صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رضایت جامعه کارگری از عملکرد قوه قضاییه/ تورم ۵۰ درصدی در تعیین دستمزد کارگران دیده نشد

۰۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹:۱۵
کد خبر: ۷۵۲۴۷۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
دبیر کل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: کار قوه قضاییه برای احیا کارخانه‌های تولیدی تعطیل‌شده بسیار عالی بود، و اقدامات خوبی در این جهت صورت گرفت، جامعه کارگری نظرات خوبی نسبت به این عملکرد دارد و این اقدامات برای ما بسیار قابل‌احترام است.
هادی ابوی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص نحوه و مشکل تعیین دستمزد کارگران گفت: علت شکاف ایجادشده در دستمزد کارگران و هزینه‌های معیشتی آنان که متأسفانه شاهد آن هستیم این است که تعیین دستمزد سالی یک بار اتفاق می‌افتد، و برای تعیین آن نرخ تورم سال گذشته را بر اساس نرخ اعلامی تورم از سوی بانک مرکزی و یا مرکز آمار ایران محاسبه می‌کنیم؛ فارغ از این‌که در سال آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.

وی ادامه داد: به‌عنوان مثال و از فروردین سال جاری تابه‌حال حدود ۵۷ درصد افزایش نرخ تورم اعلام‌شده است؛ که در تعیین دستمزد کارگران در نظر گرفته نشده است؛ لذا دستمزد کارگران باید مطابق تورم سال بعد تعیین شود تا شاید بخشی از عقب‌ماندگی‌ها را جبران کند.

ابوی در خصوص تأثیر و کارایی تشکیل کانون عالی انجمن صنفی کارگران در بهبود وضعیت معیشتی و افزایش دستمزد کارگران گفت: در حال حاضر کمیته‌های مزد دائمی در تشکلات ایجادشده است، که اتکا به نرخ تورم آخر سال ندارند و وضعیت تورمی کشور را مدام رصد می‌کنند و افزایش دستمزد کارگران خروجی فعالیت این کمیته‌های مزد دائمی در تشکلات است.

این فعال جامعه کارگری اظهار کرد: یکی از دغدغه‌ها و مسائل مهم ما برگزاری جلسات شورای عالی کار است و به دلیل افزایش و تغییر روزبه‌روز قیمت‌ها، این‌که فقط یک بار در سال جلسه بگیریم، منطقی نیست.
 
دبیر کل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران افزود: این تغییرات در افزایش مزد کارگران هیچ‌وقت دیده نشده است و آخر سال که می‌شود فقط شاخص بانک مرکزی و یا مرکز آمار را ملاک قرار می‌دهیم، و می‌گوییم دستمزد کارگر باید «n درصد» افزایش پیدا کند، فارغ از این‌که قیمت مسکن و هزینه‌های جاری کارگران در سال بعد چه میزان افزایش خواهد داشت.

وی در تشریح اهداف تشکیل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری گفت: هدف ما در کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران صیانت از نیروی کار است و آن چیزی که قانون‌گذار به آن اشاره‌کرده این است که تشکلاتی ایجاد شود تا خواسته‌های معقول جامعه کارگری را از راه قانونی به نمایندگان رسمی و مسئولین برسانند.

ابوی در خصوص میزان دستیابی به اهداف تشکیل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری گفت: ازنظر ما چیزی که باید توفیق داشته باشیم، و ... در رابطه با بحث نمایندگی کارگران ازاین‌جهت که مسئولین و دولت به ما کمک کنند، موفق نبوده‌ایم، اما همین‌که کارگر در این شرایط با ایجاد تشکل و انتخاب نماینده برای رساندن صدای خود به مسئولین اقدام می‌کند، و حرف خود را هرکجا در کوچه و بازار نمی زند و دست از کار نمی‌کشد و اعتصاب نمی‌کند، به نظر ما کارگران کار خود را انجام داده‌اند.

دبیر کل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران افزود: در افزایش دستمزد کارگران که ما برای آن چانه‌زنی می‌کنیم، تا به یک عدد و رقم برسیم شاید این عدد و ارقام کامل و مطلوب جامعه کارگری نباشند، اما اگر همین نمایندگان تشکلات پای میز مذاکره نباشند انصافاً خروجی فعلی را هم نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: از طرفی حضور نمایندگان کارگری در خیلی از مراجع و مجامع مؤثر بوده است، به‌عنوان مثال در سازمان تأمین اجتماعی در حال حاضر ۲ عضو هیئت‌امنایی کارگری داریم، که شاید عملکرد آن‌ها و تأمین اجتماعی از دیدگاه عام کارگری موردقبول واقع نشود، اما اگر همین نمایندگان هم نباشند، وضعیت خیلی بدتر خواهد شد.

دبیر کل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: تشکلات به هر جهت به مسئولین ابراز می‌کنند که ما هستیم و این مسئولین و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی هستند که تشکلات را به معنی واقعی پذیرا باشند و با آن‌ها گفت‌وگو کنند.

وی افزود: اگر قرار باشد تصمیمی گرفته شود که جامعه هدف آن کارگران باشند، باید با نمایندگان آن‌ها صحبت کنند تا به یک نتیجه معقول و اجرایی برسند. ما زیاده‌خواه نیستیم، اما باید یک شورای عالی نظارت باشد و نمایندگان کارگران در آن نقش بیشتری داشته باشند.

ابوی ادامه داد: به‌عنوان مثال در حوزه مسکن کارگری در اتاق‌ها تصمیماتی می‌گیرند و قیمت‌گذاری می‌کنند، که کارگران باید به این شکل در طرح مسکن ملی ثبت‌نام کنند، فارغ از اینکه مشکلات و درد کارگران را بدانند. باید تشکل‌ها را مورد مشورت قرار بدهند و ما در همه حوزه‌ها ازجمله حوزه‌های صنعتی، صنفی، خدماتی و... نمایندگان کارگری داریم.

وی در خصوص نحوه عملکرد قوه قضاییه در سال‌های اخیر و احیای ۲ هزار کارخانه تولیدی تعطیل‌شده گفت: کار قوه قضاییه برای احیا کارخانه‌های تولیدی تعطیل‌شده بسیار عالی بود، و اقدامات خوبی در این جهت صورت گرفت، جامعه کارگری نظرات خوبی نسبت به این عملکرد دارد و این اقدامات برای ما بسیار قابل‌احترام است.

این فعال جامعه کارگری افزود: عموماً بحث تعطیلی این کارگاه‌ها مربوط به بانک‌ها بود که این کارگاه‌های تولیدی از بانک‌ها تسهیلات دریافت کرده بودند، اما تولیدات آن‌ها به مشکل برخورده بود و بانک‌ها در حقیقت این واحدها را به نفع خود مصادره کرده بودند که با ورود قوه قضاییه این مشکل حل شد و این اقدامات در قوه قضاییه ادامه دارد.

ابوی به‌عنوان کلام پایانی گفت: بحث تولید بدون کارخانه هم طرح خوبی بود که خیلی از مشکلات واحدهای تولیدی را حل می‌کند، طبق این طرح یک کارخانه احداث می‌شود و چند کاربری دارد، و از ظرفیت‌های بلااستفاده آن برای فعالیت کارگاه‌های تولیدی دیگر استفاده می‌کنند.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *