اولین «هفته دولت» دولت مردمی؛ آنچه باید از شهیدان رجایی و باهنر الگو گرفت
اعتماد مردم بزرگترین سرمایه دولت است که متأسفانه تا حدی آسیب دیده است و راهترمیم آن، «یکی شدن حرف و عمل مسئولان» است. باید در وعدهها و صحبتها بسیار مراقب بود و اگر وعدهای داده شد، حتماً به آن عمل شود.
- دقیقاً چهل سال قبل در چنین روزی، ساختمان محل جلسه رئیس جمهور و ونخست وزیر وقت کشورمان توسط مزدوران گروهک تروریستی منافقین، منفجر شد و محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر به درجه رفیع شهادت رسیدند؛ دو دولتمردی که همچنان مشی و مرام سیاسی و مدیریتی آنها برای دولت مردان و مسئولان وقت کشورمان الگویی تمام عیار است.
این دولت که در سالهای اولیه انقلاب روی کار آمده بود، با مشکلات و اقدامات خرابکارانه زیادی از سوی دشمنان داخلی و خارجی مواجه بود. شهید رجایی تنها از ۱۱ مرداد تا ۸ شهریور۱۳۶۰ به مدت ۲۸ روز، رئیسجمهور منتخب مردم بود اما تصمیمات و اقدامات او چنان بود که نام و یادش در تاریخ انقلاب جاودانه شد.
شهدای دولت؛ شهیدان رجائی و باهنر
درباره جایگاه شهیدان رجایی و باهنر همین بس که رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت در سال ۸۹ فرمودهاند: «شهید رجائی و شهید باهنر مظهر کار و تلاش مؤمنانه و پایبندیِ بیاغماض به اصول بودند. آنها در هر نقشی که حضور داشتند، همین پایبندیِ بدون اغماض به مبانی و ارزشها را در جریان کار کشور اعمال و اجرا کردند».
فلسفه نامگذاری هفته اول شهریور از دوم تا هشتم هر سال، به نام هفته دولت نیز از همین روست؛ برای تاسی از راه و روش این شهیدان و تمسک به مسیری است که آنها در آغازین روزهای انقلاب، آغاز کرده بودند.
اما یکی از رسوم دیرینه هفته دولت، گزارشدهی رئیس جمهور، وزرا، معاونان رئیس جمهور، استانداران و فرمانداران به مردم است که مسئولان اجرایی کشور در این هفته ضمن افتتاح و بهره برداری از طرحهای مختلف، گزارش عملکرد یکساله خود را نیز به مردم تقدیم میکنند.
هفته دولت امسال یک تفاوت آشکار با سالهای گذشته دارد آنهم روی کار آمدن دولت سیزدهم، با شعار دولت مردمی است. البته شاید بتوان سفر رئیس جمهور و چند تن از وزرای او در دومین روز کاری شان به استان خوزستان در روز جمعه را یکی از نمادهای تحقق شعار این دولت، مبنی بر مردمی بودن تلقی کرد.
گفتوگوی بی واسطه با آنها از ابعاد بسیار خوب مردمی بودن است
همان اقدامی که مورد توجه رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت و ایشان در روز ۶ شهریور در جلسه دیدار رئیسجمهور و اعضای دولت جدید گفتند «رفتن به میان مردم و گفتوگوی بی واسطه با آنها از ابعاد بسیار خوب مردمی بودن است که آقای رئیسی دیروز با سفر به خوزستان آن را نشان داد».
همان اقدامی که مورد توجه رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت و ایشان در روز ۶ شهریور در جلسه دیدار رئیسجمهور و اعضای دولت جدید گفتند «رفتن به میان مردم و گفتوگوی بی واسطه با آنها از ابعاد بسیار خوب مردمی بودن است که آقای رئیسی دیروز با سفر به خوزستان آن را نشان داد».
ایشان، حرکت بر ریل انقلاب و ایجاد تحرک انقلابی در همه بخشهای «مدیریت اقتصادی، سازندگی، خدمترسانی، سیاست خارجی، فرهنگ، آموزش و دیگر بخشها» را ضروری خواندند و در عین حال تأکید کردند «انقلابی بودن حتماً باید با عقلانیت و اندیشهورزی و خردمندی همراه باشد و این شیوه جمهوری اسلامی از آغاز بوده است».
رهبر انقلاب در تبیین نخستین توصیه مهم خود به دولتمردان، به جلوههای مختلف «مردمی بودن» اشاره کردند و افزودند «رفتن به میان مردم و گفتوگوی بی واسطه با آنها از ابعاد بسیار خوب مردمی بودن است که آقای رئیسی دیروز با سفر به خوزستان آن را نشان داد»
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: «اعتماد مردم بزرگترین سرمایه دولت است که متاسفانه تا حدی آسیب دیده است و راه ترمیم آن، «یکی شدن حرف و عمل مسئولان» است. باید در وعدهها و صحبتها بسیار مراقب بود و اگر وعدهای داده شد، حتماً به آن عمل شود، زیرا دادن وعده و عمل نکردن به آن موجب سلب اعتماد مردم خواهد شد».
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به قولها و دستورهای روز گذشته رئیسجمهور در سفر به اهواز، خاطرنشان کردند: باید دقت شود که این قولها حتماً محقق شود. اگر وعدهای دادید و بواسطه برخی مشکلات، امکان تحقق آن میسر نشد این موضوع را به مردم توضیح دهید و از آنان عذرخواهی کنید تا اعتماد مردم خدشهدار نشود
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: اگر وعدهای دادید و بواسطه برخی مشکلات، امکان تحقق آن میسر نشد این موضوع را به مردم توضیح دهید و از آنان عذرخواهی کنید تا اعتماد مردم خدشهدار نشود.
حضرت آیتالله خامنهای اتخاذ سبک زندگی مردمی، رفتار بیتکلف، دوری از اشرافیگری و پرهیز از نگاه از بالا به مردم را از دیگر جلوههای مردمی بودن برشمردند و گفتند: باید مشکلات و راهحلها را با مردم در میان گذاشت و ضمن پرهیز از بیان حرفهای غیر واقعی و ناامید کردن مردم، از آنها کمک فکری و عملی خواست.
«عذرخواهی سریع از مردم در مواقع بروز اشتباه» و بیان گزارش صادقانه و بدون مبالغه از فعالیتها به مردم، از دیگر روشهایی بود که رهبر انقلاب در بیان جلوههای مختلف مردمی بودن به آن اشاره کردند.
دولتی که وجهه همت و تمرکز اصلیاش، خدمت گزاری به مردم است
مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب با اشاره به شرایط موفقیت دولت در تحقق راهبرد «مردمی بودن» به میزان گفت: یکی از ویژگیهایی که آیت الله رئیسی برای دولت خود انتخاب کرده، مردمی بودن است و این بدان معناست که قرار است دولتی در کشور مسئولیت را عهدهدار شود که وجهه همت و تمرکز اصلیاش، خدمت گزاری به مردم است.
مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب با اشاره به شرایط موفقیت دولت در تحقق راهبرد «مردمی بودن» به میزان گفت: یکی از ویژگیهایی که آیت الله رئیسی برای دولت خود انتخاب کرده، مردمی بودن است و این بدان معناست که قرار است دولتی در کشور مسئولیت را عهدهدار شود که وجهه همت و تمرکز اصلیاش، خدمت گزاری به مردم است.
وی افزود: مردمی بودن لوازمی دارد که مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای کابینه دولت جدید به این موارد اشاره کردند، یکی از این موارد حضور در بین مردم است. اینکه مسئولان از زبان خود مردم مسائل و مشکلاتشان را بشنوند ومستقیماً در میدان حضور یابند و مسائل را از نزدیک ببینند.
فضائلی تاکید کرد: مسلماً مشکلات مردم و موضوعاتی که وجود دارد، در قالب گزارشات مکتوب و یا تصویری به دست مسئولان میرسد اما قطعاً احصاء مشکلات از نزدیک با مطالعه گزارشات مکتوب و تصویری متفاوت است.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب یادآور شد: یکی از وجوه مردمی بودن، حاضر شدن در بین مردم و شنیدن سخنان آنهاست اما بخش دیگر مردمی بودن، گزارش دادن به مردم است و اینکه مردم را در جریان مسائل کشور قرار دهند، مردم را از پیشرفت ها و موانع اگاه کنند.
فضائلی با بیان اینکه صداقت و شفافیت در ارتباط با مردم از دیگر وجوه مردمی بودن است، افزود: گاهی ممکن است وعدههایی داده شود که محقق نشود لذا با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به مسئولان در تحقق وعدههایشان، این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
به هر روی، با روی کار آمدن دولت جدید و شروع جهادی و در صحنهای که داشتند، امیدواریم این رویه همچنان ادامه داشته باشد تا مردم به طور واقعی بتوانند، تحقق مردمی بودن دولت را لمس کنند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *