صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

میزان تولید و واردات واکسن کرونا

۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷:۴۳
کد خبر: ۷۵۳۷۷۸
بر اساس گفته متخصصان ۱۸۰ میلیون دز واکسن برای واکسیناسیون احتیاج است که برخی از آن باید با واردات و برخی دیگر با تولید باید تامین شود.

_ روزنامه حمایت نوشت: آنگونه که گفته شده است؛ برای خروج کامل کشور از بحران کرونا به ۱۸۰ میلیون دوز واکسن نیاز است که بخشی از آن باید از طریق واکسن‌های تولید داخل و بخش دیگر توسط واردات تامین شود.
واکسن‌های تزریق شده به مرز ۲۷ میلیون دوز رسید

تا روز گذشته ۱۸ میلیون و ۵۵۱ هزار و ۹۶۴ نفر از مردم کشور دوز اول واکسن کرونا و ۸ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۲۹۶ نفر نیز دوز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. براین اساس مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۲۶ میلیون و ۹۴۱ هزار و ۲۶۰ دوز رسیده است. این در حالی بوده که براساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، با تزریق ۷۶۵ هزار و ۱۳۴ دوز واکسن کرونا در بازه زمانی یک شبانه روز، رکورد تزریق روزانه واکسن در کشور شکسته شده است.

مسیر طولانی در پیش داریم

با این وجود، اما تنها با نگاهی به آمار‌های ابتلا، بستری و فوت ناشی از بیماری کووید ۱۹ در کشور می‌توان به این موضوع پی برد که هنوز در زمینه مقابله با این ویروس منحوس و واکسیناسیون مسیر طولانی را در پیش داریم و نیاز است تا در این زمینه اقدامات موثر بیشتری اجرایی شود. این در حالی بوده که طبق اظهارات کریم همتی، رییس جمعیت هلال احمر برای واکسیناسیون کامل جامعه و خروج کشور از بحران کرونا به ۱۸۰ میلیون دوز واکسن نیاز است.

ضرورت تسریع در صدور مجوز واکسن‌های ایرانی

آنچه که موجب شده تا بهرام عین اللهی وزیر بهداشت نیز با اشاره به تعداد مرگ و میر بیماری کووید ۱۹ در کشور، بر ضرورت توجه بیشتر به تولید واکسن کرونا در داخل و تسریع در صدور مجوز واکسن‌های ایرانی کرونا تاکید داشته باشد.

پاستوکووک، نخستین واکسن ۳ دوزه ایران

در این راستا، اما به این نکته باید اشاره کرد که در حال حاضر چند واکسن کرونا ایرانی در حال تزریق به افراد در گروه‌های سنی مختلف بوده که کووبرکت در این فهرست با توجه به اینکه پیش از سایر واکسن‌ها موفق به کسب مجوز از سوی وزارت بهداشت شده، صدر نشین است.

همچنین می‌توان به واکسن کرونا پاستور به عبارتی پاستوکووک به عنوان نخستین واکسن سه دوزه تولید داخل اشاره کرد که طبقه اظهارات علی‌رضا بیگلری، رییس انستیتو پاستور مقرر شده تا آخر شهریور حدود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون دوز از آن به وزارت بهداشت تحویل داده شود که شامل دوز یادآور به عبارتی دوز سوم نیز خواهد بود.

در این خصوص با توجه به مطالعه کارآزمایی واکسن مذکور در رده‌های سنی سه تا ۸۰ سال و نیز اثبات اثربخشی تک دوز یادآور آن در ایجاد مصونیت مطلوب در بیماران بهبودیافته قبلی، محققان کشورمان امیدوار هستند با کسب مجوز‌های لازم در کنار توسعه خطوط تولید، امکان تامین مقادیر بیشتری از این واکسن برای گروه زیادی از اقشار جامعه میسر شود.

واردات ۱۷ محموله از کشور چین

دراین میان، اما در زمینه واردات واکسن هم باید به این موضوع اشاره کرد که تاکنون بیش از ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا در ۱۷ محموله از کشور چین به ایران وارد شده است، علاوه براین طبق توافق‌های انجام شده، تلاش می‌شود از هفته آینده، پارت‌های پنج میلیونی واکسن به کشور وارد شود تا روند واردات واکسن شتاب بیشتری بگیرد. همچنین همتی از این موضوع خبر داده است که هلال‌احمر با هماهنگی وزارت بهداشت تلاش می‌کند در شهریورماه ۲۰ میلیون دوز و در مهرماه و آبان‌ماه، هرماه ۳۰ میلیون دوز واکسن به کشور وارد کند.

تلاش برای واردات واکسن ویژه کودکان این در حالی بوده که باید گفت؛ بنابر تاکید مقام معظم رهبری و رییس جمهور، هیچ ممنوعیتی برای واردات واکسن از منابع معتبر وجود ندارد و در صورت نهایی شدن قرارداد‌های خرید و دریافت واکسن، این اقدام با حمایت دولت و مجوز وزارت بهداشت همانطور که اشاره شد از سوی جمعیت هلال احمر انجام خواهد شد. ضمن اینکه طبق اظهارات مسئولان این جمعیت هلال‌احمر در حال بررسی نحوه تهیه واکسن مناسب ویژه بیماران خاص، مادران باردار، مادران شیرده و کودکان نیز بوده و تلاش دارند تا واکسن‌های مناسب برای این گروه را نیز تهیه و به کشور وارد کنند. آنچه که اگر به واقع و با توجه به صحبت‌های بیان شده اجرایی شود، می‌توان امیدوار بود تا در نبرد با این ویروس منحوس بتوانیم هرچه زودتر موفق شویم.


برچسب ها: کرونا واکسن

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *