صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نقش کشورهای غربی در تنش های غرب آسیا

۱۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۵۴۲۷۹
منطقه غرب آسیا سال‌هاست که با تنش هایی دست و پنجه نرم می‌کند و این وضعیت باعث شده تا این شرایط به وخامت کشیده شود.

- تحمیل جنگ علیه ایران در همان سال‌های نخست پیروزی انقلاب اسلامی شدیدترین دشمنی علیه ایران بود.

عوامل خارجی و دخالت‌های مستقیم و غیر مستقیم کشور‌های فرا منطقه و تأثیرات منفی که بر کشور‌های منطقه می‌گذارند عاملی است که بر وخامت اوضاع می‌افزاید.

برخی کشور‌های منطقه به خاطر وابستگی و سرسپردگی به کشورهایی، چون آمریکا و انگلیس، خود عاملی در به وجود آمدن بحران تبدیل شده اند.

آمریکا و کشور‌های غربی همپیمان، همواره از وجود ناامنی و جنگ در دیگر نقاط جهان بهره برده اند و این سودآوری بیشتر از بخش تولید سلاح و تجهیزات نظامی این کشور‌ها بوده است.

آمریکا و اروپا در تولید و فروش سلاح در رتبه نخست قرار دارند، در فضای جنگی، کشور‌هایی بیشترین سهم از سود را می‌برند که فروش بیشتری در منطقه داشت باشند.

نگاهی به معاملات و فروش تسلیحات به کشور‌های عربی منطقه نشان می‌دهد که کدام کشور‌ها بیشترین خرید را داشتند و بزرگترین فروشنده سلاح نیز کدام کشور غربی بوده است.

معاملات کلان نظامی را آمریکا به کشور‌های عربی همچون عربستان سعودی، امارات، کویت و برخی دیگر دارند که صد‌ها میلیارد دلار می‌شود.

یک رقابت فروش و خرید تسلیحاتی ایجاد شده که به جنگ افروزی در منطقه می‌افزاید.

جنگ در سوریه، عراق، یمن و افغانستان میلیارد‌ها دلار به جیب تولید کنندگان و فروشندگان سلاح سرازیر کرده و اگر سران کشور‌های جنگ افروز از هزینه‌های دخالت‌های نظامی خود می‌نالند، اشک تصنعی برای مظلوم نمایی است.

با توجه به شرایطی که از اوضاع منطقه وصف شد و سیاست‌هایی که آمریکا در منطقه پیاده می‌کند و رژیم‌هایی مانند عربستان سعودی مجری آن سیاست‌ها هستند، نمی‌توان افقی روشن از ایجا صلح و آرامش در منطقه متصور بود.

عربستان ۶ سال است که یمن را زیر آماج حملات نظامی خود دارد.

مردم مظلوم یمن بدون هیچ گناهی از سوی سعودی‌ها قتل عام می‌شوند.

در سوریه و عراق نیز دخالت‌های سعودی‌هاست که باعث پایان نیافتن بحران در این دو کشور است.

محور غربی عبری عربی حامی اصلی تروریست‌های تکفیری هستند که به جان مردم منطقه افتاده اند.

اگر ورود ایران نبود سرنوشت نامعلومی برای منطقه رقم می‌خورد.

با نگاه به اوضاعی که وجود دارد، سیاست آمریکا و تبعیت رژیم هایی، چون سعودی عامل اصلی بحران هستند.

ایران از پایان اختلافات و بهبود روابط با کشور‌های همسایه و مسلمان منطقه استقبال می‌کند، اما مشکل و مانع بر سر راه گسترش روابط میان ایران و کشور‌های عربی خلیج فارس نگاه همراه با دشمنی آن‌ها به ایران است که سرمنشاء آن نیز آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

چالش‌های میان ایران و عربستان، به زیان منطقه و دو کشور است و نمی‌توان آن را انکار کرد و تبعات روابط سینوسی بسیار بیشتر از تبعات وجود روابط است.

بحث بر سر این نیست که برای عادی سازی روابط و بهبود آن تلاش نشود موضوع این است که این اتفاق باید عمیق و اساسی پیگیری شود که البته در میان سردمداران سعودی چنین دیدگاهی وجود ندارد.

سعودی‌ها در ماجرای یمن شکست خورده اند، شکستی که برای آن‌ها سنگین تمام شد، در سوریه و عراق نیز چنین سرنوشتی دچار شدند اکنون با توجه به این شکست‌ها و افولی که برای آمریکا پیش آمده است، مجبور به مذاکره شده اند تا شاید بتوانند از مخمصه خود را برهانند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *