۳۷» و مشاور اصلی متقاضیان، میگوید «من تصور میکنم این تحقیقات به اندازه محاکمه عاملان قتل جمال خاشقجی موثر خواهد بود.»
به گفته وی، «سعودیها در بررسی صحیح این اقدامات سابقه خوبی ندارند.»
بر اساس دادههای منتشر شده در ماه مارس، ائتلاف سعودی دستکم ۲۲ هزار و ۷۶۶ حمله هوایی، تا ۶۵ هزار و ۹۸۲ حمله هوایی یکجانبه، به یمن انجام داده است.
ائتلاف سعودی از زمان آغاز بمباران یمن به مکانهای غیر نظامی از جمله مدارس، مناطق مسکونی و بیمارستانها حمله کرده است.
سازمان ملل وضعیت یمن را بدترین بحران بشردوستانه جهان نامیده است.
این جنگ به مرگ بیش از ۲۳۰ هزار نفر، شیوع بیماری و رفتن یمن تا مرز قحطی منجر شده است.
«مارتین گریفیتس»، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن اخیرا در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل گفت که تقریباً دو سوم جمعیت یمن، یعنی حدود ۲۰ میلیون نفر، برای نیازهای روزانه خود به کمکهای بشردوستانه متکی هستند.