صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

احتمال وقوع زلزله در تهران چقدر است؟

۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۵:۰۱
کد خبر: ۷۵۲۴۷۳
متخصصان می‌گویند این که کدام گسل فعال شده است مهم نیست، بلکه باید به فکر عواقب و آمادگی‌های لازم بعد از وقوع حادثه بود.

_ باشگاه خبرنگاران نوشت: نشست تخصصی در کلاب هاوس با موضوع زلزله تهران برگزار شد.

محسن غفوری آشتیانی استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در این نشست درباره احتمال وقوع زلزله در تهران اظهار کرد: زلزله تهران از شایعه تا واقعیت، ۱۸۰ درجه فاصله دارد. گاهی شایعاتی توسط افراد سودجو پخش و از طرفی واقعیت‌ها هم توسط اساتید و متخصصان بیان می‌شوند.

وی با بیان اینکه مسأله زلزله تهران، یک واقعیت است افزود: تنها وجود گسل مهم نیست، بلکه مسائل مختلف مانند پتانسیل گسل ها، نوع خاک و رفتار گسل‌ها تأثیرگذار هستند.

استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: مردم نگران گسل هستند، در صورتی که باید نگران خطرات ناشی از آن باشند.

در ادامه منوچهر قرشی استاد پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی کشور اظهار کرد: اینکه کدام گسل باعث زلزله می‌شود مهم نیست، مهم آمادگی داشتن و نحوه برخورد با زلزله است که ما آمادگی لازم را در برابر زلزله نداریم.

در ادامه حمید نظری استاد پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی کشور گفت: هیچ زمین لرزه بزرگی در طول سده بیستم برای تهران اتفاق نیفتاده است. برای ساکنان تهران فرقی نخواهد داشت کدام گسل فعال می‌شود، چراکه هر گسلی فعال شود، مشکلات خودش را خواهد داشت، لذا تهران ۷۰۰ کیلومتر بزرگراه دارد و با یک زمین لرزه ویران نخواهد شد.

وی با بیان اینکه امروز با توجه به بلند مرتبه سازی‌هایی که شده، ما از زمین لرزه‌های دور نیز متأثر خواهیم شد افزود: وقتی می‌گوییم تهران، منظور تهران، کرج، دماوند، ورامین و شهر‌های اطراف آن است؛ بسیاری از گسل‌ها از جمله گسل مُشا و طالقان به نقطه حاد خود رسیده اند.

نظری ادامه داد: بر اساس احتمالات و مطالعاتی که تا اینجا داشته ایم، اگر تنها چند گسل را در نظر بگیریم باید انتظار داشته باشیم و بدانیم که تهران نمی‌تواند بازه‌ای بیش از ۵۰ سال را در آینده اش بدون زلزله پشت سر بگذراند.

همچنین در ادامه این نشست تخصصی مهدی زارع استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله اظهار کرد: تهران در گستره‌ای است که با خطر بالایی از زلزله مواجه است. سطح جنبش گسل‌ها بالاست.

وی با بیان اینکه در مناطق مرکز به سمت جنوب تهران، جمعیت زیادی داریم افزود: اگر جمعیت شهر‌های اطراف تهران را نیز در نظر بگیریم ۵، ۶ میلیون به جمعیت آن اضافه می‌شود. افرادی که در حاشیه تهران زندگی می‌کنند، نزدیک گسل‌های با شتاب بالا سکونت دارند و این جمعیت قابل ملاحظه در محدوده جنبش برآورد شده بالایی هستند و ریسک زیادی برایشان وجود دارد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *