صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جدی گرفتن حلقه توزیع محصولات کشاورزی/ میادین عرضه محصولات کشاورزی راهکاری برای حذف دلالان

۰۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۵:۳۳
کد خبر: ۷۵۲۸۲۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: باید زنجیره بخش کشاورزی یا همان زنجیره ارزش را کامل کنیم و حلقه توزیع را جدی بگیریم و باید طبق قانون انتزاع، این کار را با مدیریت واحد انجام دهیم تا کشاورزان در کنار اصلاح الگو کشت بتوانند توجیه و صرفه اقتصادی را در محصولات خود مشاهده کنند.
پیمان عالمی در گفت‌وگو با میزان، درباره اینکه چه برنامه‌هایی برای الگوی کشت کشاورزی مدنظر گرفته‌اید، گفت: در درجه اول باید انگیزه لازم را در بین کشاورزان به وجود بیاوریم و این احساس نیاز را در کشاورزان نهادینه کنیم تا به سمت اصلاح الگوی کشت با توجه به اقلیم‌ها و آمایش سرزمینی کشور حرکت کنند.
 
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور افزود: قطعاً این حرکت نیاز به حمایت و هدایت دارد دستگاه‌های دولتی و وزارت جهاد کشاورزی باید در کنار کشاورزان قرار بگیرند تا بتوانیم به‌عنوان پل ارتباطی و بازوی توانمند به کشاورزان کمک کنیم.

وی در ادامه گفت: اما برای اینکه بتوانیم موفق باشیم و توفیقات خوبی را در این زمینه کسب کنیم نیاز داریم که ابزار و لوازم را در بستر مناسب برای کشاورزان فراهم کنیم.

عالمی بیان کرد: ازجمله اینکه باید زنجیره بخش کشاورزی یا همان زنجیره ارزش را کامل کنیم و حلقه توزیع را جدی بگیریم و باید طبق قانون انتزاع، این کار را با مدیریت واحد انجام دهیم تا کشاورزان در کنار اصلاح الگو کشت بتوانند توجیه و صرفه اقتصادی را در محصولات خود مشاهده کنند.
 
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: اگر این اتفاقات رخ ندهد زمانی که ما بخواهیم موفق شویم و الگوی کشت را پیش ببریم تا به سمت نقطه نهایت حرکت کنیم اگر حلقه آخر را نداشته باشیم باعث می‌شود که کشاورزان ما متضرر شوند و اعتماد خود را نسبت به حاکمیت، همراهی و هدایت‌های دستگاه دولتی از دست بدهند و در آن موقع باید با هزینه بیشتری به نقطه اول برسیم.
 
وی در خصوص شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی، بیان کرد: باید در این زمینه نهایت استفاده را در جهت اصلاح الگوی کشت داشته باشیم و سایر برنامه‌های راهبردی را در این زمینه در نظر بگیریم تا این مسئله در اجرای قانون الگوی کشت ابزار بسیار مناسبی باشد و کشاورزان را به سمت نقطه هدف سوق دهیم.

عالمی در خصوص اینکه آیا برنامه‌هایی برای حذف دلالان کشاورزی که اکثر سود به جیب آن‌ها سرازیر می‌شود در نظر دارید، اظهار کرد: قوانینی داریم که اگر به آن‌ها احترام گذاشته شود و اجرایی شوند باعث کمک می‌شود. می‌توانیم میادین عرضه محصولات کشاورزی را در سطح شهرها و روستاها داشته باشیم.

وی افزود: قانون این مسئله را پیش‌بینی کرده و شهرداری‌ها را مکلف و موظف کرده است که صرفاً با هزینه تمام‌شده، محصولات را در میادین به مصرف‌کنندگان عرضه کنند و این خیلی می‌تواند کمک کند تا واسطه‌ها حذف شود و تشکل‌ها بتوانند نقش‌آفرینی کنند.
 
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: اگر بتوانیم تشکل‌ها را به سمت رسالت اصلی خود حمایت و هدایت کنیم و نقش‌آفرینی آن‌ها را به مظهر ظهور برسانیم قطعاً دست واسطه‌ها کم خواهد شد سودی که به جیب دلال‌ها می‌رود باعث کاهش قدرت خرید مصرف‌کننده می‌شود و با حذف دلالان قدرت خرید افزایش پیدا می‌کند و قیمت تمام‌شده کاهش می‌یابد همچنین باقیمت ارزان‌تر محصول به مصرف‌کننده می‌رسد و به‌اصطلاح فاصله بین تولید و مصرف‌کننده کوتاه می‌شود که به نفع دو طرف خواهد شد.
 
 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *