رونمایی از تابلوفرش پارالمپیک در توکیو و گشایش نمایشگاه فرشهای ورزشی + عکس
- طبق اعلام روابط عمومی کمیته ملی پارالمپیک، مراسم رونمايي از تابلوفرش اهدايي كميته ملي پارالمپيك به سفارت جمهوری اسلامی ايران در توكيو امروز چهارشنبه در اين سفارت خانه برگزار شد.
اين تابلوفرش توسط گروهی از معلولان كهريزك بافته شده است. يك قطعه از اين فرش هم به كميته بين المللي پارالمپيك، شهرداري توكيو و همچنين به سفارت کبرای ژاپن در ايران تقديم مي شود.
مرتضي رحماني موحد سفير جمهوری اسلامی ايران در توكيو، محمود خسروي وفا ریيس كميته ملي پارالمپيك، ژاله فرامرزیان معاون وزارت ورزش و جوانان، هادي رضايي سرپرست كاروان ايران در پارالمپیک توکیو۲۰۲۰، تابع دبیر اجرایی پارالمپیک، لیموچی نایب رییس پارالمپیک، مظلومی رییس فدراسیون نابینایان، شعبانی بهار رییس فدراسیون تیراندازی با کمان، قاسمی مشاور وزیر ورزش و جوانان، امیر ماندگارفر و فرهاد طلوع کیان مشاوران رییس پارالمپیک، حمیدی دبیر فدراسیون جانبازان و معلولین، سرلک مسوول فرهنگی کاروان، دیوسالار رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ژاپن، یامامورا مادر شهید بابایی و سرپرست معنوی کاروان، ماتسونامی رییس دانشگاه علوم ورزش نیپون و تنی چند از سفرای کشورها در توکیو و برخی فعالان اقتصادی ایرانی و ژاپنی حوزه فرش در این مراسم حضور داشتند.
ابتدا سفیر، دقايقي در اين مراسم صحبت كرد. علاوه بر او، "ماتسونامی" رئيس دانشگاه علوم ورزش نیپون كه سابقه سفر ورزشی به ايران را دارد براي حاضران درباره خاطراتش از ايران گفت.
سپس نمايشگاه فرش هاي ورزشی توسط رحمانی موحد و خسروی وفا افتتاح شد. اين نمايشگاه شامل تابلو فرش هاي مربوط به جام جهانی ٢٠١٨ روسیه، جامجهانی ٢٠١٤ برزیل، جام جهانی ٢٠٠٢ کره جنوبی و ژاپن و ... است.
بخش پاياني مراسم به معرفی و نمایش ورزش زورخانه اي و آیین پهلوانی اختصاص داشت.
ورزشکاران ایرانی مقیم توکیو به همراه چند ورزشکار ژاپنی به میانداری حمید وصالی با مرشدی مسعود روزبهانی، گوشه هایی از این ورزش اصیل ایرانی را به نمایش گذاشتند.
نکته جالب توجه، لباس های سنتی زیبا و هماهنگ گروه بود که توسط فدراسیون زورخانه ای ایران تهیه و توسط کمیته ملی پارالمپیک به توکیو رسیده بود.
نکته دیگر، همکاری فرهاد طلوع کیان رییس پیشین فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای که سرپرستی تیم رسانه کاروان را به عهده دارد، با گروه مذکور بود.
وی توضیحاتی همراه با مترجم ژاپنی از ثبت یونسکو، فرهنگ پهلوانی، فلسفه ادوات و آیین ها و سابقه فعالیت معلولان و جانبازان در ورزش زورخانه ای ارائه نمود. سپس به مناسبت هفتمین روز شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش، به خواندن ذکر حسین حسین و مرشدی با میل گیری ورزشکاران پرداخت و فضایی معنوی بر مراسم غالب شد. طلوع کیان در ادامه، داوری کشتی پهلوانی، اجرای گل کشتی و دعای آخر را به عهده گرفت و به ساحت "سردار دل ها" شهید قاسم سلیمانی به عنوان پهلوانمعاصر ایران که کاروانپارالمپیک نیز به نام این قهرمان ملی هست، ادای احترام کرد.
مرتضی رحمانی موحد در حاشیه رونمایی از تابلو فرش پارالمپیک در سفارت ژاپن اظهار داشت: ماموریتهایی که برای ارائه خدمات، تسهیلات و ارائه حمایت از هیئتها و ماموریتهایی که از داخل کشور اعزام میشوند در مورد خاص المپیک به دلیل بازتاب و اهمیت جهانی این رویداد از سال ۹۸ طبق هماهنگیهایی با کمیتههای ملی المپیک و پارالمپیک شروع کردیم. هم در جهت ارائه خدماتی که برای ارتباطات شان با کمیته اجرایی نیاز دارند و هم اینکه در کنار آن بتوانیم برنامههایی را در کنار المپیک و پارالمپیک برای شناساندن فرهنگ و تمدن ایران اسلامی ارائه کنیم که در اولویت برنانههای سفارت بوده است.
وی افزود: قبل از المپیک برنامههای خاصی پیشبینی شده بود و در سطح گستردهای در داخل شهر با همکاری شهرداری توکیو و کمیته اجرایی صورت گرفت، متاسفانه با شیوع کرونا تمام برنامهها و شرایط اضطراری در توکیو لغو شد. نهایتا در دوره المپیک توانستیم یک نمایشگاهی را با معرفی آثار باستانی، طبیعی و مستندهای ایران به مدت ۱۵ روز برگزار کنیم. رونمایی از تابلو فرش ویژه در سفارت داشتیم و همچنین پایگاه اطلاعرسانی را برای مخاطبان ایرانی و ژاپنی به دو زبان ایجاد کردیم.
سفیر ایران در ژاپن خاطر نشان کرد: آنچه که مورد نیاز کاروان در ارائه خدمات بود در اختیارشان گذاشتیم و در حال حاضر که کاروان پارالمپیک در توکیو هستند ارتباط نزدیکی با سرپرست کاروان داریم و امروز هم به مناسبت حضور کاروان ورزشیمان مجموعه تابلوفرشهای ورزشی که یکی از ایرانیان مقیم در ژاپن طی سالهای گذشته طراحی کرده و بافته، به نمایش گذاشته و به مدت ۵ روز علاقهمندان ایرانی و ژاپنی میتوانند تماشا کنند و با بخشی از هنر فرش ایران که در عرصه ورزش تجلی کرده آشنا میشوند.
وی ادامه داد: نمایشگاه ایران زیبا هم علیرغم محدودیتهای کرونایی که حاکم بود و تبلیغات گستردهای هم برای آن انجام نشد، ولی در سطح دیپلماتیک، نمایندگان مجلس و رسانهها به خوبی آمدند و بازدید کردند و دفترچه یادبودی داشتیم و نظراتشان را نوشتند. بعضی از آنها علاقهمند شدند که زبان فارسی را یاد بگیرند و بعضی هم علاقهمند شدند که به ایران سفر کنند. در هر صورت این زمینهسازیها کمک میکند که جامعه ژاپن، ایران را بهتر بشناسد و تعاملات بهتری ایجاد شود.
رحمانی موحد تصریح کرد: در ابتدا و روزهای اول پارالمپیک به خاطر اینکه استانداردها و دستورالعملهای ویژهای برای برگزاری مسابقات داشت کاملا با تمام دورههای گذشته متفاوت بود و لذا ممکن است برخی از نابسامانیها در ورود اولین کاروانمان دیدیم، ولی به سرعت ژاپنیها برطرف کردند و به خوبی سرویس دادند و بازیها هم در محیطهای امن برگزار شد و منتها بخشی از جامعه ژاپن موافق برگزاری مسابقات نبود به دلیل اینکه احساس میکنند این بازیها به شیوع بیشتر کرونا کمک میکند، ولی از طرف دولت ژاپن مدیریت خوبی شد و علیرغم اینکه در شهر وضعیت اضطراری حاکم است، ولی در محیطهای ورزشی و دهکده به خوبی کنترل کردند و المپیک برگزار شد و امروز هم که پارالمپیک شروع شده است به خوبی کنترل میکنند و بازیهای ما هم از فردا شروع میشود. انشاالله که ورزشکاران ما هم با مدالهای رنگین و دست پر به کشورمان برگردند.