در سالهای اخیر چند پزشک تعلیق شدند؟
مدیرکل کمیسیون پزشکی سازمان نظام پزشکی به بیان توضیحاتی در خصوص آمار پزشکانی که در سالهای اخیر پروانه طبابتشان تعلیق شده است، پرداخت.
رحمت الله توکل، مدیرکل کمیسیون پزشکی سازمان نظام پزشکی، در گفتوگو با میزان در پاسخ به این سوال که در سالهای اخیر چند پزشک تعلیق شدند؟، گفت: به طور کلی دو نوع پرونده به ما ارجاع میشود که یکسری از آنها انتظامی و تخلف و تعدادی دیگر پروندههایی هستند که به دادگاه ارجاع داده میشوند. از آنجایی که پروندههایی که به دادگاه ارجاع داده میشوند، باید مراحل متعددی را بگذرانند تا قطعیت پیدا کنند، آمار دقیقی در خصوص آنها نداریم.
وی ضمن اشاره به اینکه در سال گذشته حدود ۱۰ هزار پرونده از طریق دادگاهها بابت قصور و شکایت پزشکی ارجاع شده است، ادامه داد: در ۵۲ درصد از آنها هیچ گونه قصوری انجام نشده و این در حالی است که ۴۸ درصد از این پروندهها منجر به صدور قصور گشته و در سال ۱۳۹۹ در تهران بزرگ ۳۸۰ پرونده ورودی بابت تخلف انتظامی داشتیم که ۳۵۰ مورد منجر به صدور رای شد و ۳۰ مورد هم به دلیل مشکل بودن تشکیل جلسه با ۱۳ عضو در زمان شیوع کرونا باقی ماند.
مشاور اجرایی معاونت انتظامی نظام پزشکی تهران با بیان اینکه معمولاً پرونده مانده نداریم و اطاله دادرسی بسیار پائین است، افزود: ۳۰ پرونده باقی مانده اعتراض کردند و به تجدیدنظر رفتند؛ به طور کلی دو شعبه تجدیدنظر داریم و ۱۹۸ پرونده به شعبه یک و ۱۸۱ پرونده به شعبه دو تجدیدنظر وارد شده و ۱۸۶ پرونده در شعبه یک و ۱۷۲ پرونده در شعبه دو مورد بررسی قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه ۲۲ پرونده در شعبه یک و ۱۵ پرونده تا پایان سال ۹۹ در شعبه دو باقی مانده است، اظهار کرد: شرایط در شعبه هیئت عالی متفاوت است؛ در گذشته یک شعبه هیئت عالی داشتیم و در حال حاضر دارای سه شعبه هیئت عالی هستیم. در شعبه هیئت عالی پروندهها از کل استانها ارجاع میشوند و یعنی هم استان تهران، هم تمام ۳۲ استانی که در آن دادگاه تجدیدنظر داریم و افراد اعتراض کننده به آنجا میآیند.
جانشین دادستان نظام پزشکی با اشاره به اینکه حدود ۵۷۰ پرونده وارده داشتیم و ۴۱۵ پرونده هم از قبل داشتیم که در سه شعبه به آنها رسیدگی شده است، توضیح داد: ۶۴۵ پرونده در سال ۹۹ مختومه اعلام شد که این تعداد در شعبه اول ۲۴۴ پرونده، در شعبه دوم ۲۱۲ پرونده و در شعبه سوم ۱۸۹ پرونده بوده است.
وی عنوان کرد: معمولاً برخی از پروندهها طرفین متعددی دارند و برای مثال بیماری در یک مرکز درمانی فوت میکند و شاکی علیه آن مرکز شکایت میکند و در حین رسیدگی پرونده متوجه میشویم که دکتر بیهوشی هم در این امر نقش داشته که اصلاً در پرونده نبوده است و بنابراین برای اینکه آن فرد را داخل پرونده بیاوریم، مجبور هستیم پرونده را دوباره به جریان بندازیم چرا که قسمتی از پرونده درباره شخصی است که از نظر ما مقصر بوده یا بعداً مشخص شده مقصر است، ولی در ابتدا در پرونده نبوده، و ما به شاکی میگوییم که علیه آن شخص شکایت کند.مسیر ابتدا باید از دادسرا طی شود و آنجا کیفرخواست صادر گردد و پس از آن هیئت بدوی، هیئت تجدیدنظر و سپس هیئت عالی هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *