آزادی ۱۰ زندانی جرایم غیر عمد در ایام محرم به همت هیئتهای مذهبی استان یزد
رئیس کل دادگستری استان یزد گفت: هیئتهای مذهبی طی سال جاری از اول محرم تاکنون ۱۰ زندانی مالی را از زندان آزاد کردند.
- غلامعلی دهشیری در نشست صمیمی با جمعی از روسای هیات مذهبی شهرستان یزد در راستای سلسله نشستها با اقشار و نخبگان جامعه ضمن قدردانی از همکاری هیئتهای مذهبی استان یزد به خاطر نظم و انضباط و رعایت پروتکلهای بهداشتی مد نظر ستاد کرونا در ایام عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) اظهار داشت: هیئتهای استان یزد بیشترین رعایت پروتکلها را انجام دادند و مراسم عزاداری در شأن شهدای کربلا برگزار کردند.
رئیس کل دادگستری استان یزد با اشاره به بصیرت و عمق نگاه دینی که در هیئتهای مذهبی وجود دارد، عنوان کرد: فعالیتهای خیرمندانه هیئتهای مذهبی در طول دورههای مختلف نشان از همت و اخلاص و دلسوزی و شور حسینی این تشکلها دارد.
دهشیری تاکید کرد: هیئتهای مذهبی در زمینههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حتی دفاعی و نظامی بسیار اثرگذار هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راه اندازی پویش «هر هیئت آزادی یک زندانی» و مشارکت بسیار خوب هیئتهای مذهبی استان یزد در این پویش، افزود: بسیاری از هیئتها به رغم اینکه امسال دایر بودند و فعالیت داشتند، باز هم در این پویش شرکت کردند و بخشی از هزینههای مراسم محرم خود را به آزادی زندانیان جرائم غیر عمد مالی اختصاص دادند.
رئیس کل دادگستری استان یزد با بیان اینکه هیئتها امسال از اول محرم تاکنون ۱۰ زندانی مالی را از زندان آزاد کردند، افزود: برای آزادی این زندانیان، ۱۲۰ میلیون تومان توسط هیئتها از ابتدای محرم تاکنون جمع آوری شد که این اقدام از کارکردهای اجتماعی و اثرات عاشورا و هیئتهای مذهبی است.
دهشیری ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۷۶ زندانی توسط خیران، هیئتهای مذهبی، بانیان روضه و میانجیگری افراد و گروهها و تشکلها از زندان آزاد شدند، افزود: این حرکات خیرمندانه باید در جامعه ادامه پیدا کند.
وی تاکید کرد: هیئتها زندانیان محلات خود را حمایت کنند و اصلا باید از ابتدا کمک شود تا اگر کسی دچار مشکل مالی میشود، قبل از تشکیل پرونده قضایی، مشکل آن حل و فصل شود.
وی تصریح کرد: باید از اثرگذاری و نفوذ کلام هیئتهای مذهبی برای نجات جان انسانها استفاده کنیم و اثرگذاری و نفوذ کلام هیئات و بانیان آنها را در راههای خداپسندانه مورد استفاده قرار دهیم.
دهشیری، با اشاره به نقش و جایگاه هیئتهای مذهبی همچنین اثرگذاری آنها تاکید کرد: اگر شهید قاسم سلیمانی و حججیها برای این نظام اقتدار ایجاد کردند، از درون این هیئتها برخاستهاند بر این اساس معتقدیم باید نقش و جایگاه هیئتهای مذهبی در زمینههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تقویت شود.
در ادامه محمدحسین رحیمی زاده،معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد گفت: هیئتهای مذهبی نقش اثرگذار خود در پیشگیری از وقوع جرم را به درستی و با محوریت محله محوری ایفا کنند.
رحیمی زاده در جمع معتمدان مردم و نمایندگان هیئات مذهبی استان یزد با اشاره به دستورالعمل نحوه مشارکتهای مردمی در حل اختلاف دعاوی اظهار داشت: مطابق این دستورالعمل این مشارکتها از سیاستگذاری تا اجرای این سیاستها، پیشگیری از وقوع جرم و حمایت از بزه دیدهها و میانجیگری میباشد.
وی افزود: ظرفیت و توانایی که هیئتهای مذهبی دارند، قابل مقایسه با سایر تشکلهای مردم نهاد نمیباشد، به ویژه در استان یزد که این اثرگذاری بسیار پررنگتر است به همین دلیل جلسات مشترکی از قبل با هیئتهای مذهبی برگزار شده است.
در ادامه این جلسه محمدرضا حداد،رئیس شورای حل اختلاف استان یزد اظهار داشت: در بیانیه گام دوم انقلاب یکی از مطالبات مقام معظم رهبری، ایجاد تحول در دستگاه قضایی است و در همین راستا آیت الله رئیسی بعد از انتصاب در ریاست قوه قضاییه سندی را با عنوان سند تحول قضایی تدوین کرد که اکنون به عنوان یک سند بالادستی دستگاه قضایی که بر اساس اسناد بالادستی دیگر از جمله قانون اساسی، سیاستهای کلی قضایی و فرمایشات رهبر فقید انقلاب و بیانات مقام معظم رهبری تدوین شده، مطرح است.
وی عنوان کرد: در این سند هفت ماموریت مهم مطرح شده که عمدتا برگرفته از اصل ۱۵۶ قانون اساسی است و در آن دو هدف مهم شامل تحقق عدالت و جلب رضایت مردم دنبال میشود.
شایان ذکر است در این نشست که با حضور مسئولان قضائی استان، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان، رئیس شورای هیئات مذهبی استان و شهرستان یزد برگزار شد مسئولان و مدیران هیئاتهای مذهبی به بیان نکته نظرات خود پرداختند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *