صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برو روضه‌ات را در مسجد سپهسالار بخوان

۰۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵:۳۶
کد خبر: ۷۵۲۱۰۹
رسیدگی به امور مردم که حق الناس است طبیعتاً بر دیگر امور ارجح است ضمن آن که در صورت مشاهده مراسمات عزاداری که در ساعات اداری یک نهاد و سازمان برگزار می‌شود از سوی مردم، باعث تضعیف آن بخش مذهبی ماجرا می‌شود که این اتفاق نه جایز است نه به مصلحت.
- محمد صفری روزنامه نگار در یادداشتی نوشت: در مقطعی باب شده بود که سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها در مراسمات مذهبی به ویژه مراسم عزاداری یا دعا از زمان کاری خود برای برگزاری استفاده می‌کردند که هنوز هم وجود دارد.

قطعا مردم با این اتفاق روبرو شده اند زمانی که به یک اداره یا سازمان مراجعه کرده و شاهد برگزاری یک مراسم مذهبی مانند دعا یا عزاداری بودند به همین خاطر مجبور شده اند تا ساعتی را تا پایان آن منتظر بمانند و سپس پیگیر کار خود شوند.

چنین اتفاقی در میان مردم که ارباب رجوع هستند نارضایتی‌ها را ایجاد کرده و می‌کند که قطعاً یکی از صدمات آن به وجهه مذهب و مراسم مذهبی است.

قاعدتاً رسیدگی به امور مردم در ساعات اداری اولویت و ارجحیت بر دیگر کار‌ها دارد.

در استفتائی که از حضرت آیت الله خامنه‌ای در این زمینه شده پرسیده شده:
«برگزاری مراسم دعای توسل و عاشورا در ساعت اداری در دستگاه‌های اجرائی به صورت هفتگی یا دهۀ محرم و ایام فاطمیه چه حکمی دارد؟»

ایشان چنین پاسخ داده اند:

«اگر موجب تضییع حقوق مراجعه کنندگان نشود، اشکال ندارد و اگر در این زمینه مقرراتی وجود دارد، باید مراعات شود.»

رهبر انقلاب در پاسخ به این نکته اشاره کرده اند که اگر موجب تضییع حقوق مراجعه کنندگان نشود اشکال ندارد، اما قطعا برگزاری آنگونه مراسمات موجب تضییع حقوق مراجعه کننده می‌شود و برای همین است که ایشان چنین شرطی را منظور کرده اند.

رسیدگی به امور مردم که حق الناس است طبیعتاً بر دیگر امور ارجح است ضمن آن که در صورت مشاهده چنین مراسماتی که در ساعات اداری یک نهاد و سازمان برگزار می‌شود از سوی مردم، باعث تضعیف آن بخش مذهبی ماجرا می‌شود که این اتفاق نه جایز است نه به مصلحت.
 
بیشتر بخوانید:

هر آنچه که باعث تخریب و تضعیف مذهب می‌شود، باید از آن دوری کرد.

در این مسئله شهید آیت الله مدرس که در زمان رضا شاه نماینده مجلس شورای ملی بود سخنانی دارد که می‌تواند الگویی برای اکنون باشد.

اگر در آن زمان در مجلس مزاسم عزاداری برگزار می‌شد، به واسطه ضدیت شاه با مذهب می‌توانست یک اتفاق مثبت ارزیابی شود، اما آیت الله مدرس با آن مخالف بود.

در زمان نمایندگی شهید آیت‌الله سید حسن مدرس در مجلس شورای ملی، یکی از نمایندگان به مناسبتی مذهبی اقدام به روضه خوانی کرد.

شهید مدرس با دیدن چنین صحنه‌ای به او می‌گوید: 

«ای شیخ، سپهسالار دو عمارت بنا کرده؛ یکی مجلس، یکی مسجد؛ شما اشتباه این‌جا آمده‌اید؛ این‌جا جای قانونگذاری است؛ برو روضه‌ات را در مسجد سپهسالار بخوان.»

ادارات و سازمان‌های دولتی حتی برای برگزاری مراسم جشن و اعیاد نیز نباید از وقت اداری خود صرف کنند.

اگر کارکنان و کارمندان به بهترین شکل به کار خود بپردازند و به مشکلات مردم رسیدگی کنند قطعاً ثواب بیشتری خواهند برد.

آیت‌الله شهید مدرس مخالف چنین کار‌هایی بود. زمانی مجلس در دهه اول محرم روضه‌خوانی داشت. شهید مدرس در این باره گفته بود؛ «مجلس روضه‌خوانی را وکلا می‌توانند با پول خودشان تشکیل دهند. این پول بیت‌المال است و باید صرف محرومین شود.»

الگو‌های ما چنین رفتار‌هایی را برنمی تابند آیت‌الله شهید مدرس مخالف چنین کار‌هایی بود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *