صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت استفاده از فضا به عنوان میراث مشترک بشریت برای اهداف صلح‌آمیز

۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۶:۰۷
کد خبر: ۷۵۳۹۷۴
دسته بندی‌: سیاست
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین بر دسترسی جهانی و برابر همه کشور‌ها به فضا بدون تبعیض و بدون در نظر گرفتن سطح پیشرفت علمی، فنی و اقتصادی آن‌ها و استفاده منطقی و برابر از فضای ماوراء جو به نفع همه بشریت را تاکید کرد.
کاظم غریب‌آبادی در شصت و چهارمین نشست سالیانه کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماوراء جو (کوپوس) شرکت و سخنرانی کرد.
 
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین در ابتدا بر تعهد جمهوری اسلامی ایران در استفاده صلح آمیز و اکتشاف فضایی تأکید و توجه به اصول ذیل را در فعالیت‌های فضایی کشور‌ها یادآور شد؛ 

- دسترسی جهانی و برابر همه کشور‌ها به فضا، بدون تبعیض و بدون در نظر گرفتن سطح پیشرفت علمی، فنی و اقتصادی آن‌ها، استفاده منطقی و برابر از فضای ماوراء جو به نفع همه بشریت، عدم تصرف فضای فضای ماوراء جو، از جمله ماه و دیگر اجرام آسمانی با ادعای حاکمیت، استفاده، اشغال یا هر بهانه دیگر، مسئولیت دولت‌ها در قبال فعالیت‌های فضایی ملی خود که توسط نهاد‌های دولتی و غیردولتی انجام می‌شود، غیر نظامی بودن فضای ماوراء جو، پیشگیری از نصب و استقرار هرگونه سلاح در فضا، استفاده از فضا به عنوان میراث مشترک بشریت برای اهداف صلح‌آمیز.
 
- همکاری بین‌المللی در توسعه فعالیت‌های فضایی، با توجه ویژه به نیاز‌های کشور‌های در حال توسعه.
 
سفیر و نماینده دائم کشورمان در ادامه با اشاره به حق دسترسی عادلانه به مدار زمین آهنگ، اظهار داشت: بهره‌برداری فعلی از مدار نزدیک به زمین بواسطه استقرار مجموعه‌های بزرگ ماهواره‌ای، از دسترسی عادلانه کشور‌های در حال توسعه به این منبع مداری جلوگیری می‌کند.
 
وی با اشاره به برنامه‌ریزی چندین شرکت خصوصی برای مستقر کردن شبکه‌های ماهواره در مدار نزدیک به زمین برای امکان پذیری دسترسی جهانی به اینترنت، گفت: ارائه اینترنت جهانی از طریق مجموعه‌های بزرگ ماهواره‌ای از فضا، هم فرصت‌ها و هم چالش‌هایی را به همراه دارد. این ماهواره‌ها در حالی که چشم‌انداز دسترسی به اینترنت جهانی کارآمدتر و فراگیرتر را ارائه می‌دهند، خطر اشغال بخش زیادی از مدار نزدیک به زمین را به دنبال دارند که موجب محرومیت عمده‌ای در استفاده و اکتشافات فضایی توسط کشور‌های در حال توسعه و دسترسی آن‌ها به این مدار می‌شود.
 
غریب‌آبادی افزود: برنامه‌های پرتابی مجموعه‌های ماهواره‌ای بزرگ به زودی تمام فرکانس‌های اختصاص داده شده از سوی اتحادیه بین‌المللی مخابرات را اشغال خواهند کرد. در حال حاضر نیز مدار نزدیک به زمین بسیار شلوغ بوده و چند نقطه مداری بیشتر برای تازه وارد‌ها باقی نمانده است که خود بطور جدی مانع دسترسی کشور‌های در حال توسعه به فضا شده و نهایتا منجر به انحصاری کردن فضا توسط چند کشور و شرکت‌های خصوصی آن‌ها می‌شود.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *