صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقویت زیرساخت‌های مرزی در استان‌های شرق کشور در دستور کار است

۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۰:۰۲
کد خبر: ۷۵۵۰۰
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
خبرگزاری میزان - استاندار خراسان رضوی گفت: تقویت زیرساخت‌های مرزی در بعد کمی و کیفی از موارد مهمی است که در کارگروه استانداران شرق کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش ، علیرضا رشیدیان در نشست استانداران کارگروه منطقه پنج کشور در بیرجند بر استفاده از ظرفیت‌های مرزی برای رسیدن به توسعه متوازن تاکید کرد و اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت بسیار خوبی در این زمینه برای استان‌های شرقی کشور ایجاد شده که باید از آن به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.

وی با بیان اینکه از کشورهای آسیای میانه تا دریای عمان و کشورهای حاشیه خلیج فارس با استان‌های شرقی مرز مشترک دارند، گفت: با توجه به توفیقات هسته‌ای و شرایط بین‌المللی که برای ایران اسلامی به وجود آمده می‌توان از این امر برای رسیدن به اهداف از قبل پیش‌بینی شده استفاده کرد.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه کارگروه استانداران منطقه 5 کشور، فعال‌ترین کارگروه در بین استان‌های کشور بوده است، بیان کرد: در این کارگروه علاوه بر جلساتی که با حضور استانداران برگزار می‌شود، در سطح معاونان نیز جلسات تخصصی با موضوعات خاص برگزار می‌شود که دارای نتایج و آثار بسیار خوبی است.

وی با بیان اینکه ظرف دو سال اخیر اقدامات بسیار خوبی در حوزه‌های مختلف از سوی دولت به انجام رسیده است، تصریح کرد: تورم به زیر14 درصد رسیده و نرخ رشد اقتصادی نیز از منفی 6 به مثبت 3 رسیده که اقدامی مناسب و در خور، در این زمینه است.

رشیدیان بر جذب سرمایه‌گذار خارجی به ویژه از کشورهای همسایه شرقی ایران تاکید کرد و افزود: تقویت زیرساخت‌های مرزی در بعد کمی و کیفی از دیگر مواردی است که در این کارگروه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

استاندار خراسان رضوی، ضمن تاکید بر استفاده از مناطق ویژه اقتصادی بیان کرد: این مناطق می‌تواند به عنوان مقری برای ورود موقت کالا، ایجاد اشتغال و نیز فرآوری و ایجاد ارزش افزوده برای استان‌های شرقی کشور مورد توجه باشد.

وی صادرات سوخت را از دیگر محورهای مهم کاری دانست و افزود: استفاده از ظرفیت‌های موجود در بخش نیروی انسانی و ایجاد نمایشگاه‌های کالا و خدمات و نیز ارائه خدمات فنی و مهندسی از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد و از دیگر مواردی که می‌تواند به افزایش تراز تجاری و نیز رونق اقتصاد مرز کمک کند اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری و اقتصادی از کشورهای همجوار و استفاده بیش از بیش از توان و ظرفیت بخش خصوصی است.

استاندار خراسان رضوی به کمبود آب و خشکسالی‌های چند سال اخیر در استان‌های شرقی اشاره کرد و گفت: با توجه به این امر استفاده از تولیدات کشاورزی افغانستان و پاکستان به‌منظور صرفه‌جویی در مصرف آب و کمک به کشت جایگزین در این کشور‌ها می‌تواند موثر باشد.

وی جلوگیری از قاچاق کالا، ایجاد اتاق‌های مشترک بازرگانی در سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و رضوی، فرآوری محصولات کشاورزی و نیز استفاده بهینه از انرژی‌های نو را از دیگر موارد مورد بحث در این کارگروه دانست و افزود: توسعه متوازن منطقه شرق کشور باید به عنوان یک دستور کار جدی مورد توجه کارگروه استانداران منطقه 5 کشور قرار گیرد.

استاندار خراسان شمالی نیز گفت: تسهیل قوانین و مقررات موجود در زمینه صادرات و واردات می‌تواند تا حد زیادی جلوی قاچاق کالا از کشور را به عنوان یک پدیده شوم اقتصادی بگیرد.

سیدعلی اکبر پرویزی با تاکید جدی بر تقویت زیرساخت‌های موجود در مناطق مرزی، بیان کرد: این زیرساخت‌ها چه در بخش راه‌های ارتباطی و چه در بخش نرم‌افزاری باید مورد توجه قرار گرفته و هر چه زود‌تر فراهم شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ارتباط بسیار خوبی بین خراسان شمالی و کشورهای افغانستان و پاکستان وجود دارد، اظهار داشت: در سال گذشته بالغ بر 260 میلیون دلار حجم کالای صادراتی از این استان به این کشور‌ها بوده است.

استاندار خراسان شمالی مرز را یک فرصت مناسب برای توسعه اقتصاد استان‌های شرقی کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: باید از این فرصت و نیز بازار هدفی که در آن سوی مرز‌ها وجود دارد به نحو احسن و مطلوب برای تقویت زیرساخت‌های اقتصادی استفاده کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعاونی‌های مرزنشین ضعیف شده‌اند، گفت: باید تقویت تعاونی‌های مرزنشین و احیای آن‌ها را به عنوان یک راه حل بسیار مهم و زیربنایی در این زمینه مورد توجه قرار دهیم چرا که در حال حاضر بخش اعظمی از توسعه اقتصاد در مناطق مرزی از طریق همین تعاونی‌ها به انجام می‌رسد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *