صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برخی کارخانه‌های کنسانتره و خوراک دام به نهاده‌های تولیدی خاک‌اره مخلوط می‌کنند!

۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۲:۱۱
کد خبر: ۷۵۴۵۶۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
عضو هیئت‌مدیره اتحادیه سراسری دامداران گفت: برخی کارخانه‌های کنسانتره و خوراک دام خصوصی در ترکیب نهاده‌های دامی سبوس برنج، خاک‌اره، کربنات مخلوط می‌کنند و نمک را زیاد می‌زنند و برای سود این کار را می‌کنند که مستقیم به دامدار ضربه می‌زند و دامدار دام خود را از دست می‌دهند.
حسین نعمتی در گفت‌وگو با میزان، درباره وضعیت دامداران و توزیع نهاده‌های دامی، گفت: در توزیع نهاده، دامداری‌ها و مرغداری‌های صنعتی را تفکیک کرده‌اند و نهاده دامداری‌های صنعتی را به‌صورت مستقیم در کارتابل خودشان قرار می‌دهند و دامداران خرید می‌کنند.
 
عضو هیئت‌مدیره اتحادیه سراسری دامداران گفت: در دامداری‌های سنتی و نیمه‌صنعتی استان‌های مختلف سیاست‌های متفاوتی اجرا می‌شود. در برخی از استان‌ها نهاده خام به دامداران می‌دهند و در برخی دیگر کنسانتره و یا ترکیبی از نهاده خام و کنسانتره به دامداران می‌دهند.

وی افزود: سیاست‌های معاونت امور دام در استان‌های مختلف فرق می‌کند درحالی‌که این سیاست در استان قزوین به این صورت است که مقداری از نهاده خام را برای دامداران قرار می‌دهند بقیه نهاد را به تشکل‌ها و کارخانه‌های خصوصی می‌دهند.

نعمتی در خصوص کشتار دام مولد بیان کرد: زمانی که دامی شیر تولید می‌کند تا یک مقداری تولید شیر دام توجیه اقتصادی دارد وقتی از این مقدار تولید کاسته شود دام غیراقتصادی شده و برای کشتار فرستاده می‌شود.
 
وی در خصوص اینکه دام باقیمت شیر چه ربطی دارد اظهار کرد: اگر قیمت شیر مناسب و سود داشته باشد میانگین تولید کاهش پیدا می‌کند مثلاً زمانی که اوضاع خوب نیست شاید دام ۳۰ کیلویی را نیز برای کشتار بفرستند، ولی زمانی که قیمت شیر مناسب و نهاده موجود است برای دامدار توجیه‌پذیری دارد شاید تا ۲۰ کیلو هم شیر بدوشند.
 
عضو هیئت‌مدیره اتحادیه سراسری دامداران گفت: دامداران صنعتی زمانی که سود کاهش پیدا می‌کند و منافع اقتصادی به خطر می‌افتد دیگر نمی‌توانند دوام بیاورند و از دام‌های کم تولید، شروع به کشتار می‌کنند و اینکه تا چه زمانی ادامه دارد بستگی به شرایط دولت دارد.

وی در خصوص پروانه چرا اذعان کرد: پروانه چرا  مربوط به مرتع‌داری و حفاظت از محیط‌زیست بوده و این مسائل فنی است، ولی پروانه چرا در خصوص بارندگی، تراکنش، پراکنش علوفه و فضای سبزی که در مراتع وجود دارد نسبت به آن تمدید می‌کنند و این موضوع تخصصی است.
 
نعمتی در خصوص اینکه آیا در نهاده‌های دامی خاک‌اره موجود است، گفت: هر انسانی می‌تواند در بخش خصوصی، دولتی و تشکل باشد و تخلف کند در برخی از کارخانه‌های آرد مشاهده‌شده که در سبوسی که از گندم می‌گیرند و می‌خواهم بفروشند کزل و... قاطی می‌کنند، زیرا قیمت کزل ارزان و سبوس گران است که باعث می‌شود کیفیت غذایی سبوس کاهش پیدا کند و سود نامتعارفی برای بخش‌ها به وجود می‌آید.

عضو هیئت‌مدیره اتحادیه سرا سری دامداران افزود: برخی کارخانه‌های کنسانتره و خوراک دام خصوصی نیز این کار را می‌کند مثلاً یک ترکیب کنسانتره وجود دارد که ۲۵ درصد جو،  ۲۵ درصد ذرت، ۱۵ درصد سویا و هشت قلم اقلام دیگر اضافه می‌کنند که این ترکیب مواد غذایی برای دام است که می‌خواهند سودجویی کنند و در این ترکیب سبوس برنج، خاک‌اره، کربنات مخلوط می‌کنند و نمک را زیاد می‌زنند و برای سود این کار را می‌کنند که مستقیم به دامدار ضربه می‌زند و دامدار دام خود را از دست می‌دهد.
 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *